Да намажем и ние........(мазила, пастети, разядки и т.н.)

  • 59 333
  • 133
  •   1
Отговори
# 15
  • под тепетата
  • Мнения: 9 320
 Извара с кашкавал
 Извара - 700гр
 кашкавал - 160гр
 прясно мляко - 120гр
 масло - 40гр
   Маслото се разбива до пастообразна маса.Прибавя се изварата. Сместта се разбива до пухкавост, като постепенно на малки порции се прибавя прясното мляко.След поемането му се прибавя ситно настърганият кашкавал , и ако е необходимо, се добавя сол. Сместта се разбърква добре.

  Извара с домати
 Извара -750гр
 прясно мляко - 95гр
 домати пресни- 110гр
 масло- 40гр
 магданоз - 50гр
 сол -2гр
  Маслото се разбива.Прибавя се изварата и се сместа се разбива до пухкавост,като постепенно се сипва по малко от прясното мляко. След поемането му се прибавят пасираните домати и дребно нарязаният магданоз.Сместта се разбърква добре. Сол се прибавя ,ако изварата е безсолна.
 
 Сладък пастет
Халва - 720гр
масло - 200гр
боза -  110гр ( или прясно мляко, или вода )
 Халвата се настъргва на ситно ренде и се разбърква с маслото (предварително размекнато) и бозата ( млякото,водата) до хомогенна смес.

   Извинявам се, ако съм досадила  Embarassed

# 16
  • тук
  • Мнения: 510
ето и моята малко странна рецепта за пастет от месо Simple Smile
едно бурканче БИО говеждо добавка на Сънвал
1/2 главична настърган лук
подправки, каквито обичате, като аз лично слагам лют червем пипер, че обичам пикантно
става страхотно за крекери + краставичка, освен за филийка

* рецептата е от списъка "практична домакиня" - родих я, за да не изхвърлям отвореното пюре, от което използвам само лъжичка за обяда на малкия

# 17
  • Мнения: 6 017
Много обичам филия намазана със смес от пастет,майонеза и шарена сол. Heart Eyes
Виждала съм баба ми да яде филия,намазана със сладко или конфитюр ии сирене. Казва,че било вкусно.  Rolling Eyes

# 18
  • Мнения: 408
Майонеза, сирене и ситно нарязан зелен лук - става и за пълнеж на палачинки-като предястие  Peace

# 19
  • usa
  • Мнения: 2 113
пасирани сирене, маслини, лук. пропорции на око и вкус.

намачкани варени яйца, ситно нарязан лук, лютеница или доматено пюре с черен пипер, червен пипер или други подправки на вкус. пропорции пак на око и вкус.

блонди, следващия път пробвай гуакамолето със силантро вместо копър, мисля че ще ти хареса повече.

# 20
  • Мнения: 5 001
Пастет от пилешки дробчета


Дробчетата(около 1 кг) се сваряват,изчистват се от жилки.
Пасират се с с 6 с.л. олио,1 с.л. кисело мляко,сол,кимион,млян черен пипер  на вкус,2 щипки настъргано индийско орехче.
Това е!  Hug

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 17:06 от TheNMaster

# 21
  • Мнения: 503
Хапки с яйчен пастет и сирене

Продукти:
6 твърдо сварени яйца
150 гр. крем сирене или тип Дунавия
100 гр. синьо сирене, ситно натрошено
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1 ч.л. каперси или нарязани кисели краставички
1 червена чушка, нарязана на ситно
1 ч.л. чили сос
2 с.л. препечени и нарязани на ситно орехи
1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
солени бисквити или препечени филийки за сервиране



Приготвяне:
Яйцата се нарязват на ситно и се смесват с крем сиренето, синьото сирене, зеления лук, каперсите, чушката и чили соса. На сместа се придава продълговата форма.

Смесват се орехите и магданозът. Яйчното руло се овалва, увива се с фолио и се слага във фризера за 20 мин., за да се стегне.

Пастетът се поднася на филийки, със солени бисквити или препечени хлебчета и резени краставица.

източник:Бела Дона

  chef  chef  chef  chef  chef  chef  chef  chef  chef



Хрупкави рулца с печени чушки

Продукти:
3 големи печени чушки
100 гр. натрошено сирене чедар или кашкавал
3 с.л. фино настърган пармезан
2 с.л. майонеза
2 с.л. нарязан магданоз
1 ч.л. прясна мащерка
1/2 ч.л. лют сос
10 филии нарязан пресен хляб тип "тостер"
4 с.л. разтопено масло
1 ч.л. червен пипер

Приготвяне:
Пиперките се нарязват на ситно и се объркват с майонезата, сирената, подправките и лютия сос.

С остър нож се отрязва кората на хляба. Всяка филия се разточва от двете страни с точилка и се намазва с помощта на четка с масло. Отрязват се 20 парчета алуминиево фолио, малко по-големи от филиите. В средата на всяко парче се слага разточената и намаслена филия. Отгоре се разпределя сместа с пиперките. Всяка филия се завива на стегнато руло с помощта на фолиото. Всяко получено рулце се завива в краищата като бонбон. Поставят се във фризера да се стегнат за 1 час.

След като се стегнат рулата, се отстранява фолиото, отрязват се краищата и всяко се разделя на две. Всички парчета се набождат с клечки за зъби, поръсват се с червен пипер и се запичат до розово в загрята фурна на 200°С.
източник: Бела Дона

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 14:30 от ива

# 22
  • София
  • Мнения: 816
            СТУДЕН БЮФЕТ ЗА ЛЕТНИ ГОСТИ-Рецептите ги правя от години,търпят промени и са вкусни,снимки нямам,като направя пак ще кача,обикновенно правя всичко за градинско събиране.
   Лимонени кошници
лимони-Разрязани наполовина и издълбани
пушена риба/слагала съм и маринована сьомга,но е мазничко и намалям от майонезата/
майонеза
твърдо сварени яйца
сол,чер пипер
зелена салата и магданоз/копър/за украса
   Пълнени домати
твърди домати
сварени яйца
майонеза/слагам крема сирене/
магданоз,босилек
   Фаршировани яйца-за мен тази дума  #Crazyпълнени са си. Laughing
 яйца -твърдо сварени и разрязани наполовина
шунка-наситнена
масло
горчица
сол,чер пипер
маслини/ползвам от тези за готвене/
жълтъка от яйцата-всичко избъркано и пълним белтъците.
   Пълнена франзела-отскоро правя в издълбани малки кръгли хлебчета от Фантастико
та издълбавам и пълня със:шунка/луканка или луканков салам/
кашкавал
сирене
тв.св.яйца
краставица
масло,магданоз,сол,чер пипер.
   Още правя и малки сандвичи с различни пастети:
-с маслини,тв.св.яйца,лук,лимон.сок,чер пипер/на сол внимавам,че като ползвам маслини за готвене те са си солени и ги премивам/
-от краставица,извара,копър,сол.
-от риба,извара,сметана,пресен лук,тв.св. яйца,чер пипер,сол
-от пушено пиле/на грил/,майонеза,горчица,чер пипер и сол
Аз от всичко правя на око/на вкус/държа до последно на хладно и поднасям по-малко иначе се стоплят и не са така вкусни.

# 23
  • София
  • Мнения: 816
Бърканица-1буркан зелен боб нарязан ситно или пасиран,1 кофичка цедено кисело мляко,1п.майонеза,сол,чер пипер,копър.
Топеница-3-4 печени пиперки,2домата,2тв.сварени яйца,1ск.счукан чесън,натрошено сирене,оцет,магданоз.
И рецептата на Драган Станкович който спечели първа награда на Скариадата в Лесковац.
,,Урнебес,,-1кг.сирене,5-6ск.чесън/на мен ми е малко/,лют пипер,черв.пипер,чер пипер,олио.

# 24
  • Мнения: 26
  bouquetна всички

# 25
  • Мнения: 20
Бърканица-1буркан зелен боб нарязан ситно или пасиран,1 кофичка цедено кисело мляко,1п.майонеза,сол,чер пипер,копър..
Току що го направих,стана много вкусно.От мен добавих само лъжица горчица.Сън в лятна нощ,благодаря  bouquet

# 26
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
300 гр хубав фин пастет
300 гр 35% неподсладена животинска сметана
Сметаната се разбива на пяна, накрая се прибавя пастета и се миксва, подправки на вкус, аз не слагам нищо защото пастета си има. Става пухкава прекрасна смес, половината изчезва преди да стигне до филийките  Embarassed Laughing ...

# 27
  • Мнения: 2 755
300 гр хубав фин пастет
300 гр 35% неподсладена животинска сметана
Сметаната се разбива на пяна, накрая се прибавя пастета и се миксва, подправки на вкус, аз не слагам нищо защото пастета си има. Става пухкава прекрасна смес, половината изчезва преди да стигне до филийките  Embarassed Laughing ...
Сега ще го направя, че имам един отворен пастет. Благодаря за рецептата  bouquet

# 28
# 29
  • Мнения: 27 524
Гадни са ми варени яйца. Не обичам  Sick Смърди белтъка. Жълъткът е супер  Simple Smile

блонди, следващия път пробвай гуакамолето със силантро вместо копър, мисля че ще ти хареса повече.

Какво е силантро?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт