Коледа 2013 - тема 4

  • 77 816
  • 570
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 6 269
Благодарности за темата!

Днес отчитам:

Снежни топки (мексикански сватбени сладки) по рецепта на Танита:


Украсените меденки на Джули (украсата е дело на съпружието  Rolling Eyes):


В хладилника отлежава тестото за линцерите на Нуделл33, но ще пека утре евентуално, с което мисля да закрия сладкоправенето за Коледно-новогодишните празници и да опаковам малко подаръци.

Щоленът не съм го опитвала до къде е отлежал, но май си е твърдичък.

Страхотни неща показвате, момичета, действате ми много положително.

# 31
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Джемма, благодаря за новата тема   bouquet

Един въпрос - баклавите кога ги приготвяте?

# 32
  • София
  • Мнения: 6 269
Колко време след слепването на меденките ще омекнат? Правих една доза днес, защото синът ми ме изненада с кулинарен конкурс за майки. Утре трябва да ги занесе в училище, но са доста твърди още.

Ще омекнат до утре, спокойно, децата ще ги харесат Peace

# 33
  • Мнения: 904
Аз се отчитам с щолен, ванилени кравайчета, меденки и двойните шоколадови сладки. Simple Smile
Правих и линцери, но те са история. Ще се правят пак.

# 34
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Да се отчета и аз : линцерови на Наталина,топчета с локум на Джема,рохлички на Наталина,шоколадови напукани сладки !

# 35
  • Мнения: 0
Здравейте, неуморни дами! Аз рядко пиша, но пък чета всичко. Благодарение на вас за поредна година цял месец в къщи ухае вкусно и успявам да зарадвам близките си хора, за което много благодаря! Засега съм направила рохличките и линцерите на Нудел, капучиновите звездички - всичките неотменно в списъка всяка година, меденки и едни свещници от меденки.
https://www.facebook.com/todorka.ivanova.35/media_set?set=a.6907 … 178913&type=3

# 36
  • София
  • Мнения: 372
Аз пък купих звездовиден анасон и сега се чудя къде да го сложа Thinking
Направих меденките на Джули  - вече са украсени с айсинг и преполовени.
Готови има и джинджифилови сладки на Зори, ванилени кравайчета на Наталина, Канелени топчета на Нудел, опечени Звездички с капучино - утре ще ги слепвам, тестото за линцерите е в хладилника.
Искам да направя напукани сладки, но досега не съм правила. Коя от двете рецепти да предпочета и дали е рано за тях или не
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%A8&id=121
http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post_18.html.

# 37
  • Мнения: 240
Тази година на мен хич не ми върви със сладките. Все едно съм с 2 леви ръце и никога не съм влизала в кухнята. Глазурата за едните меденки я направих прекалено рядка и те останаха лепкави, но ги пробрах в кутия и сега са като една обща буца. Обърнах кутията с ванилените кравайчета и станаха на сол. Като месих меденките бях много разсеяна и вместо 1 ч ч олио сложих 1 ч л и станаха като бетон. Следващата доза ги изгорих. Май на края ще се откажа от сладкоправенето за тази година, че само се ядосвам. Но всички си чакат сладките и само ме разпитват какви ще правя и колко вида. Замесих нова доза рохлички да видим какво ще ги окепазя.  Confused

# 38
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Аз пък купих звездовиден анасон и сега се чудя къде да го сложа Thinking
Направих меденките на Джули  - вече са украсени с айсинг и преполовени.
Готови има и джинджифилови сладки на Зори, ванилени кравайчета на Наталина, Канелени топчета на Нудел, опечени Звездички с капучино - утре ще ги слепвам, тестото за линцерите е в хладилника.
Искам да направя напукани сладки, но досега не съм правила. Коя от двете рецепти да предпочета и дали е рано за тях или не
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%A8&id=121
http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post_18.html.

Аз ги правих по първата рецепта-получиха ми се ! Спазих всичко точно !

# 39
  • Мнения: 1 517
Каква хубава точилка, не бях виждала такава Hug

# 40
  • Мнения: 6 031
Джема, благодаря за темата!   bouquet

Аз правих вече два пъти меденки и един път бисквити през този месец. Всичко е изядено. Утре пак...

Не мога да спра децата.  Mr. Green

# 41
  • София
  • Мнения: 6 269
Здравейте, неуморни дами! Аз рядко пиша, но пък чета всичко. Благодарение на вас за поредна година цял месец в къщи ухае вкусно и успявам да зарадвам близките си хора, за което много благодаря! Засега съм направила рохличките и линцерите на Нудел, капучиновите звездички - всичките неотменно в списъка всяка година, меденки и едни свещници от меденки.
https://www.facebook.com/todorka.ivanova.35/media_set?set=a.6907 … 178913&type=3


Много красиви!

bora66, аз отдавна се каня на тези сладки, но все не стигам до тях. Бих пробвала рецептата на Танита, всичко нейно е много сполучливо.

wafi, и на мен тази година ми е леко каръшка, меденките ми станаха, но препекох джинджифиловите сладки, днес и снежните топки, счупих половината части на къщата. Нещо неми харесва как пече фурната, някак си накриво сякаш. Ама като гледам, нищо няма да остане Simple Smile Мъжете ометоха 1/4 от снежните топки вече Simple Smile

# 42
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Цитат
Аз мисля утре да направя и тези медени подкови http://www.ilrai.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html не ги видях на първа страница.Но дали ще са хубави до Коледа.  newsm78

Не съм пробвала да стоят чак толкова дълго. Има още 10 дни до Коледа. Макар че са от сладките, които колкото повече стоят, по-хубави стават, не смея да те посъветвам нищо. Аз лично бих ги направила другата неделя.  Peace
Много благодаря.
Скрит текст:
Днес направих пробно баклавата която много ме съблазни.Стана невероятна.Благодаря ти  Hug

Супер! Дай снимка   bouquet

# 43
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 643
Джемма, благодаря за новата тема   bouquet
Аз още не съм украсила меденките, май ще е във вторник, ако сколасам с всичко.
Наталина, твоите свещници са невероятни, както и сладките, които видях в предната тема  Grinning

Аз тези дни пробвах два нови вида сладки, ето едните: кафяви базелски сладки

Basler brünsli by Mira D, on Flickr

И снощи замесих набързо едни портокалови бисквити с кардамон които уж ще пазя за Коледа... стига да не ги напипа домочадието  Mr. Green

# 44
  • Мнения: 1 210
Благодаря за темата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт