Аз също слагам магданоз във фризера, но за да ми заема по-малко място, както е на букетче (правя голямо такова) го сплесквам хубаво и го набутвам в пликче за фризер. СПлесквам го максимално така че почти да няма въздух. После когато ми потрябва изваждам и режа с ножа/ножицата колкото ми трябва. Копър не замразявам, но майка ми замразява по същия начин.
Използвам малки бурканчета от бебешки пюрета за много неща. Онзи ден варих пилешка супа и замразих част от бульона в такива бурканчета. Ще го използвам при следващо готвене. Когато правя пица и забъркам доматено пюре с подправки за намазване на пицата, правя повече и също замразявам в такива бурканчета. След това няколко пъти само вадя, размразявам и ползвам.
Вкъщи винаги имаме разнообразни замразени зеленчуци. Често ги готвим за гарнитура към месо. А може би най-лесното, което готвя е крем супа. Слагам картофи + зеленчуци, каквито имам в момента, добавям масло и мляко и пасирам. Обожаваме крем супите и често си ги хапваме.
По принцип готвя често и по малко. Ние също не обичаме много престояла храна. Два дни можем да я ядем, но после само изхвърляме. Затова и готвя по-прости неща. По-сложните оставам за когато имам повече време.