2пакета бишкоти
за крема :
400гр.квасена сметана
300мл.сладкарска сметана
1 кафена чаша пудра захар
около 300гр.нарязани ягоди
2 желатина/100мл вода разтворен/
разбивам сладкарската сметана,прибавям ягодите,захарта и квасената сметана.Разтварям желатина на водна баня и след като се охлади прибавям към крема.Редя ред бишкоти /топя ги във някакъв сироп,във случая разтворен ягодов топинг/половината крем,пак бишкоти и пак крем.Във хладилника за около 40 мин.вадя и окрасявам със ягоди и заливам със заливката и разбира се пак във хладилника.След около час режа.
за заливката
6 ягоди пасирани+100мл.вода и 80гр захар варя да се посгъсти,като застине прибавям 1/2 желатин разтворен във 50мл.вода и разтворен на водна баня и заливам след като стегне крема в/у ягодите.
Ивка27,рецепта нямам слагам на око във машината.Около 1кг брашно,1с.л олио,1/2 с.л оцет,1 непълна с.л захар и 1 с.л солсъс връх .Вода топличка около 300мл си мисля.Слагам вода докато стане на хубава не много твърда топка.
Спазвам правилата на мама,вадя тестото от машината и оставям да почине 10 мин.след това деля на топчета 8-9 бр и леко разточвам около 10см диаметър мажа със олио за да не хваща кора,покривам и оставям 35-40 мин да се отпусне тестото .След това разточвам малко и прехвърлям на плат и почвам да тегля.Това е.Ето и малко стъпка по стъпка има обяснения под снимката.
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/st-pka-po-st-pka.482144.17776390
Открих че най-важното е да се отпусне тестото иначе не се тегли а се връща ,и тестото нетрябва да е много твърдо.
Дано съм ти била от помощ,пробвай не е трудно а резултата е супер.