В края има и нагледен материал , както и искам да отбележа, че почти винаги ми се налага да добавя малко брашно, или мляко макар че брашното което купувам е винаги една и съща марка.
3 яйца + 1 белтък (жълтъка за намазване отгоре)
1/2 cup прясно мляко
3/4 cup захар
1/4 cup разтопено масло + 1/4cup олио
3 tsp мая
4 cup брашно плюс около половината на 1/3
ванилия
настъргана кора от лимон
малко сол
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се млякото и маслото.
Изсипва се в машината и се добавя повечето брашно. Слага се маята и се пуска.
Като стане кашаво се добавя олиото и останалото брашно.
2 цикъла само на месене и една пълна програма за тесто.
Оформят се и се оставят да втасат (около 2 часа ми отне)
В загрята на 180гр фурна за 20 мин и после за около 5 мин на 120
http://users.rcn.com/petrana/kulinarni/1 - преди втасване
http://users.rcn.com/petrana/kulinarni/2 - преди печене
http://users.rcn.com/petrana/kulinarni/3 - готови