Sirius D, Сириус Д, Помощ за контакт с производителя .

  • 109 470
  • 156
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 38
Някой има ли наблюдения върху бъбречни заболявания?

# 76
  • Мнения: 199
Питай тия от горния сайт - те имат база данни със случаи. Ние имаме наблюдения само върху себе си. Wink

# 77
  • Мнения: 860
Относно този Сириус Д -  НИКЪДЕ няма ОПИСАНИЕ на СЪДЪРЖАНИЕТО, какво точно съдържа, какви видове белтъци - животински, НО КАКВИ ПО-ТОЧНО.

Другото - само мобилни телефони посочени, скайпове, имейли и това говори за НЕСЕРИОЗНИ, за мен лично ОПРЕДЕЛЕНИ ФАЛШИКАТИ.
НЯМА ПОСОЧЕНИ АДРЕСИ НА тези "Дистрибутори", за стационарни телефони пък да не говорим.

Всичко е една пирамидална откровена фалшификация с цел печалби от наивни хора.
Какво се продава, къде се произвежда - някъде си в Сливен.

Всеки може да пише, че е супердоволен, а това да е прикрита реклама.

Ето едно мое разравяне из нет-а за инфо относно този "сириус Д" и изводът ми е - Опастност и откровена фалшификация, както с много други продукти и препарати, билкови смеси и т.н. продавани по нет-а.
Защо само в някоя аптека се предлага, а не повсеместно в аптечната мрежа, (както е с много билкови препарати и билки и сребърна вода и хомеапотията и др. на природна основа неща), щом е такава вълшебна и супер лекуваща едва ли не всичко - храна.



Ако някой чете внимателно това изследване на този продукт - ето какво току-що открих във форума на БГ Мама - цитирам няколко неща:

"СИРИУС-Д - ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ЕТ
Севлиево 5400, ул. Иван Устабашиев 28, тел. 06752942"

От Роузи

"срещу фирмата има заведено гражданско дело и решението е срещу тях (не намерих подробности за какво става дума), но това също е категорична пречка..."

От azaf


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=321388.75


и 3-те сайта, основно рекламиращи за продаване "Сириус"Д имат отделни групи за този продукт, тук, във Фейсбук

http://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%83%D1% … D/150993768344909

http://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%83%D1% … 2/368528716493721

http://www.facebook.com/SiriusDHranitelnaDobavka

Какво се крие зад всичко това??!!

Предприех това търсене, защото по подадените данни помагал много този продукт на проблеми с антоимунни заболявания и опорно-двигателен апарат, за основно тези две неща, на мой много обичан човек търся нещо подпомагащо за да не се стига някога до евентуална операция или влошаване - ползваме други пордукти, работи върху себе си и на нива психика, но по така описваните неща за него - реших да потърся информация и резултатът е - просто една и съща, циркулираща из няколко сайта, рекламира се настойчиво като панацея, но отзиви за него - почти никакви от хора наистина ползвали го.



Цената му не е хич малка и за да тръгнем да го купуваме, то естествено, че искам да видя някакви

реални, а не рекламирани резултати. А такива практически няма - отзиви на реално употребили го

хора. Кой ли може да задели за 3 месечна употреба около 600-1000 лв. това не са малко пари.

И това, че проф. Димитър Димитров не искал да се продава нашироко - защо, каква е причината да не

иска този продукт да има широка известност и да се продава в аптечната мрежа - така ще има

по-лесен достъп до повече купувачи!?

Защо само анонимно - чрез някои хора - по нет-а?

......................................................

Още продължавам да ровя за информация - нищо, освен, че е пуснат на доста места от различни хора

за продаване, без никаква конкретизация и само мобилни телефони за връзка основно, или имейл!???

......................................................

Ето и тук, на ново място, единствено можело да се закупи??? - а го има на толкова други места, все

уникални и единствени - кое е вярното??

http://www.balkanec.bg/hranitelnata-dobavka-%E2%80%9Esirius-d%E2 … -uspeshno-navsqky

de-v-evropa-3571.html

------------------------------------------------------

Къде е това - навсякъде в Европа, къде са личните споделяния, а не така - натрупани само в статия,

без никакви изказвания от самите пациенти и били стотици даже?




"Още през 1999г. биохимикът проф. Димитър Димитров разработва уникална хранителна добавка „Сириус

- Д”, която дава отлични възможности за лечение на упорити заболявания и профилактика. Професорът

работи повече от 50 години в лабораторията на Военна болница."

Взето от

http://www.balkanec.bg/dimcho-canov-hranirelnata-dobavka-%E2%80% … 3-d%E2%80%9D-dava

-dobri-rezultati-3331.html

Нали професор Димитров работеше в БАН - кой ли обаче институт??, нали още 80-те год. бел изпробван

във ВМА и Правителствена б-ца (трябва ли да се попита в самите болници дали действително е имало

такива изследвания с хора??), да се попита в БАН дали е работил там такъв човек, който в остовнота

статия беше химик, а тук, от цитираната по-горе - е биохимик??

"Лечебната храна Сириус Д е разработена и финансирана от БАН в края на 80-те години на миналия

век. Малко известна информация е, че тя се използва и в космическата ни програма, а за тази

разработка, създателят й професор Димитър Димитров е номиниран за Димитровска награда. Дългите

години тествания, изпитания, както в лабораторни условия в Правителствена и Военна болница, така и

работа с хора са довели до смайващите резултати за действието на храната, описани отдолу." - взето

от http://-spam132-/products/healing-foods/

Тази храна била и одобрена за Космическа храна от БАН по космонавтика - интересно, при посещението

ни миналата есен - 2011 год. в Музея по авиация в Пловдив, където има представени космически храни

един раздел и доста си поговорихме със служител в музея и нищо не каза за наша такава уникална

храна като тази рекламирана Сириус Д????

Трябва ли да се отиде до самия институт по космонавтика и да се пита имало ли е някога такова нещо

при тях като храна?


?"ОРИГИНАЛНИЯТ Sirius-D, директно от създателя му можете да закупите само тук." - От

http://-spam132-/products/healing-foods/,???

Представян за оригиналния сайт на Сириус Д - ???

http://www.sirius-d.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6

Изследвала го госпожа, занимаваща се с радиестезия, а къде са по-сериозните изследвания, нали е

имало опитни групи с участвали хора след опитите с мишлета!????


Цитат: "На бланката пише "Сириус - Д" с адрес в Севлиево.

Фирмата производител на текстилни изделия е "Сириус - Д- Димитър Димитров", но със същия адрес!

Документа е фалшификат!"

От Бо_

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=321388.75

Относно упоменаваният документ от регистрацията пред Хеи Севлиево, за който става въпрос в БГ Мама

- имам файл, който изтеглих от сайта на Свой избор и там е даден, в БГ мама линка към този

документ, който е бил качен там и се е обсъждал и върху който откриват по-горните данни за тази

фирма" Сириус Д" - не е активен сега.

"Може, чрез тази фирма някой лечител да си продава добавката ... но тази работа стана подозрителна

и аз лично не бих се захванала" - Роузи

"E тва нещо е регистрирано 99-та, пък още не се произвеждало масово, пък интересно въпросната

''бизнесдама'' как е разбрала за него?" - От Мадам Мираж, Avant La Lettre

"Като запозната с производството на хран. добавки и аз да се изкажа сега като видях документа. Не

е фалшив мисля, но не е и за износ а за вътрешния пазар и за самото производство, което са две

различни неща. При мене има куп такива документи и на тия които са за изнасяне ако щеш и на мостра

само си пише с огромни букви Разрешително за износ. Така че тоя документ е майтап работа.Изискай

такъв за износ и техническата спецификация към него, защото в нея е описан състава на продукта,

ако искат да го проверят евентуално.
С повече от една кутия не тръгвай." "И този Сириус по какъв начин се продава у нас? Има ли го в

аптеките." От *Pukanka*- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=321388.90






# 78
  • Мнения: 860
Хранителни добавки и вещества


Какво е "нощен протеин"?


Това е белтъчна смес от разнородни по произход белтъци, изискващи различна продължителност на

излагане на храносмилателните сокове в стомашночревния тракт. Това ги прави по-бавно смилаеми,

което осигурява постоянни порции хранителни вещества на тялото в процеса му на покой и

възстановяване. Сместа се продава като хранителна добавка, но може да се добие от храна, при

смесване на няколко вида храни с високо белтъчно съдържание в едно хранене (пример яйца с извара).



Какво са аминокиселините?


Аминокиселините са основните структурни единици на протеините. Всеки един протеин е изграден от

стотици аминокиселини, свързани помежду си. Различават се два вида аминокиселини - незаменими

(есенциални) и заменими (неесенциални).

Продължението на тази статия е тук - http://aronmen.hit.bg/hranitelni%20dobavki.htm


Какво представлява гейнерът?

Това е хранителна смес от белтъци (протеини), от бързи, бавни и умерени въглехидрати, от витамини,

от аминокиселини и други възможни компоненти, в различни пропорции. Този тип препарати се наричат

още "храни за маса и сила". Ролята им е да заместят пълноценно едно или повече Ваши хранения.
 
Има ли разлика между протеин и белтък?
Няма. Популярен жаргон в залите нарича всяка хранителна смес "протеин", което е неправилно.

 
Какво са "креатин-фосфатът", "креатинът" и "креатининът"?



Креатин-фосфатът е вещество, което се образува от веществото креатин (креатин монохидрат) с

помощта на AТФ. Креатин-фосфатът е значителен енергиен резерв на мускулната тъкан и спада към

групата вещества, обозначавани като фосфагени. Той предотвратява бързото изчерпване на АТФ

(основния енергиен източник за съкращаване на мускулите), като предоставя на веществото АДФ

високоенергиен фосфат и така АДФ бързо се превръща в АТФ. В организма креатин-фосфатът се

синтезира по време, когато мускулите са в покой и нуждата от АТФ в тях не е толкова голяма. Чрез

хранителни добавки можете да приемате допълнително както креатин-монохидрат, така и

креатин-фосфат. Ако приемете креатин-монохидрат, той ще се трансформира в креатин-фосфат, а ако

приемете направо креатин-фосфат, той ще се използва директно. Мускулите, които са "заредени" с

креатин-фосфат преди тренировка, са по-ефективни - работната тежест се увеличава и времето, нужно

за почивка между сериите, намалява. Креатининът е вещество, което се образува от необратимото

разграждане на креатин-монофосфата и се отделя чрез урината. Количеството му в урината е

сравнително постоянно и е пропорционално на количеството мускулна тъкан в тялото.

 
Какво са АТФ, АДФ и АМФ?


АТФ (аденозинтрифосфат) е високоенергийно съединение, което е универсалният енергиен източник за

повечето жизнени процеси, които протичат в тялото ни. АТФ се предлага и като хранителна добавка и

е съставен от една молекула аденозин и три фосфата, като връзката между втория и третия фосфат е

високоенергийна. При разграждането на АТФ се образува АДФ и се отделя фосфат, а същевременно се

освобождава голямо количество енергия, която организмът използва за мускулно съкращение, дишане,

транспорт на вещества през клетъчните мембрани и много други. АДФ (аденозиндифосфат) и АМФ

(аденозинмонофосфат) са предшественици на АТФ и се състоят от аденозин и съответно два и един

фосфат.

 
Какво е лактозата?


Лактоза е другото име на млечната захар. В храните тя се среща основно в прясното мляко (в един

литър прясно мляко има близо 50 грама), а в по-малки количества - в киселото мляко и сиренето.

Предлага се и самостоятелно като хранителна добавка и е с около 60% по-малко сладка от

обикновената захар. В храносмилателната система под действието на ензима лактаза лактозата се

разгражда до съставящите я молекули - монозахаридите галактоза и глюкоза. Гликемичният индекс на

лактозата е сравнително нисък- около 50 и това я прави подходяща за използване в хранителни

режими, които целят поддържане на постоянно ниво на глюкозата в кръвта.
 

Какво е фруктозата?


Фруктозата е въглехидрат, монозахирид, който се съдържа в най-големи количества в плодовете и е

1,4 пъти по-сладък от обикновената захар (захарозата). Гликемичния индекс на фруктозата е около 30

и поради това е особено подходяща за хора, страдащи от диабет. Прекаленото приемане на фруктоза

чрез храната или като допълнително приеман подсладител може да доведе до състояние, обозначавано

като инсулинова резистентност.

 
Какво е инсулинът?


Инсулинът е пептид - хормон, отделян от задстомашната жлеза. Инсулинът играе централна роля в

метаболизма на въглехидратите и мазнините в тялото ни чрез регулиране на нивото на кръвната захар.

Повишеното ниво на инсулин в кръвта предизвиква ускорено навлизане на глюкоза и аминокиселини в

клетките. Инсулинът не се среща в храните и се използва само след лекарско предписание!
Какво е нишестето?
Нишестето е въглехидрат - полизахарид, изграден от много молекули глюкоза, свързани помежду си.

Всяка молекула нишесте е изградена от два типа участъци - амилоза и амилопектин, като тяхното

съотношение е различно в различните източници на нишесте (царевица, пшеница, ориз, картофи, ръж,

овес и др.). Нишестето е един от основните енергийни източници в ежедневното ни хранене, тъй като

се съдържа в изобилие в хляба, картофите и зърнените храни. Гликемичният индекс на чистото нишесте

(което се продава и самостоятелно) е 50-60 и е различен в зависимост от културата, от която е

добито нишестето.


 
Какво е малтодекстринът?


Малтодекстринът е несладък или леко сладък, лесно усвоим въглехидрат, който се произвежда чрез

частично и контролирано разграждане на нишесте (обичайно-царевично) чрез киселини и/или ензими.

При този процес се получават фрагменти, които съдържат в себе си различен брой глюкозни молекули.

Има различни групи малтодекстрини и те се различават по своя т.нар. декстрозен еквивалент. Колкото

по-висок е декстрозният еквивалент (той е максимум 20), толкова по-разградено е нишестето и

толкова по-малки и къси са фрагментите, от които се състои малтодекстринът. Гликемичният индекс на

малтодекстрина е приблизително равен на този на чистата глюкоза, тъй като тялото много бързо

успява да разгради фрагментите, съдържащи свързани глюкозни молекули до свободна глюкоза.
 

Какво е кризинът?


Кризинът е флавоноид - вещество, извличано от няколко вида растения. Той повишава нивото на мъжкия

полов хормон тестостерон в кръвта, като подтиска активността на ензима ароматаза. В тялото ни

ароматазата превръща хормоните андростендион и тестостерон в женските полови хормони, наречени

естрогени. Препоръчителната доза е от 1 до 3 грама на ден.
 

Какво е декстрозата?

Декстроза е синоним на веществото глюкоза. Двете понятия са взаимнозаменяеми.
 
Какво са метаболизъм, метаболит, анаболизъм, катаболизъм, антикатаболит?
С понятието метаболизъм се обозначава сборът от всички физични и химични процеси, чрез които се

изгражда и поддържа организма ни (анаболизъм) и трансформациите, чрез които в тялото се

освобождава енергия, нужна за неговите жизнени функции (катаболизъм). Метаболит е всяко едно

вещество, което участва в метаболизма. Антикатаболит е това вещество, което пречи на разграждането

за енергийните нужди на тялото на друго, вече изградено от организма вещество.
 

Какво е лецитинът?

Лецитинът е фосфолипид (и по-точно - фосфоацилглицерол, съдържащ холин), който влиза в състава на

клетъчните мембрани и същевременно е един от най-значителните резерви на веществото холин в тялото

ни. Предлага се като хранителна добавка и като съставка на някои храни. Лецитинът е фосфолипидът,

който се среща в най-голямо количество в мембраните на клетките ни и спомага за по-голямата им

"течливост", което повишава скоростта на транспорт на метаболити през тях. Лецитинът влиза и в

състава на веществото ацетилхолин, което е отговорно за предаването на нервните импулси между

нервната система и мускулите.
 
Какво са фолиевата киселина, фолацинът и фолатът?

Фолиевата киселина (или фолацин) е вещество, което спада към групата на водноразтворимите витамини

- витамин B9. Може да бъде открита като съставка на различни хранителни добавки, а в храните е под

формата на веществото фолат. Фолацинът е коензим, нужен на тялото, за да натрупва мускулна маса и

да образува хемоглобин, защото участва в синтезата на аминокиселината серин и на нуклеиновите

киселини, в метаболизма на тирозина, аскорбиновата киселина (витамин С) и витамин В12.
 

Какво са фитоестрогените?

Фитоестрогените са вещества, които се срещат в някои растения (например соя, леща, фасул) и чиято

химична структура наподобява тази на женския полов хормон естроген, но действието им е далеч

по-слабо. Има четири групи фитоестрогени: изофлавони, лигнани, куместани и лактони на

резорцилиновата киселина. Все още широко се дискутира върху положителните и отрицателните страни

на приемането на фитоестрогени под формата на хранителни добавки или от растенията, които ги

съдържат. Съвременните технологии за приготвяне на соеви концентрати и соеви изолати, които някои

фирми използват, позволяват тези високобелтъчни източници да не съдържат никакви изофлавоиди.


Какво са пептидазите (протеазите), ендопептидазите и екзопептидазите?


Пептидазите са ензими, които разграждат протеините чрез разрушаване на пептидната връзка, чрез

която са свързани отделните аминокиселини. В храносмилателната система това води до по-бързо

усвояване на протеините. Има два вида пептидази по отношение на действието им - ендопептидази и

екзопептидази. Ендопептидазите накъсват протеините отвътре навън (т.е. от средата към краищата на

протеиновата молекула), а екзопептидазите - отвън навътре. Някои спортисти приемат хранителни

добавки или храни, съдържащи пептидази, за да подобрят усвояването на протеините, които поемат

чрез храната си.
 

Какво са пептидите?

Пептидите са вещества, изградени от няколко на брой до десетки аминокиселини. В тялото ни се

срещат много различни пептиди, които имат отношение към ендокринната регулация и имунитета,

например глутатионът, инсулинът и др.
 

Какво са соевият концентрат и соевият изолат?

Соевият изолат се приготвя от соя и е с най-високо съдържание на соев протеин от останалите соеви

продукти - над 90%. Най-много соев изолат се използва в хранителната индустрия, но той може да

бъде приеман и като самостоятелна храна. Освен количеството на протеините, които съдържа, важно е

да знаете дали соевият изолат, който консумирате, съдържа флавоноиди и ако да - в какви

количества. Соевият изолат също се приготвя от соя, но технологията по получаването му е по-проста

в сравнение с тази на изолата, а съдържащият се в него соев протеин е в количество от 70 до 90%.
 

Какво са яйчният протеин, албуминът, овалбуминът?

Обикновено под яйчен протеин се разбира сместта от овалбумин и жълтък, които се намират в яйцето.

Овалбумин и албумин са синоними и чрез тези термини се обозначава само белтъка, "бялото на

яйцето", но не и жълтъка. Съотношението на аминокиселините, както в целия яйчен протеин, така и в

овалбумина е такова, че организмът ни изцяло ги усвоява. Предимствата на овалбумина са в това, че

той не съдържа мазнини, има още по-високо протеиново съдържание от целия яйчен протеин и е с

по-ниска енергийна стойност от него. Поради това много спортисти си набавят значителна част от

нужните им белтъчини чрез консумиране на яйчен овалбумин от яйца или от различни хранителни

добавки, които го съдържат.
 

Какво е инулинът?

Инулинът е въглехидрат, който служи като резервен източник на енергия за някои растения (напр.

артишок), като се натрупва в коренищата и клубените им. Инулинът се предлага като хранителна

добавка или е съставна част на някои храни и се състои от молекули фруктоза, свързани помежду им -

по тази причина не предизвиква повишаване на нивото на инсулина в кръвта при консумацията му и

гликемичния му индекс е нисък. Освен, че има по-ниска енергийна стойност в сравнение с останалите

въглехидрати (около 2 кал/гр.), инулинът е и пребиотик - тоест стимулира растежа на "добрите"

бактерии, обитаващи храносмилателната ни система.

 
Какво са електролитите?

В човешкото тяло електролитите са минерали, които се откриват в кръвта и другите телесни течности

и които носят електрически заряд. Електролитите в кръвта са под форма на киселини, основи и

най-важните за човешкото тяло са: натрий (Na+), калий (K+), хлор (Cl-), магнезий (Mg2+), калций

(Ca2+), бикарбонат (HCO3-), фосфат (PO42-), сулфат(SO42-). Важно е в тялото да се поддържа

постоянен баланс на електролитите, тъй като те влияят върху количеството на водата в кръвта,

киселинността на кръвта, функционирането на мускулите и други важни процеси.
 

Какво е глутаминът?

Глутаминът е неесенциална аминокиселина и играе важна роля в белтъчния метаболизъм, заради което е

всепризнат за "добър" суплемент от културистите. Усилва синтезата на белтъчини и увеличава нивата

на някои важни хормони, предизвикващи мускулния растеж. Най-добре е да се приема след тренировка.

Тогава той спомага и за възстановяването на мускулния гликоген, като се превръща лесно в глюкоза,

без да се повишава нивото на кръвната захар и на инсулина. Смята се, че оптималната дневна доза

глутамин е 0,2 грама на килограм тегло (напр. за 80-килограмов човек - 16 грама).
 

Какво е гликогенът?

Гликогенът е въглехидрат, който служи като енергиен запас в човешките клетки, по подобие на

нишестето, което е запасен въглехидрат за растенията. Той представлява силно разклонено

съединение, което е изградено от отделни свързани помежду си вериги, съдържащи от 8 до 12 молекули

глюкоза. Повечето гликоген в тялото ни се съдържа в мускулите (1% от масата им), но в най-висока

концентрация той се намира в черния дроб (10% от масата им) и в по-малки количества - в бъбреците

и в нервната тъкан. Тялото ни синтезира гликоген от глюкозата, която постъпва в кръвта в резултат

на разграждането на въглехидратите, които приемаме чрез храната или от хранителните добавки.

Хормонът инсулин спомага за синтезирането на гликоген, а хормонът глюкагон - за разграждането му.

След началото на интензивна тренировка наличният в тялото гликоген се изразходва сравнително бързо

- до половин час.
 

Какво са глюкозата и гликозата?

С тези две думи се обозначава едно и също съединение - монозахаридът глюкоза. Глюкозата е един от

най-важните източници на енергия за всички човешки клетки, като 1 грам глюкоза има 4 килокалории.

Чрез биохимичния процес гликолиза, използвайки глюкозата, тялото ни синтезира АТФ - универсалния

молекулен носител на енергия в клетките. Глюкозата е изключително важна в произвеждането на

протеини и мускулна тъкан от тялото, както и на запасни мазнини. От всички тъкани,

най-чувствителна на намалено количество глюкоза в кръвта е нервната тъкан, поради което организмът

разпределя наличната глюкоза първо към мозъка, а след това - към останалите тъкани и процеси,

които имат нужда от глюкоза. В тялото ни глюкозата се съхранява под формата на въглехидрата

гликоген. Глюкозата се продава и като хранителна добавка и се получава чрез ензимно или киселинно

разграждане на нишесте.

 
Какво е глутенът?

Глутенът е растителен протеин, който се съдържа в пшеницата, ечемика и ръжта, но не се съдържа в

ориза, овеса, царевицата и соята. В някои случаи се използва като хранителна добавка - обичайно от

спортисти-вегетарианци. Някои хора имат алергия към този протеин и по тази причина се налага да

избягват всички зърнени храни, притогвени от растенията, които го съдържат.
 

Какво са фибрите?

"Фибри" е синоним на понятието "влакнини". Двете понятия са взаимозаменяеми.
 
Какво е захарозата?
Това е другото име на обикновената захар - дизахарид, който се състои от една молекула глюкоза и

една молекула фруктоза.


Какво е холинът

Холинът е вещество, което човешкият организъм не може да синтезира сам и което обезателно трябва

да приемаме чрез храната си или под формата на хранителна добавка. Холинът е важен за три

физиологични процеса: поддържането на структурата на клетъчните мембрани, предаването на нервните

импулси и синтезата на S-аденозилметионина.
 

Какво е казеинът?

Казеинът е основният протеин, който се намира в прясното мляко, но се предлага и като хранителна

добавка. Общото му количество в един литър мляко е от 15 до 32 грама. Счита се, че казеинът е

висококачествен, пълноценен протеин, защото доставя на тялото достатъчни количества от всички

незаменими аминокиселини. Някои спортисти консумират казеин като "нощен протеин", под формата на

хранителна добавка, защото той се усвоява много по-бавно в сравнение с някои други протеини,

например суроватъчния протеин, но за сметка на това подтиска разграждането на мускулните протеини

(катаболизма) по-силно, отколкото суроватъчният, тъй като осигурява на тялото по-слаб, но

продължителен приток на аминокиселини в кръвта.
 

Какво е суроватъчният протеин?

Суроватъчният протеин, всъщност, представлява смес от нискомолекулни протеини, които се намират в

много малки количества в прясното мляко - бета лактоглобулин, алфа лакталбумин, серумен албумин,

имуноглубулини, пептони, лактотрансферин и др. В един литър прясно мляко се съдържат от 4 до 6

грама суроватъчен протеин, което налага приемането му основно под формата на хранителни добавки -

суроватъчни концентрати и суроватъчни изолати. Суроватъчният протеин е eдна от най-често

приеманите хранителни добавки, защото е изключително лесно усвояем и осигурява много бърз приток

на аминокиселини към мускулите, поради което се използва основно след тренировка, при което

мускулите се възстановяват много бързо. Обичайният прием на суроватъчен протеин е от 20 до 150

грама на ден.
 

Какво е суроватъчният концентрат?

Суроватъчният концентрат е прахообразен продукт, който се произвежда от млечна суроватка

(обикновено чрез процес, наречен ултрафилтрация) и който съдържа от 25 до 80% суроватъчен протеин.

Останалите съответно 75 до 20% се състоят основно от лактоза и в много ниски количества - мазнини

и минерали. Предлага се като хранителна добавка.
 

Какво е суроватъчният изолат?

Суроватъчният изолат е прахообразен продукт, който се произвежда от млечна суроватка (обикновено

чрез процесите ултрафилтрация или йонообменна хроматография) и който съдържа над 90% суроватъчен

протеин.
 

Какво е протеиновият хидролизат?

Протеиновият хидролизат е течност (по-рядко - суха прахообразна смес), която се получава от

различни протеини (яйчен протеин, соев протеин, млечен протеин и др.). В процеса на получаването

на хидролизата, протеините се разграждат чрез ензими до пептиди или аминокиселини. При това

разграждане се повишава скоростта, с която тялото ни усвоява съответните протеини.
 
Какво е млечният протеин?
С понятието млечен протеин обикновено се означава сместа от казеин и суроватъчен протеин -

основните протеини в прясното мляко.
 

Какво е малтитолът?

Малтитолът е полиол - вещество, което се използва като алтернатива на обикновената захар и което

се получава от дизахарида малтоза. Не предизвиква пиково повишаване на инсулина в кръвта след

консумация на храни, които го съдържат и не предизвиква кариес. Енергийната му стойност е около 2

ккал/гр., подслаждащата му сила - приблизително същата като тази на захарта, а гликемичният му

индекс е нисък - около 29.


Какво е изомалтът?

Изомалтът е полиол-вещество, което се получава от обикновената захар и което служи като неин

заместител (степента му на сладост е приблизително половината от тази на захарта). Представлява

смес от две други вещества - глюкоманитол и глюкосорбитол. Не предизвиква пиково повишаване на

инсулина в кръвта след консумация на храни, които го съдържат и не предизвиква кариес. Енергийната

му стойност е около 2 ккал/гр. и действа като пребиотик. Съдържа се в някои нискокалорични храни

за спортисти.
 

Какво е ZMA?

ZMA е хранителна добавка, която съдържа соли на два минерала - цинк (Zink) и магнезий (Magnesium),

необходими за нормалното протичане на повечето процеси в организма. Цинкът регулира производството

на тестостерон, така че цинков дефицит (при около 30% от атлетите) води до спад в нивото на

тестостерон в кръвта. Магнезият има антикатаболичен ефект чрез намаляване нивото на кортизола -

"стресовия" хормон. Когато се комбинират двата минерала, се получава мощен нестероиден натурален

суплемент, стимулиращ отделянето на анаболните хормони в организма - тестостерона и

инсулиноподобния фактор на растежа, което води до покачване на силата и времето за възстановяване,

като намалява и опасността от травми. Обичайно и двата минерала са под формата на соли -

аспартати, тоест те са свързани с L-аспартат.

 
Какво са влакнините?

Влакнините са въглехидрати - полизахариди, които се срещат в някои растения, водорасли и

микроорганизми. Има два вида влакнини - неразтворими и разтворими. Неразтворимите влакнини, напр.

целулозата, преминават през храносмилателната система почти неусвоени, но стимулират работата й и

предотвратяват запека. Разтворимите влакнини, напр. пектинът, инулинът, бета-глюканите,

резистентното нишесте, екстрактът от цвекло и много други, в храносмилателната система образуват

разтвори с много висока плътност и по този начин увеличават чувството за засищане; свързват

мастните киселини и понижават нивото на "лошия" холестерол; освен това забавят преминаването на

храната от стомаха в червата, като по този начи понижават гликемичния индекс на храната.

Влакнините и от двата вида - неразтворими и разтворими, можете да си набавите чрез храната, като

консумирате достатъчно количество пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци, или под формата на

хранителна добавка.
 

Какво е са СЛК, CLA и КЛА?

СЛК, CLA и КЛА са съкратените наименования на веществото свързана линолеична киселина (clustered

linoleic acid). Това е незаменима мастна киселина, която се отнася към т.нар. Омега-3 мастни

киселини. Съдържа се в малки количества главно в млякото, сиренето, телешкото и агнешкото месо,

както и в някои полуфабикати. Въпреки, че е мастна киселина, СЛК съдейства за намаляване на

подкожните мазнини и за увеличаване на мускулната маса. Обичайно спортистите си набалят СЛК под

формата на хранителна добавка или като консумират храни, които са обогатени със СЛК.
 

Какво е пируватът?

Пируватът е сол на пируватната киселина и е продукт от обмяната на глюкозата в тялото ни. Той е

ключово междинно съединение в гликолитичния и пируват-дехидрогеназния метаболитни пътища, които са

отговорни за производството на енергия (АТФ) в тялото ни. В организма ни пируватът е вещество,

което се произвежда ежедневно при усвояването на въглехидратите (захарите и нишестето), получени

от храната. Някои изследвания показват, че пируватът стимулира топенето на подкожните мазнини,

като ускорява процеса на изгарянето им с 40%. Едновременно с това е и източник на енергия и

улеснява Вашите тренировки, като ускорява преноса на глюкоза и белтъчини до мускулните клетки. Все

още оптималната доза не е точно установена, но се приема, че тя е най-малко 6 грама пируват на

ден. Пируватът се предлага под две основни форми - калциев и натриев. Главният "недостатък" на

пирувата е, че е необходим в сравнително големи количества (за разлика от L-карнитина например).

Поради това препаратите на основата на пируват могат да ви излязат скъпички, а когато ги купувате,

прочетете съдържанието на пируват - ако то е изразено в микрограмове или милиграми, този препарат

е само "за декорация".
 

Какво са гликомакропептидите (GMP)?

Гликомакропептидите са пептиди, изградени от около 70 аминокиселини и се получават при

разграждането на капа-казеинът, който е съставна част на казеина. Те са много богати на разклонени

аминокиселини и имат мощно биологично действие: подтискат апетита, като стимулират отделянето на

хормона холецистокинин, който дава сигнал на мозъка за ситост; подтиска развитието на различни

вируси и бактерии в храносмилателната система и така подобряват работата й; усилват имунитета и

много други. Тези наистина уникални пептиди се съдържат в различно количество (до 17%) в различни

хранителни добавки - обикновено тези, които съдържат суроватъчен протеин. Технологията, по която е

изолиран и пречистен суроватъчният протеин пряко се отразява върху количеството гликомакропептиди

в него - при използване на йонообменна хроматография, тяхното количество е най-ниско.
 

Какво са карнитинът и L-карнититът?

Обичайно това са синоними и чрез тях се означава аминокиселината L-карнитин. Основната функция на

Л-карнитина е да служи като "совалка", която пренася мастните киселини с дълга верига (съставни

части на мазнините в клетките) през клетъчната мембрана, за да достигнат митохондриите, където

служат като "гориво" за енергия, нужна на тялото. Това е необходимо, тъй като мастните киселини

трудно могат да преминат тази мембрана и преминаването им се улеснява, когато молекула на

мазнината се свърже с молекула на L-Карнитина. L-карнитинът участва в окислението на

аминокиселините с разклонена верига, пречи на образуването на млечна киселина в мускулите ни,

блокира вещества, които нарушават клетъчната стена. Освен това чрез него се повишава доставката на

кислород до мускулите и се осигурява енергия, без да се разграждат така ценните протеини. За

средностатистическия човек дозата е около 5-6 грама дневно (това са 5000-6000 милиграма - обърнете

внимание на съдържанието на препарата, който ползвате) - разбира се, за спортистите те са малко

по-високи, но прием по-голям от 10 грама дневно е вреден за здравето.

Какво е хитозанът?

Хитозанът е полизахарид, изграден от глюкозамин и ацетилглюкозамин и се получава при промишлена

обработка - деацетилиране на веществото хитин. Хитозанът ефективно понижава "лошия" холестерол и

триглециридите в кръвта ни и повишава количеството на "добрия" холестерол. Твърди се, че тъй като

е положително зареден, хитозанът има свойството да привлича и да свързва мазнините, когато те

навлязат в стомашно-чревния тракт. Така, той блокира тяхното усвояване и спомага за изхвърлянето

им от организма и затова придобива популярност сред спортистите. Някои изследвания сочат, че 1

грам хитозан блокира усвояването на 12 грама мазнини, но по-вероятно е той да свързва не повече от

5-6 грама мазнини. Въпреки това, няма нито едно изследване, което по статистически достоверен

начин да доказва, че хитозанът може ефективно да помогне в намаляването на теглото.
 


Какво е ДХЕА (DHEA)?
ДХЕА е стероиден хормон. Съкращението ДХЕА идва от името на веществото ДеХидроЕпиАндростерон. Това

е хормон с андрогенен характер, произвеждан естествено в човешкото тяло от надбъбречните жлези и в

малки количества - от тестисите. ДХЕА е хормонът, който е в най-голямо количество в тялото ни и се

намира под формата на ДХЕА-сулфат в кръвта. Той е важен както за спортистите, така и за

културистите, защото по-голямото количество тестостерон в човешкото тяло се образува от него.

Счита се, че ДХЕА повишава нивото на тестостерон в кръвта. Това от своя страна води до

увеличаването на мускулната маса и силовите постижения. Преди приемането му, задължително се

консултирайте с лекар!

# 79
  • Мнения: 1 732
Да, и аз имах смут и го бях написала тук в темата относно Сириус Д. Дразнещи са неяснотите и липсата на адекватна информация.
Тъй като така или иначе, бурканите са у мен в наличност, реших да пробвам и веджъж си взех 2 лъжици, сутрин на гладно, разтворени в солидно количество вода. Общо- взето, не забелязах последствия.
След няколко дена обаче, реши, че ще стартирам добавката според указанията и затова изпих 5 лъжици.
Последствията не бяха добри- цял ден ми се пиеше и имах общо неразположение...колкото и да пиех, не можех да се напия. Не помня да съм страдала от такава жажда.
Сега повече не смея да продължа със Сириуса....
хадзапи , не разбирам смисъла да се публикува списък с тези хранителни добавки и вещества. Освен това, има някои неточности.
например, за глутена, до колкото съм чела, в овеса има глутен или протеин, подобен на глутена. Със сигурност знам, че хора с непоносимост към глутена, избягват и овеса , освен това, при захранване на бебета, майките въвеждат овеса по-късно, пак по същата причина.

# 80
  • Мнения: 860
Нарочно пуснах списъка на тези хранителни вещества, защото повечето от тях са белтъчини от различен произход, вкл. и животински, а в този "вълшебен" Сириус Д има Някакви белтъчини, но никъде не се споменават какви, а това е много опасно нещо и съмнително, защото, ако са на млечна основа, има хора, алергични към това - най-малкото, а ако са от кости на животни - също е опасно - подобно на месокостните бульони и сухи сухи, така широко рекламирани, както и от др. белтъчини - даже и да са от чисто месо, какви са - телешки, овнешки, пилешки, конски Simple Smile и ...

И се захванах точно с този Сириус Д, защото първоначално прочитайки статия за него преди няколко години, реших да се задълбоча и да видя за какво става въпрос, относно мъжа ми исках - но като задълбочих, ме потресе, че всъщност освен прехвалената реклама и всякаквите "вълшебно" подобряващи се хора, то нищо няма допускано да се пише като противопоказания, само за алергия и за хора, които имали проблеми с белтъчините - мъгляви обяснения разни, колкото нещо уж да има.

То има и др. доста съмнителни неща, които предлагат и то вече масово и по аптеки, не само по онлайн магазини, напр. повечето предлагатия на алое вера за пиене, съдържа натриев бензоат, а това по рекламите не се споменава, само в книжката на дистрибуторите и евентуално, ако човек си купи самото шише, на него да е написано, или преди да си е взел, да прочете внимателно етикетите, ако си го закупува от аптека.

А най-чистото алое вера за пиене, това си е самото живо растение и си има начин да се взима, лекар ми го е казвал как и по колко.

# 81
  • Мнения: 507
Да тия с алоето са изключиъелно психясали особено на форевър..Готови са на всичко за да си продадат стоката, на всякакви лъжи. За съжаление май същото е и със Сириус. Аз също не съм чувала някой излекувал се от нещо сравнително сериозно и да е документорано и доказано.
Другото не е важно........аз преди година две имах силни болки по цялото тяло засилили се след една операция, нещата се подобриха как дълго е за обяснение, .....без да съм пила сириус Д. Обаче ако случайно бях пила и Сириус и това беше известно на дистрибутор на продукта, щеше да каже ааааа Сириус ви излекува и сигурно щеше да ме сложи в каталога на излекуваните..
Много хора споменават за резултати, но не се знае какво още пият, не се знае това просто спонтанна ремисия ли е или резултат на продукта, не се знаят много неща.

Според мен сириуса е нещо на основата на желатина и никой нищо ново не е откривал, само много приказки.........само предположение де.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 14:33 от broadminded

# 82
  • Мнения: 199
Естествено е да се питате, аз правих същото няколко години. После видях, с очите си видях! - истински случаи, излекувани с тоя Сириус, който и мене ме дразни, защото съм веге. Но явно не ми стигат белтъчините или по-точното е, че организмът ми не усвоява добре белтъчините, не ги разгражда, не ги разцепва на аминокиселини в точния баланс. Защото не е днес да приемеш една аминокиселина, утре друга, пък след седмица трета.
Тоя проф., дето го е създал, добре се е сетил да го обработи така, че да станат лесноусвоими белтъчините. Самия той не ми е приятен, защото си прави опити с хората. Вече изпробвах взето от него - по-различно е определено! И не казва какво е различното във вариантите, не казва и какво допълнително слага - това също много ме дразни!
Обаче, реалността е, че това нещо, което не е желатин, помага при ред проблеми.
Писах за едни дистрибутори по-горе - те са честни и имат, наблюдават си реалните случаи. Дори ми позволиха да говоря с някои от тях - съвсем непознати за мен хора. Видях и диагнози - преди, след лечението.
Пак ще ги спомена, че наистина са честни: sirius-d.biz
Аз съм от мнооооого съмняващите се, защото на колко прехвалени неща им изпитах страничните явления - на Алоето също, хем уж натурално! Хората не знаят, че тъкмо алоето увеличава риска от кървене!
Както и да е - със сигурност има и противопоказания с тоя Сириус Д-не Де...
Но то като вземеш нещо от аптеката, сега ги задължиха производителите, та пълно е с противопоказания, да те е страх да го пиеш!
Важното е да не вреди.
А за сухотата след това - вероятно трябва да се разрежда с вода или да се пие повечко след това, че е сухо, едно такова като брашно.
Пък и може да е ментешко това, дето е предизвикало сухота, знам ли? При мен не става сухота, само дето не издържам час, огладнявам. Wink

# 83
  • Мнения: 860
По повод алоето - само растението в натуралния си вид е истинското, да си откъснете лист и да го изстискате в чаша вода да престои заедно с листа и после се прецежда и се пие. Всяко продавано алое в течен вид не е точно натурално, защото се използва Натриев Бензоат за консервант, а той е раковообразуващ и това вече не е натурално.

# 84
  • Мнения: 199
По повод алоето - само растението в натуралния си вид е истинското, да си откъснете лист и да го изстискате в чаша вода да престои заедно с листа и после се прецежда и се пие. Всяко продавано алое в течен вид не е точно натурално, защото се използва Натриев Бензоат за консервант, а той е раковообразуващ и това вече не е натурално.


Ооо, това не е така! Отвори който и да е фармакологичен справочник за лечебните растения и ще видиш колко видове алое има, как е сложничко да се приготви - не се мачка цялото и дори може човек да се отрови с някои видове.
Лично аз ползвах преди време за мен и за майка ми купен от чужбина продукт, който имаше натриев бензоат като консервант. Натриевият бензоат се използва масово в консервите, туршиите и други продукти и е по-безвреден от другите консерванти в лекарствата!
В медицината БИ ТРЯБВАЛО да се гледа полза към вреда.
Майка ми си оправи тежък проблем с белите дробове тъкмо с това алое, а не изпита никакви проблеми от натриевия бензоат. Кое е било по-вредно и по-полезно?!? С тези дробове не знам докога щеше да издържи.

# 85
  • Мнения: 3 031
Grown, би ли споделила малко повече инфо за това лекарство, или какво да търся в нета /става въпрос за мой близък с някакви проблеми с дробовете също/.

Извинявам се за офф-а Peace

# 86
  • Мнения: 860
За алое вера става въпрос, то лечебните видове алое са само 3-4 вида, останалите около 96 и повече вида не се прилагат. И изобщо не е сложно да се приготви алоето, то си се взема от самото растение - но да е над 3 годишно. Това ми го е казал дългогодишен лекар, точно занимаващ се с всякакви природни средства основно. Досега да сме се отровили у дома, според Вашите приказки, а го ползваме над 10 години. Но си има едно свойство - ползва се 10 дни от месеца и 20 се почива. При проблем сериозен вече около 30 дена се взима всеки ден.

И това е най-лесното взимане на алое - малко парченце от растението - просто да се смачка в чаша вода и да се остави да постои - да се прецеди и да се изпие.

А относно натриевия бензоат се поинтересувайте много по-надълбоко, какви проблеми създава, раковообразуващите му свойства се натрупват и това, че масово го използват за калпавите готови консерви, не значи, че е безвреден.

Една малка част от "ползата" на натр. бензоат -

"Натриевият бензоат е разрешен в повечето страни за консервиране на много хранителни продукти. Неговото максимално допустимо количество е от 0,15 до 0,25%, а дневното потребление не трябва да надвишава 5 мг/кг. Неблагоприятното въздействие върху организма се изразява в провокирането на алергични реакции и развитието на ракови заболявания. Да се избягва попадането на веществото в дихателните органи и в очите.

Бензолът постъпва в организма не само чрез храната. Ежедневно вдишваме до 220 мкг от него, а причината е замърсеният въздух. Тютюнопушенето също е източник на веществото.

Консервантът е забранен в някои страни. Присъства в списъка за разрешени добавки в Европа, но се търси негов заместител, защото Е 211 влияе неблагоприятно върху поведението и умственото развитие на децата."

Още за: E211 - Натриев бензоат (Sodium benzoate) | Е-тата Framar.bg
от framar.bg

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 16:32 от хадзапи

# 87
  • Мнения: 191
Малиии яка рекламна тема  #2gunfire

Фирмата извършва  радиестезия и квантова диагностика  Joy

# 88
  • Мнения: 199
Grown, би ли споделила малко повече инфо за това лекарство, или какво да търся в нета /става въпрос за мой близък с някакви проблеми с дробовете също/.

Извинявам се за офф-а Peace

Кое лекарство? Споменах проблемите с белите дробове при майка ми (доста тежки от детството й), които се пооправиха с концентрат алое, ама купен от чужбина. За тукашните - не знам и не давам гаранция.
Има много неща, които предпочитам да купувам от големите световни производители. И чета, много чета какво съдържа - какъв е консервантът (най-важното!), както и други пълнители и овкусители.

# 89
  • Мнения: 3 031
Да, имах предвид алоето - на кой производител, какъв концентрат, такива неща, за да се ориентирам при търсенето..

Общи условия

Активация на акаунт