Да намажем и ние........(мазила, пастети, разядки и т.н.)

  • 59 314
  • 133
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 607
 WinkНамажете от мен......

Споделям мазилото, което се обича от всички ни у дома....

1 пакетче крема сирене
1 малка опаковка майонеза(пушена, с краставички, с чесън)
орехи, копър, чесън - на вкус

Орехите, копъра и чесъна се слагат в блендера за да се накълцат. Смесва се сиренето и майонезата, добавя се сместта от блендера и ....готово за мазане. В нашта къща - 2-на порция от посоченото......

Тази вечер нямах нито орехи, ни копър, затова смесих сиренето, майонезата + накърцан чесън и 1 саврено яйце и стана страхотна комбинация също.


А от вас какво ще намажа? Wink

# 1
  • Мнения: 1 726
Рибен пастет

рибна консерва "Закуска"
праз или зелен лук
кетчуп
сирене

Намачквам всичко с вилицата и готово.

# 2
  • под тепетата
  • Мнения: 9 268
Хайвер от тиквички
 Тиквички нарязани на едри парчета сварявам във подсолена вода. Слагам в гевгир да се отцеждат като леко ги мачкам с джиджавката с дупки. Оставям ги 4-5 часа, за да се отцедят добре. Добавям майонеза, сол, чесън, черен пипер, копър. Става за мазане, за салата за ракия.
 Мама Цоцоланка, все интересни теми пускаш   bouquet  По рецептурника за ДГ освен майонеза и крем сирене / извара/ се слагат и печени чушки и пресни домати.
 Ако има желаещи , когато мога ще пусна рецептите от рецептурника за ДГ за шопски хайвер, родопска закуска,извара с кашкавал,яйче пастет, сладък пастет, извара с домати.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 09:47 от bilqna_69

# 3
  • Мнения: 1 252
Хайвер от патладжани:

Приготвяне

1.Изпечете патладжаните, обелете ги и ги смачкайте на пюре
2.Към него прибавете натрошено с вилица сирене и разбъркайте добре сместа
3.Изсипете в нея счуканите скилидки чесън, олиото, сока от лимона и черен пипер на вкус
4.Разбъркайте, изсипете в чиния и поръсете отгоре със ситно нарязан магданоз
5.По края на чинията украсете с кръгчета от домати и твърдо сварените яйца.

# 4
  • Мнения: 1 726
Това е нещо страхотно , а е супер просто:
2 кутийки натурално сирене "Филаделфия" (понеже ми идва малко скъпичко, вече го замествам с
2 пакетчета крема-сирене + бяло сирене + кисело мляко )
1среден  морков настърган на най-едрото ренде
само бялата част на една връзка зелен лук, ситно накълцана

Маже се на сухарчета или на солени бисквитки.

# 5
  • Мнения: 27 524
Гуакамоле  Simple Smile

           

Другото, което харесвам са настъргани домати с много зехтин, чесън и натрошено сирене вътре. Мажем върху филийки.  Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 971
1 патладжан се опича и се пасира, разбърква се с 1 майонеза "Краси" посолява се и се слага 1 скилидка чесън.

3 печени и белени червени чушки се пасират с миксера заедно с 1 опаковка извара 300 гр примерно и 4-5 супени лъжици майонеза, слага се сол и 1 скилидка чесън. (може да се капне малко олио, ако не е достатъчно кремообразно)

Консерва риба тон в зехтин се разбърква с 1 малка лютеница и кисели краставички на ситно.

# 7
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
И аз харесвам такива неща намазани на филийка!

1. Пастет от настъргано/натрошено сирене, цедено кисело мляко и чесън, копър по желание.

2. Класическият пастет от настъргано/натрошено сирене и лютеница /домашна или купена/ и чесън може да се прибави.

3. Разядка от извара/сирене, сварени яйца - настъргани, печена чушка - нарязана на ситно, пресован чесън, майонеза с малко кисело мляко.


Предлагам и тези 2 рецепти на Лабрекс!

 Разядка с кашкавал, яйца и чесън
  
    200 - 250  г кашкавал
    2 сварени яйца
    1 скилидка чесън
    Майонеза
    сол по вкус

    Кашкавалът, яйцата и чесънът се настъргват на ситно ренде. (Аз настъргах кашкавала на едро, и това е вариант)
    Прибавяме солта и майонезата, около 2-4 супени лъжици, за да превърнем сместа в нещо като гъст пастет. Разбъркваме.
    Придаваме му по-хубава форма в някоя купичка.
    Друг вариант: оформяне на топки, колкото голям орех. Тогава кашкавалът трябва да е настърган само на ситно ренде.


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg15786879#msg15786879

# 8
# 9
  • Мнения: 27 524
Много е вкусно и намачкано авокадо, със сирене и зехтин. И чесън.

# 10
  • Мнения: 20
В къщи много обичаме разни вкусотийки които се мажат на филийки.Ето една от любимите ни:

Маслини и твърдо сварени яйца се смилат в блендер.Обърква се с кутийка майонеза и лъжица горчица.Прибавят се много ситно нарязани кисели краставички.Маже се на препечена филийка.

пеп-4о,хареса ми твоят пастет от патладжан Peace

# 11
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Сиренце с малко масло, шарена сол и намачкани варени яйца+ черен пипер... Обожавам го!!!

# 12
  • Мнения: 26
Хайвер от тиквички
 Тиквички нарязани на едри парчета сварявам във подсолена вода. Слагам в гевгир да се отцеждат като леко ги мачкам с джиджавката с дупки. Оставям ги 4-5 часа, за да се отцедят добре. Добавям майонеза, сол, чесън, черен пипер, копър. Става за мазане, за салата за ракия.
 Мама Цоцоланка, все интересни теми пускаш   bouquet  По рецептурника за ДГ освен майонеза и крем сирене / извара/ се слагат и печени чушки и пресни домати.
 Ако има желаещи , когато мога ще пусна рецептите от рецептурника за ДГ за шопски хайвер, родопска закуска,извара с кашкавал,яйче пастет, сладък пастет, извара с домати.
Аз бих желала рецептите. Simple Smile

# 13
  • под тепетата
  • Мнения: 9 268
maria.p , почвам ги, имайте предвид че всички рецепти са с продукти за 10 порции
 
Шопски хайвер
 сирене- 720гр
 яйца- 5 броя
 масло- 100гр
 червен пипер- 4гр
 Маслото на стайна температура се разбива добре и се смесва с настърганото на ситно ренде сирене и настърганите твърдо сварени яйца. Поръсва се с червения пипер и се разбърква добре.

Родопска закуска
Извара -700гр
олио - 150гр
моркови -125 гр
смляна чубрица -6гр
червен пипер -6гр
кромид лук -60гр
сол -2гр
    Към изварата с непрекъснато рабъркване  се прибавя на тънка струйка олиото. След поемането му се прибавят чубрицата,червеният пипер и настърганите на ситно ренде лук о моркови.Сместта се разбърква добре.

# 14
  • под тепетата
  • Мнения: 9 268
Яйчен пастет
 яйца -20бр
 масло-200гр
 чубрица- 4гр
 сол- 2гр
 маслото, предварително размекнато, се разбива и се разбърква със ситно настърганите твърдо сварени яйца,солта и чубрицата.

Пастет от масло,сирене(извара) и лютеница
 масло- 100гр
 сирене (извара) - 416 гр
 лютеница - 500гр
 маслото, предварително размекнато, се разбива много добре и се смесва с лютеницата и настърганото на ситно ренде сирене.

Общи условия

Активация на акаунт