Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 май 2006, 13:51 ч.

Пилешки гърди с какво?

  • 7 027
  • 17
  •   1
Отговори
  • Варна до морето
  • Мнения: 2 655
Вече не занам какво да приготвя.
Дайте идеи, но без картофи.
Ако може да е лесно и бързо... ooooh!

# 1
  • Мнения: 6 922
Силикон ?  Wink

# 2
  • София
  • Мнения: 416
Опитай със заквасена сметана "Данон Фамилия".
Разбиваш една малка кофичка сметана със същото количество бяло вино.Прибавяш черен пипер(млян) на вкус и стерилизирани рязани гъби от буркан.Заливаш пилешките гърди и печеш в йена за около половин - един час(зависи дали преди това си сварила месото)....И дано ви хареса рецептата.

# 3
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 193
покриваш гърдите/осолени и пиперени/ с лук на филийки, отгоре една опаковка майонеза/по желание и горчица/. Това в йена. Нищо повече не слагаш. Печеш.

# 4
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Вече писах веднъж тази рецепта, но и тук ще я пусна пак.
Пилешки гърди, пакетче майонеза мажеш върху тях и накрая стържеш кашкавал, на око е кашкавала. Пекат се в захлупена йенска тенджера на около 200 градуса за 45 минутки някъде, изключително вкусно е!

# 5
  • Scotland
  • Мнения: 1 860
 Аз правя:пилето на жулиени запържваш с гъби,кис.краставички за около 5 мин.Слагаш сметана около 150-200мл. да се изпари малко.Аз правя гнездо от картофено пюре и застилам с кашкавал и синьо сирене(или само кашкавал).Понеже не искаш картофи можеш да замениш със задушени зеленчуци

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 1 214
Хи-хи!И аз една подобна рецепта да напиша.

В иена глас се прави.Нареждаш ред пилешки гърди , 2с.л. сметана и 1-2 пакетчена топанио сирене(аз използвам Кремоно), пак ред пилешки гърди и пак сметана и топено сирене.На края поливаш всичко с чаша бяло вино и слагаш във фурната.Добър апетит!Много е вкусно!

# 7
  • Мнения: 1 393
Накисни ги за една нощ в кисело мляко (индийците правят нещо подобно). Месото става извънредно крехко и вкусно.
При самото печене може да добавиш малко сол и черен пипер, може би и малко зехтин.
Може би може да стане и със сметана (аз го правя със sour cream тук - ти сигурно знаеш какво е след като си живяла в Америка, т.е. ако има нещо еквивалентно в България- пробвай! Но знам, че и с кисело мляко се получава добре)

# 8
  • Plovdiv
  • Мнения: 814
Аз правя:пилето на жулиени запържваш с гъби,кис.краставички за около 5 мин.Слагаш сметана около 150-200мл. да се изпари малко.Аз правя гнездо от картофено пюре и застилам с кашкавал и синьо сирене(или само кашкавал).Понеже не искаш картофи можеш да замениш със задушени зеленчуци

каква сметана ползваш

# 9
  • Мнения: 1 525
1. с много лук и къри
2. с гъби и топено сирене
3. с грах
4. на пиле каша
5. филетирани и панирани

# 10
  • Varna
  • Мнения: 1 443
Гъби, топено сирене,  бяло вино, масло, чесън и мяташ във фурната

# 11
  • Scotland
  • Мнения: 1 860
Аз правя:пилето на жулиени запържваш с гъби,кис.краставички за около 5 мин.Слагаш сметана около 150-200мл. да се изпари малко.Аз правя гнездо от картофено пюре и застилам с кашкавал и синьо сирене(или само кашкавал).Понеже не искаш картофи можеш да замениш със задушени зеленчуци

каква сметана ползваш

full fat cream с марката на магазина няма значение кой.Тук имаме един CO-OP и SAMERFIELD

# 12
  • BG
  • Мнения: 4 546
последно правих следното: гърдите ги запържвам леко, само колкото да побелее месото. отделно в 1 тенджерка разтапям малко маргарин/масло, прибавям 2-3 нарязани гъби, прясно мляко, вино, маги фикс със семтана и гъби, босилек. сгъстявам с брашно. гърдите ги слагам в тавичка, слагам отгоре малко кашкавал /не го настъргах, просто тънко отрязан/, покривам със соса и пека под фолио 30ина минути. после махам фолиото и още 10-ина минути да се запече.
а следващият път мисля да пробвам с гъбена крем-супа на пикантина, за да не слагам брашно, че все на топчета го правя  ooooh!

# 13
  • Мнения: 3 452
Мариновани с: лимонов сок + зехтин/олио + салвия + черен пипер + сол - кисне така няколко часа в хладилника. След това се пекат на скарата.....малко по-здравословно е от пърженето.....

# 14
  • Варна
  • Мнения: 672
Вариант 1:
Режа ги през средата (така, че да се получат 2 или 3 тънки шницела). Поръсвам ги със сол и черен пипер. След това панирам с брашно и яйце.

Вариант 2:
Нареждам пил. гърди в намаслена тавичка. Заливам ги със 2-3 яйца , 3-4 лъжици галета и малко сол. Пекат се около 30мин на 250гр.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт