2 парчета патешко филе с кожата (или без)
соев сос, доматена паста, вегета, черен пипер, риган
Нацепвате с остър нож на няколко места кожата. Мариновате филетата с подправките, като започвате със соевия сос, сухите подправки и завършвате с доматената паста и оставяте за няколко часа в хладилника.
След това слагате филетата първо откъм кожата в тефлонов, сух тиган да се запържат. Изтича мноооого мазнина. Като се запържат хубаво, обръщате за малко и страната с чистото месо.
Прехвърляте в тавичка (пак с кожата към дъното), в която сте сипали малко вода с разтворен пилешки или зеленчуков бульон и бира. Завивате с фолио и печете 1 час на силна фурна (около 200°С). Ако филетата са тънки и без кожа - половин час. Моите бяха с 3 пръсти дебелина.
Накрая може да запечете без фолио за 5 мин. Сервирате нарязани на резени, поливате със сос по избор И гарнитурата е по избор
С благодарности към Пеп-4о за съветите