Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 ян. 2009, 10:16 ч.

Документи от район Възраждане

 • 11 217
 • 16
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 76
Здравейте, със съпруга ми започваме да подготвяме документи за осиновяване. Аз имам от първи брак 2 деца, а от общия ни брак имаме 1 момченце. Всички са при нас и е много хубаво. Бихме искали да осиновим момиченце. Прочетох почти всичко в ъв форума, но все пак имам някои въпроси. По район съм във Възраждане и там ще подавам документи. Много ми е трудно да излизам от работа и затова се опитвам да се ориентирам предварително. Имам вече Удостоверение от Психо и Туб Диспансерите, както и изследванията за Сифилис, Хипатид Б и Спин. Сега какво трябва да пише в Медицинското свидетелство? От какви лекари ми трябва преглед? .После взех документ за семейно положение от ЕСГРАОН, предполагам, че това е документа, че не са ни отнети родителските права?. Подадохме документ в данъчна служба за  Удостоверение за липса на данъчни задължения. Друго от тук трябва ли ми?ooooh!  Благодаря предварително за помощта. Стискайте ни палци. Thinking Светла

# 1
 • София
 • Мнения: 9 405
Светла, добре дошла.
Знам, колко е трудно човек да излезе от работа, но най-добре е да посетиш отдел Закрила на детето по постоянната си регистрация. Общо взето по мое наблюдение всеки отдел има различни изисквания към комплекта документи, както и различни изисквания към самите документи - например за Психодиспансера някои искат освен удостоверение, че не се водите на отчет и отзад резултати от преглед от специалист, за Туб диспансера някои искат манту, други не. Нашето медицинско беше попълнено само от Джи Пито - пишеше че сме здрави и бяха вписани номерата на изследванията за Спин и Васерман, но дали на всякъде е така...
Това, което е сигурно, че ще ви трябва е бележка от следствието, че няма заведени дела и от местоработите ви за доходите мисля за последните 6 месеца  newsm78
От данъчните на мен не са ми искали удостоверение, а за родителските права не помня, но мисля, че документът е различен от удостоверението за семейно положение. Дано се включи някой по-скоро приготвял документите.
Ще ви трябват и две препоръки, но... отново зависи от отдела - някои искат едната да е от роднина, други не позволяват от роднина, трети искат от местоработата...
От мен успех и бързо чакане на девойката.

# 2
 • Вън от пространство и време
 • Мнения: 2 277
Светла,
Добре дошла и от мен! Hug

На днешно време да се наемеш да гледаш четвърто дете си е истинско геройство, затова те поздравявам за начинанието   bouquet

Относно въпросите ти: на нас ни искаха: Свидетелство за съдимост (за родените в София - в сградата на СРС става веднага, за другите не знам), Копие от Акт за брак, копие от документ за евентуално притежавано жилище; 3 характеристики - по една за всеки и една общо за семейството; от Психото ни искаха удостоверение, че не се водим на отчет и отделно удостоверение от психиатричен преглед за всеки поотделно; общо медицинско - като за започване на работа, спин, Васерман, Туб; от ЕСГРАОН - 1 удостоверение, че не сме лишавани от род. права и второ - че не сме поставени под запрещение; от Прокуратурата по местоживеене - че не са заведени следствия срещу нас; удостоверения за доходите ни за 6 или 12 месеца - не помня и не съм записала, за съжаление. Това е списъкът ми от преди малко повече от две години за район Оборище. От Данъчното не са ни искали никакви справки.

Желая бърза процедура и много малко чакане до щастливото събитие у вас!  Grinning

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 14:29 от Gankata

# 3
 • София
 • Мнения: 76
Много Ви благодаря за бързите отговори, някой да има актуален телефон на Община Възраждане ЕСГРАОН, да попитам, защото в събота ми казаха, че не са чували за Удостоверение за родителски права?

# 4
 • на път
 • Мнения: 2 624
Много Ви благодаря за бързите отговори, някой да има актуален телефон на Община Възраждане ЕСГРАОН, да попитам, защото в събота ми казаха, че не са чували за Удостоверение за родителски права?

 newsm78
има 2 удостоверения май
- едното е за това, че не са ви отнемани родителски права
- второто е удостоверение за родствени връзки

# 5
 • Вън от пространство и време
 • Мнения: 2 277
Много Ви благодаря за бързите отговори, някой да има актуален телефон на Община Възраждане ЕСГРАОН, да попитам, защото в събота ми казаха, че не са чували за Удостоверение за родителски права?

 newsm78
има 2 удостоверения май
- едното е за това, че не са ви отнемани родителски права
- второто е удостоверение за родствени връзки

Удостоверението за родствени връзки и това за семейно положение се вадят за получаване на детски, но те не трябват при осиновяването, поне при нас беше така.
При осиновяването ни искаха:
- удостоверение, че не сме лишавани от родителски права и
- удостоверение, че не сме поставени под запрещение (това не го помня какво гласеше, но така съм го записала в изискуемите документи)

# 6
 • София
 • Мнения: 76
Аз звъннах в район Възраждане и те ми казаха да напиша молба свободен текст за Удостоверението да го подам в деловодството, а от Искър ги издават от ЕСГРАОН. Като че ли това не е един и същи град. Моля Ви ако някой има списък за документите за осиновяване от Възраждане, нека да ги напише. Благодаря. Ако някой се интересува за документите мога да разказвам след това   Grinning

# 7
 • София
 • Мнения: 1 843
Светла, първо комплименти!

Аз вадих преди повече от две години документи в община "Възраждане". Поне допреди няколко месеца работеха същите социални, така че, имай предвид - доста са обстоятелствени, но приемат документи и по време на проучването. Не е страшно, ако нямаш съвсем пълния пакет.

Най-бавно стават именно:
- Удостоверение за нелишаване от родителски права и запрещение (май това беше съвсем пълното наименование). Във Възраждане го правят поне за седмица.
- И документа от НСС. Също поне седмица, нищо, че уж Регионалната Дирекция били говорили с тях за осиновяванията...

Никакви други прегледи не ти трябват. Взимаш всичките медицински и отиваш при личния лекар. Той ще напише заключение на базата на същите.
Успех! Simple Smile

П.П. За община или квартал Възраждане питаш?

# 8
 • София
 • Мнения: 76
Постоянния ми адрес е бул."Стефан Стамболов" 13, ет.3. Това е район Възраждане. Пуснала съм навсякъде вече документите, така, че надявам се другата седмица, като са готови, да ги подадем. Изобщо не съм ходила в отдела още. Гледам да си спестявам времето, защото за всяко нещо трябва да излизам от работа. Опитвам се да се ориентирам във форума, но има доста неточности. Именно затова помолих някой да ми напише документите, които се искат от отдела за закрила на детето, към община Възраждане. Пратих им запитване по e-mail, но познай дали някой ми отговори. Проблема не е в броя на документите, а в това да знаеш точно какво ти трябва и от къде да отидеш да ти ги извадят.

# 9
 • София
 • Мнения: 9 405
Точно за да спестиш време е трябвало да отидеш първо в отдела - там дават списък, на който пише и кой документ къде се издава.. но вече е минало.

# 10
 • Мнения: 128
Здравейте и от мен!Ч.Н.Г. със закъснение!Ние сме от р-н Възраждане.Отдел "Закрила на детето "се намира обаче в Красна поляна.Там дават списък с документи.Общо взето искат всички възможни.

# 11
 • Мнения: 128
Документи за "Възраждане"
1.Документ,удостоверяващ,че лицето не е лишавано от родителски права,не са ограничавани(от общината)
2.Мед. свидетелство-от личния лекар,васерман,спин,туб диспансер,психо диспансер(експертиза,не бележка)
3.Свидетелство за съдимост
4.Документ от НСС,че с/у лицето не е образувано наказателно производство от общ характер
5.Документи за доходи и имотно състояние
6.Препоръки(две-не от роднини)
7.Удостоверение за сключен граждански брак(ако има)
8.Декларация за готовност за сътрудничество с Д"СП"-на място
9.Фотокопия на всички документи

# 12
 • София
 • Мнения: 76
Благодаря за информацията.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 843
Опитах да извадя всички документи, които съм готвила. Възможно е този списък да е по-голям или по-малък спрямо опита на други хора.
Затова наистина е най-добре с едно ходене до ОЗД, да се уточни какви са техните изисквания в настоящия момент.


За ОЗД към "Възраждане":

I.   Лична карта. (копие)
II.   Удостоверение за раждане. (копие)
III.   Удостоверение за сключен граждански брак. При развод: съдебно решение от развода. (копия)
IV.   Медицински изследвания:
1.   Областен диспансер за психични заболявания: медицинско удостоверение – експертиза. (ул. Екзарх Йосиф, 59)
2.   Градски Диспансер за Белодробни болести:  Медицинска бележка, че лицето не се води на отчет. (ул. Кирил и Методий, 78)*.
3.   Лабораторни изследвания за Сифилис и Спин. Задължително при получаване на резултатите да се изиска сертификат! (Която и да е лаборатория за изследвания)
4.   Заключение от личен лекар в Медицинско Свидетелство - бланка ( в т. 1 се описват номера и мястото, където са направени изследванията за СПИН и СИФИЛИС, а в т.2 се описва документа от Тубдиспансера. Бележката трябва да носи номер, дата и печат на личен лекар)
V.   Свидетелство за съдимост. (СРС, срещу пазара на Римска стена)
VI.   Удостоверение от НАП за наличието или липсата на задължения. (НАП по местоживеене)
VII.   Удостоверение за семейно положение и членове на семейството. (Община по район)
VIII.   Удостоверение за нелишаване от родителски права и поставяне под запрещение (Община по район)
IX.   Удостоверение за доходи. (От местоработата)
X.   Служебна бележка, че няма данни за образувани досъдебни производства и повдигнати обвинения към лицето. (НСС, бул. Д-р Г. М. Димитров, 42)
XI.   Препоръки. (От близки на семейството, приятели, колеги. Изискваният минимум са два броя. Различните ОЗД, имат различни практики.) Във "Възражане" някога не приемаха препоръки от роднини!
XII.   Заявление до Дирекция Социално Подпомагане по местоживеене. (Подава се след подготовка на основния пакет с документи. Същите се описват в заявлението.)
XII.  Извлечения от банкови сметки на кандидат – осиновителя.
XIV. Нотариален акт за собственост върху жилище.
XV.  Декларация за съдействие и сътрудничество с Дирекция Социално Подпомагане. (Възможно е в началото да не се изиска, а на по-следващ етап)

# 14
 • Мнения: 128
Във "Възраждане"  не искат извлечения от банкови сметки и удостоверения от НАП.Поне на нас не ни искаха през октомври.препоръките не трябва да са от роднини.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт