Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 ян. 2009, 14:40 ч.

ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА СИ НАПРАВИМ ТОРТА!

 • 40 406
 • 1 111
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 961
Отмина еуфорията по Коледните празници, и ето че дойде времето да спазя едно мое обещание!!!
Идеята тръгна от една тема за пазар и беше подхвърлена от Дракончето.

Чета ви, чета ... и направо ми иде да се изям от яд! Толкова ми се идва, а никак няма как да го измисля че да стане... с дечицата и съпруг на смени... и направо... Но ще гледам снимки с удоволствие, ако направите де.  Hug

В последвалите постове, идеята се доразработи:

Драконче, чета те и си мисля, колко хубаво би било като се запролети (Ванчето спомена нещо за пролетна среща) стабилно, да не е студено, да си намерим една хижа на поносимо разстояние от София, Пловдив и Дупница и....да, и другаде, да има там една столова с поне 1 работеща фурна, пък да заседнем една събота и неделя с бащите и децата, те заедно, ние заедно, да направим една голяяяяма торта и да си я изядем, после да публикуваме снимки...Simple Smile))

И на мен веднага ми хрумна една идея:
Идеята ти е уникална, и още отсега мога да предложа такова място. Наистина е СУПЕР подходящо. Огромна сграда с стаи по 4-5 човека. Гигантска кухня която може да се ползва ако искаш. Много голяма трапезария. А отвън на двора е огромно затревено игрище. Оградено, е така че хлапетата могат да търчат на воля. Има паркинг Това е бивш пионерски лагер...... Познавам домакинката и сме го ползвали за да разцепим пътя към морето...... Но тама е добре след юни, защото е високо в планината и дори август в 10 вечерта е 10 градуса.... Айде пуснах ви мухата.... По-натам ще направим нова тема и ще го обмислим. Може да излязат други предложение. Засега - толкова. Погъделичках ви.......да си имате какво да си мислите през зимата.

и продължавам да цитирам:

Габрово - Етъра. От него тръгва един черен път /ужасно изровен, но си заслужава/ и на 6 км е Соколския манастир. Щяхме да спим в манастира, но ни посрещнаха ужасно, искаха торба с пари, наложиха милион ограничения /включително и дълги крачоли и ръкави на територията на манастира, затворени обувки, никакво пушене, никакво говорене на висок глас. А с много деца и на 40 градуса...... трудно изпълнимо/. Точно до него е този лагер. Открихме го случайно, по-скоро ни го прошушнаха на ушенце и си го ползвахме за преспивна база. Жената ми е казвала че може да се наема и за празници например. Не е лукс, но ще е приключение. Айде, да не коментираме тук че ще ни сдъвчат. Нека избутаме зимата и ако решим, ще си тръгнем пак от другата тема и ще отворим нова. Стигнем ли до съгласие, поемам ангажимента за организацията, резервацията и т.н.  Но тука не е мястото да го коментираме.

И цитат на Пепи:
Цитат
Такаааааааа, викам в началото на годината да пуснем темичка и да почнем да си го обсъждаме. Нека да е някъде в централна България и може да е селска къща с всички екстри и да си я резервираме само за нас. Като минат празниците ще се поразровя.

Такааааааааааа........
От всичко казано дотук, си мисля че всичко това може да се организира и осъществи.
Това което съм успяла да свърша дотук, е да говоря с домакинката на въпросната почивна станция и да получа първоначален отговор - "ДА".
Ще дам някои пояснения за самата база.
 Намира се на върха на планината, граничи със Соколския манастир. От етнографски комплекс "ЕТЪР", се тръгва по един път, има си и табела. На 6 км се намира въпросната станция. Това е бивш лагер на децата на служители от БДЖ. Станцията не е луксозна, тъй като все пак е бивш детски лагер. Стаите са различни. От 4 до 6 легла. Има обща баня. Има и голяма кухня. Има и трапезария. Уредите в кухнята работят. Можем да се развихрим на воля. Станцията се отоплява, и ако се решим да я наемем, ще ни я затоплят предварително. Базата има 40 легла. Трапезарията има около 35 места. Смятам че това не е съществен проблем, тъй като при добро желание ще се поберем и повече. Домакинката с която говорих и която лично познавам, обеща че може да говори със съседни станции и да ни подсигури още стаи за спане. Ако времето е хубаво, целия купон може да се изнесе на двора. Той е голям. Има голяма тревна площ в двора. Оградено е, така че тези  които ще дойдат с дечица, могат да са спокойни. На двора има скари и възможност, мъжете да се развихрят докато ние си играем с въпросната торта в кухнята.
Засега, това което ми е казано като цена е 15 лв. на легло което включва и ток и евентуалното отопление.
Тъй като горе е доста студено, била съм там и през юли и през август и вечер температурата пада под 10 градуса, предлагам срещата да бъде около многото почивни дни по 1 май.  Вероятно почивните дни ще се слеят и ще почиваме 6 дни. Може и по-натам да го измислим, за да се стопли още времето.
Можем да наемем базата и за две вечери ако искате. При всички случаи аз ще замина по-рано. Поемам цялата организация и съм на разположение за въпроси и уточняване.

Толкова мога да кажа засега. Целият този монолог, е само едно предложение. ТОВА мога да предложа аз. Ако някой предложи друго място, което да е горе-долу в центъра на България, за да е удобно на всички, моля, предоставям тази тема, за да не се отваря нова. Където и да се реши - аз ще дойда, каквото и да се реши, аз ще помагам ако мога, така че чакам вашите предложения.
Знам че е много рано още, но ако сформираме тази сбирка, ще има милион неща за обсъждане.
Е, какво ще кажете по въпроса????

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 3 321
Включвам се да не изпусна темата. А до май може и да намерим още нещо.
За жалост местата, които аз знам, че са оборудвани и хубави са все в Родопите, а за сега нямам много време да ровя нет за други местности.

# 2
 • Мнения: 8 242
Тъй и аз да кажа Simple Smile
На Цигов чарк има къщички по 100 лв на вечер за 8-10 човека.. оборудвани с кухня и всичко ..
И на мен ми харесва идеята  Peace
Ванче .. страшна си!

# 3
 • Мнения: 2 710
Лелееее Ванче, звучи толкова хубаво, че чак не мога да повярвам. В Соколския манастир и наоколо е невероятна красота. Предложението ти е уникално и прекрасно.

Ако приемате за сега без ограничения бих се включила с каквото мога, така че може да раздаваш задачи, ако решиш, аз съм редник Крисче Peace

 Joy Joy Joy

Предполагам, ще трябва да се купят и домъкнат  и много продукти, така че спокойно ме слагайте в списъка на участващите с доставки на нещо. То мойто коле е мънинко, ама все пак аз да си кажа, че ентусиазма е невероятен.
Ако има ограничение за хората, може да потърсим и в околни места да се спи. И в Габрово може дори, то е на около половин час път, поне по мои спомени....

# 4
 • София
 • Мнения: 1 724
Като се пусна идеята и се сетих за едно много мирно и красиво местенце, в Черни Осъм (аз съм оттам) на 2 -3км. от Троянския манастир, има там една ведомствена станция, на някаква плевенска фирма, базата не е голяма, няколко бунгала, със свой санитарен възел всяко, има кухня, добре оборудвана и бунгалата са с по 2-3 легла, като при тези с 2, едното е персон и половина, цената сега била 12лв. Загубих си листчето, обаче, на което майка ми беше проучила нещата и записала, но събираше общо около 20-тина човека. Т.е. това би било вариант, ако не се съберем много хора:))

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 3 321
Момичета, преди малко пуснах тези линкове на Ванчето, но искам да ги пусна и тук. Това намерих за краткото ровене в нета:

18 места
http://pochivka.bg/o-1433-къща_вили_кавалджиеви

тук май са 28 места общо
http://pochivka.bg/o-119-къща_янкови

18 места
http://pochivka.bg/o-1274-къща__петя

# 6
 • Мнения: 2 710
Как ще става избора, на какъв принцип? Любопитна съм, защото колкото хора, толкова и идеи и виждания Wink Пък и то не е само да предложи човек място, за предлагане бол, ама това значи, че както и Ванчето предлагайки приема организацията, така и предложените други места, предполагам вървят с поемане на отговорността по организацията newsm78
Аз в частта на избора съм от пасивните, в смисъл имам си мнение, но ще си го кажа, ако  и когато ме попита някой. В частта на организацията, както вече казах съм на разположение и с идеи и с реални действия по повода Peace
Дали не трябва да се уточни първо, колко хора горе долу проявяват интерес, за да се прецени мястото newsm78 Само процедурно питане е това.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 3 321
Krische, права си, че колкото души толкова мнения. Аз само пуснах линковете на места, които намерих за 10 минутно ровене из нета и които ми се сториха достъпни като цени и в регион, който Ванчето е предложила. Мислехме още като се роди идеята да е някъде в централна България (Габрово, Троян, Трявна...) за да няма сърдити и изказвания от типа "Ама на вас това ви е по-близо"
Предлагам до края на февруари да се уточним като бройка и после да мислим за подходящо място спрямо количеството народ. Вие како ще кажете?

# 8
 • Мнения: 2 710
Аз съм съгласна с предложението на Пепи. Естествено, че не можем 100% да сме сигурно, но поне ориентировъчно можем да заявим интерес и да кажем с колко човека участваме. Освен това, аз няма да имам претенции, ако има много хора за основната къща, да си намеря лично аз, без да ангажирам никой, нещо около основното място. Така че, стига да иска човек, все ще намери начин.
Освен бройката е хубаво да се обсъди и периода - май, юни ... т.н, защото знам, че има хора, които предварително знаят дали са си тук, дали са някъде другаде, командировки, ангажименти и др.
Аз принципно за сега нямам конкретен зает период, затова се записвам с 4ма пък дано не ми мине котка път.

 Laughing Laughing Laughing

# 9
 • София
 • Мнения: 2 648
Еха, дойде й времето на темата Simple Smile))

Запис засега да чета, за участие - до последно няма как да знам, че с две малки бебета+ други усложнения /да не изброявам сега...  Confused /, ама много,много, много се надявам да се организираме и да дойда  Peace

Едно процедурно предложение, породено от горчив опит с организирането на подобна среща / - хайде да не избираме места само по реклами в нета или другаде, защото истината понякога е доооста по-различна, обикновено в негативна посока  Confused 

А защо да не гледаме и местата в Родопите? Досега никой не е казал, че му е далече...

# 10
 • Мнения: 8 242
Аз туй дето го казах за Цигов чарк е проверено  Peace
Ако се навиете ще помагам  Hug

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 3 321
А защо да не гледаме и местата в Родопите? Досега никой не е казал, че му е далече...

Ако е така, още по-добре. Споделих с Ванчето, че покрай празниците бехме с компаняи в една къща на Стойките-  има възможност за спане на 18 души. И си има напълно обзаведена кухня.
Но нека уточним бройките и тогава ще пусна оферти за там.

# 12
 • у дома
 • Мнения: 1 554
моя мъж каза - там сме!  Mr. Green

според мен van444eto e дала страхотно предложение, проверено при това  Mr. Green

# 13
 • Мнения: 634
Да знаете от кога чакам тава обсъждана .Аз съм за където и дае стига да не е по време на баловете ,защото си имам абитюрентка и ще си имам доста задължения.

# 14
 • Мнения: 1 961
Нямам претенции къде и кога ще се срещнем.
Моля само за едно:
Давайте оферти, които са проверени и сигурни. Има милион места които могат да се дадат като предложение. Но, хубаво ще бъде да е разпитано и потвърдено. Естествено че дотогава ще станат хиляди размествания и промени, но друго си е да са потвърдени нещата поне на първо четене. Всичко може да се случи в последния момент, разбира се....... но давайте да тръгнем от нещо сигурно.  И аз съм "за" да уточним първо бройката, макар и приблизителна. Въпреки че, много хора ще кажат: "Искам да знам къде и кога, за да потвърдя". Нека засега да се броим само тези, които нямат АБСОЛЮТНО никакви претенции към време и място. Пак изглежда тъпо, но ако останат тези дати, дотогава има 5 месеца. като си знаеш че имаш ангажимент ПРИМЕРНО на 1ви и 2ри май, ще знаеш че няма да поемаш друг ангажимент.... Това важи и за мен. Естествено че някой може да отпадне в последния момент поради непредвидени обстоятелства, но ... ще го мислим като му дойде времето....

Идеите на Пепи ми харесват. Ще помагам в организацията колкото мога, ако се окажем на "друго" място.
Мисля като начало да обмислим датите.
Какво мислите за някой от дните 1ви-5ти МАЙ
Май, се разфилософствах. newsm78

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт