Чийз кейк без печене
Основа:2 ч.ч. ситно натрошени бисквити Житен Дар се разбъркват с 1 пак. разтопено масло(120гр) и 1/2 ч.л. канела.На дъното на откопчаваща се форма слагаме хатия за печене и разстиламе сместта плътно по дъното и лек борд отстрани.Слага се в хладилника.
Крем: 1пак. желатин(може и две за по-голяма твърдост) накисваме в сок от един изцеден лимон.През това време разбиваме с миксер 500гр. хубава извара,малко сметана и ванилия до гладък крем,прибавяме предварително разбита 750гр. сметана за готвене с 3 лъжици захар и разбиваме всичко добре.Накрая прибавяме желатина и разбиваме до еднородна смес.
Изваждаме формата от хладилника заливаме с готовия крем и оставяме в хладилника за 8 часа.След като извадим от хладилника,прехвърляме в подходяща чиния и украсяваме със сладко от малини или боровинки.