Извара - 700гр
кашкавал - 160гр
прясно мляко - 120гр
масло - 40гр
Маслото се разбива до пастообразна маса.Прибавя се изварата. Сместта се разбива до пухкавост, като постепенно на малки порции се прибавя прясното мляко.След поемането му се прибавя ситно настърганият кашкавал , и ако е необходимо, се добавя сол. Сместта се разбърква добре.
Извара с домати
Извара -750гр
прясно мляко - 95гр
домати пресни- 110гр
масло- 40гр
магданоз - 50гр
сол -2гр
Маслото се разбива.Прибавя се изварата и се сместа се разбива до пухкавост,като постепенно се сипва по малко от прясното мляко. След поемането му се прибавят пасираните домати и дребно нарязаният магданоз.Сместта се разбърква добре. Сол се прибавя ,ако изварата е безсолна.
Сладък пастет
Халва - 720гр
масло - 200гр
боза - 110гр ( или прясно мляко, или вода )
Халвата се настъргва на ситно ренде и се разбърква с маслото (предварително размекнато) и бозата ( млякото,водата) до хомогенна смес.
Извинявам се, ако съм досадила