Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
78-92 от 131 отговора

в моя свят

Мнения: 823
От мен един козунак



Цитирай

София,кв.Х.Димитър

Мнения: 871
Болярска пита

Цитирай

София

Мнения: 19
И аз да се запиша, че отдавна следя темата . Искам да ви покажа моя погача за годинката на малкият ми син и рибата за Никулден.


                     


А що се отнася до рецептите всичко правя на око.
Цитирай

Bulgaria-Italia

Мнения: 188
Тутманик





2 яйца ,1 жълтък се отделя за намазване
100 гр разтопено краве масло +100 мл олио
20 гр. мая
1 ч.л захар
1.5 ч.л. сол
200 мл.прясно мляко
125 гр.кисело мляко (1 малка активия)
брашно ,колкото поеме
сирене


Маята се разтваря в част от прясното мляко ,прибавя се захарта и малко брашно,до получаването на рядка каша . След около 15 - 20 минути към шупналата мая се прибавя 1 цяло яйце и 1 белтък ,киселото мляко ,остатъка от прясното мляко,солта ,разбъркват се добре всички продукти и започваме да прибавяме по малко от предварително пресятото брашно.Замесваме много меко тесто ,да лепне по ръцете , и накрая добавяме по малко от мазнината и доизмесваме (някъде около две трети от нея). Готовото тесто се оставя да втасва на топло,докато удвои обема си . След това се разделя на три топки ,които се разточват ,намазват обилно с мазнина,поръсва се със сирене и се завива на руло ,усуква се и се поставя в предварително намаслена тава .Същото „упражнение“ се повтаря и с останалите две топки . Покриваме с кърпа и поставяме на топло да втаса . След това намазване с жълтък + мазнина и печем до готовност .След като се извади от фурната се намазва обилно с масло ,покрива се с кърпа и се оставя да си обиколи нивата  Laughing
Само да уточня ,че това тесто е за тава с малък диаметър  Peace

Да ви е сладко  chef
« Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 16:30 от kasier »
Цитирай

забравих си мисълта...

Мнения: 1 890
Бял хляб





Ръжено-бял хляб и хлебчета









Виенски кифлички



Хлебчета с мляко



Месеница

 



БОЛЯРСКА ПИТКА



Короната на готвачката



Briosche / Козунак







Житен клас, жабки и хляб от същото тесто









Kartoffelbrot/Картофен хляб





Коледна содена питка



Фигурки от хлебно тесто







Рогчета с пушен кашкавал и сирене



Баклава с мая / Саралия



Croissants / Кроасани



Слънчева питка



Питка с пълнеж











« Последна редакция: пн, 03 май 2010, 22:00 от Venetta »
Цитирай

Ловеч

Мнения: 145
Ето нещо и от мен.
Цитирай

забравих си мисълта...

Мнения: 1 890
Обикновен бял хляб без мазнина и без яйца




Цитирай


Мнения: 6 818
царевични питки по рецепта на Пепика
типов тутманик
рогчетата на Пина
содена питка
питка
питка на кифлички
баницата на Морена
кифлички с кашкавал и сирене
питка   опечена
сусамени гевречета по рецепта на пеп-4о
рошави топчета
двуцветен хляб
питка
варени гевреци
цветна питка   пак
питка на извити кифли
Цитирай

София

Мнения: 1 122
Питка за курбан


Питка със сирене


Питки




Питка ,,Възелчета“ - стъпка по стъпка




Фугасс на Лабрекс

Цитирай

София

Мнения: 1 122
Тутманик







Кашкавалки





Домашен хляб





Пеперуди

Цитирай

София

Мнения: 1 122
Домашни хамбургери на Лабрекс



Дърпаната баница на Пина





Гевречета



Кренвиршки и сиренки





Мекици



« Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 13:28 от stasi76 »
Цитирай

забравих си мисълта...

Мнения: 1 890

Сладки агънца



Моят козунак





Моят Тутманик





Фигурки от хлебно тесто







Цитирай

Vaudreuil Canada

Мнения: 2 276
Цитирай

забравих си мисълта...

Мнения: 1 890
Гевречета

Цитирай

sofiq

Мнения: 80
Ето и моите неща:
кошница
-готова
солени смас
-питки
 -заек
-нещо като агне
-кошницата за сватовете
-кошницата за колегите на дъщерята
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
78-92 от 131 отговора