«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ѕроблемно забремен€ване
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 734 отговора

јнкета

—поред ¬ас причините за по€вата на еднометриозата са свързани с:

¬ъведи тво€ глас

Sofia

ћнени€: 147
«дравейте момичета, аз както сигурно и много други от ¬ас страдам от тази коварна болест и вече почти 4 години се бор€ с не€.  акто всички знаем, причините за болестта са неизвесни на медицината, има много теории, но са недоказуеми, затова и лечението което ни предписват е само да потискаме симтомите и огнищата чрез лапароскопии и операции. 
“ова което много ме изуми когато започнах да опознавам болестта от форуми и сподел€не с момиче болно от тази болест е, че т€ при всеки протича различно. ќт както е започнала при мен болестта имах и много други симтоми, необ€сними за много и различни лекари, което започна да ме нав€ва на мисълта, че ендометриозата може да не е първично забол€ване, както мисл€т лекарите, а да  е вследвие на вторично такова. «атова предлагам в  тази тема  всички момичета които сме болни от ендометриоза да споделим заедно всички странни и лични симтоми или забол€вани€, които лекарите пропускат.  ой по добре от нас познава т€лото си и неговите сигнали, нека си помогнем взаимно. ћомиче което познавам с ендометриоза ми сподели, че има й автоимунно забол€ване. ѕри мен забол€ването започна с световъртежи и едно зама€но състо€ние, н€мам сила и много често се чувствам отпаднала- ходих на какви ли не лекари, от техните лекарства се чувствах още по зле, изследвала съм си хормоните на щитовидната жлеза, всичко е в норма, кръвните ми показатели също за добри. —ъщевременно започнаха да ми се пълн€т синусите и гърдите с б€ла лепкава течност преди менструаци€ и овулаци€, ходила съм на лекари ”Ќ√ - лекуваме с какво ли не, без резултат. —игурна съм, че ние болните от ендометриоза имаме и н€какво друго забол€ване причинено от нещо в организма ни. ћол€ ¬и момичета сподел€йте за да си помогнем доколкото зависи от нас, че с тези синтетични лекарства за потискане на естрогена и операции само си вредим още на организма. 
«наете ли, че по ц€л св€т има ендометриозни организации където хората се събират заедно, като група за взаимопомощ и сподел€т новости открити от медицината оказват си подкрепа и информират обществеността за забол€ването и първи симтоми. Ќие болните в Ѕългари€ също имаме нужда от такава организаци€, нека тази група бъде първата стъпка към не€, със създаването тук на група за взаимопомощ на всички които сме с тази болест.
«наете ли, че по ц€л св€т има седмица посветена на жените болни от ендометриоза - т€ е от 7 до 13 март и се постав€т същите лентички които се раздаваха за рак на гърдата само, че в жълт цв€т
÷итирай


ћнени€: 157
boll на мене много ми харесва иде€та да си казваме ко€ до къде е стигнала, как е преборила гадната болест, и най вече да се запзнаем да обмен€ме опит, защото аз от 10 години съм опитно зайче. Ѕ€х 8 месеца на лукрин и веднага на дуфастон и сега пак съм в началото. “ака че приветсвам иде€та
÷итирай


ћнени€: 4 244
ћомичета има вече такава тема, даже 4 такива теми Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=511775.0
÷итирай

Sofia

ћнени€: 147
“ани знам, за тези теми за ендометриозата, но ми се искаше в отделна тема да пишем само за странни и необ€сними симптоми свързани с болестта или с започването й, такива на които лекарите на обръщат внимание, а според мен те са разковничето с което можем да си помогнем и да ги насочим към т€х. «а мен тази болест не е първично забол€ване, а вторично. —игурна съм, че и ако други момичета се включат и сподел€т странни симптоми на които не са обръщали внимание или лекарите не им обръщат можем да съберем повече неизвестна за медицината информаци€, ко€то да помогне на нашето лечение. —подел€йте момичета, знам, че пон€кога симптомите не са €сно изразени или не са посто€нни, но т€лото винаги дава свойте сигнали.
÷итирай


ћнени€: 1 197
здравейте, аз имам поставена диагноза аденомиоза след оперативна хистероскопи€ миналата година, юни месец.

¬ търсене на причината за неуспешните опити инвитро. —лед операци€та цикъла ми беше спр€н за н€колко месеца и пристъпихме веднага към стимулаци€ и нов опит. «а съжаление неуспешен.

ѕреди операци€та, съм правила пълен пакет имунологични изследвани€ в ћалинов. »мах завишени Ќ  клетки, ¬ клетки и антитела. —лед операци€та пуснах контролна имунологи€ и всичко беше в норма. »мам и диагноза ’ашимото. »мах и силни болки при месечен цикъл, които изчезнаха след операци€та. ѕоследните два месеца имам леки такива и мисл€, че можа тази гадина да се връща  #2gunfire #2gunfire » без това нещо се загледа ѕерсенска по матката при последни€ преглед.

јз все си мисл€ дали не е възможно тази аденомиоза да се е получила от хормоналните инжекции  newsm78 newsm78 newsm78
÷итирай

Sofia

ћнени€: 147
luce много се радвам, че се включи, за мен поставената ти диагноза ’ашимото има връзка с аденомиозата, проблема е, че и причините които го пораждат си остават загадка, както при ендометриозата и аденомиозата. јз имам същите симтоми като ’ашимото, но с нормални стойности на хормона.  newsm78. «авишените Ќ  клетки също са харектерни за болестта и тр€бва да си ги изследвам тъй като ми предстои инвитро . —поред мен организма ни се опитва да се бори с нещо, дали е бактери€ или н€какво друго забол€ване, но всичко е свързано.
÷итирай


ћнени€: 1 197
boll, и аз от известно време се опитвам да намер€ н€каква връзка между двете забол€вани€, но нали не съм доктор и все се оплитам  newsm78

 огато ми поставиха диагноза ’ашимото, “—’ ми беше близо 4, но беше в границите. »мам завишени “ј“ и ћј“. «атова ми поставиха тази диагноза и пиенето на елтироксин. —ега “—’ е около или под 2.

¬ събота усп€х да "зърна" резултата си от биопси€ и вид€х, че имам много завишени Ќ  клетки. ƒнес, ровейки из интернет попаднах на стати€, в ко€то се казваше, че при 40% от жените с ендометриоза, се установ€ва повишени Ќ  клетки при биопси€. јз така и предполагах, но ето още нещо, което €вно е свързано, но как да направ€ връзката  newsm78

–адвам се, че намирам съмишленик в твое лице  Hug
÷итирай

¬арна

ћнени€: 201
«дравейте момичета, и аз съм от ваши€ отбор, от миналата година насам, н€къде май месец ми поставиха окончателната диагноза - ендометриоза. јз също см€там, че това не може да се по€ви просто ей-така. —поред мен има непосредствена връзка между автоимунните забол€вани€ и тази гад. јз имам ревматоиден артрит, който се по€ви преди около 8 години. ќрганизма ми посто€нно се бори с него, защото той не се лекува. »де€т е да поддържам имуннната си ситема висока, ама не е толкова лесно. »мах и болезнен цикъл от 13 годишна, дълъг и обилен. » когато преди година решихме да започнем опити за бебе изведнъж нещо се прецака вътре в мен. ’ормоните ми полуд€ха, все едно б€х бременна, имах болки в корема, гадеше ми се ѕћ— от овулаци€та нататък, каф€во течение между ћ÷. „увствах се ужасно, разбрах че нещо става и отидох на лекар.
÷итирай


ћнени€: 1 197
момичета, понеже писах тук да сподел€, че резултата от биопси€та бил добър. явно не съм вид€ла добре в събота. ”тре съм на лекар, ще пиша как продължаваме.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 147
didito приветваме те с добре дошла в нашата малка за сега но смела групичка в ко€то с Ѕожи€та помощ се над€вам да открием нови неща за тази коварна болест и връзката и с т€х. ƒокато чет€х поста ти имах чувстото, че описваш моите симтоми, всички тези неща съм ги изтрадала и аз и те разбирам напълно, единствено при мен липсва ревматоидни€ артрит.
luce и аз от както започна всичко чувствам, че има н€каква връзка между всичко което се случва в организма ми и най - вече още от началото чувствам, че в организма ми възникна н€какво възпалително забол€ване. “ърсейки отговори и връзка с ендометриозата се ровех и в чужди сайтове, най - вече английски и руски и открих, ендометриозата наистина се характеризира с възпалителни процеси породени от повишени нива на простагландините в организма ни - това са химични вещества които участват в защита на т€лото срещу инфекции, помагат за правелен метаболизъм и се освобождават от ендометриома по време на менструален цикъл. «а да ги потискаме е добре да отб€гваме месо, пържени храни, мл€ко, захар, кафе и алкохол.
ƒруги интересни факти на които се натъкнах са, че при експерименти се оказало, че нестероидните противовъзпалителни средства които се дават на наркоманите действат добре на ендометриозата.
јмерикански учени изказват тезата, че ендометриозата всъщност е вид автоимунно забол€ване.
« ѕоследна редакци€: ср, 09 фев 2011, 13:00 от boll »
÷итирай

Sofia

ћнени€: 147
luce много се радвам, ще чакаме новини от теб.  Hug Hug Hug
÷итирай


ћнени€: 1 197
благодар€ много boll , днес ще пиша какъв action plan-a, казано по български  Mr. Green

» аз много съм ровила какво е препоръчително да се консумира и какво не. јз пържено €м веднъж на два месеца, месо веднъж седмично, само сутрин една купичка кисело мл€ко, а сладкото изобщо ми е забранена тема откакто качих има-н€ма 30 кг  Embarassed (след като откриха ’ашимотото). Ќе пи€, кафе само сутрин - изобщо света дева ненапита  Mr. Green јз винаги не съм харесвала месо, пържено, мл€ко, зеле и не мисл€, че точно от това ми е ендометриозата. ¬се си мисл€, както си писала, че нещо в организма ми се бори срещу нещо друго и затова съм в това положение. „естно казано, аз все си мисл€, че всичко идва от щитовидната и тези антитела, но като отида на ендокринолог и ми казват не €ж сладко, тестено, тлъсто месо, повече плодове и зеленчуци и когато им об€сн€, че това ми е режима на хранене от има-н€ма вече 15 год., гледат ме недоверчиво и си сигурно мисл€т, че послъгвам  Laughing

јз си мисл€, че като започна отново да си ход€ плуване, сауна, хорца, танци и фитнес, както преди го правех и карайки цели€ ти организъм да работи, така ще изхвърли и всичко ненужно. “о това може и да е абсолютна утопи€  Mr. Green
÷итирай

Sofia

ћнени€: 147
luce, напълно те разбирам за диетата, аз също като € спазвам не чувствам н€какво подобрение. ѕодкреп€м те за връзката с щитовидната жлеза, аз също до н€къде така го чувствам, при пипане жлезите на ши€та са ми подути, лекарите първоначално това ги притесн€ваше, но след изследването на хормоните и виждайки, че те са в норма, и на мен ми говориха същите заучени фрази като на теб, казаха ми да ход€ повече на въздух, да дишам йодни пари и общо взето нищо. ooooh! ¬се си мисл€ дали не изпускат н€какъв друг хормон на щитовидната жлеза или на друга жлеза ко€то не толкова €рко се откро€ва и има нужна и от други изследвани€ за да се потвърди.  newsm78 newsm78 newsm78. ќпределено има нещо, не се чувстваме зле просто така.  #Cussing out #Cussing out.  
 јз също имам желание да започна с плуване. „етох, че за ендометриозата три спорта са най - подход€щи - плуване, €здене и ходене дълго време пеша, другите натоварвали организма много и можело да се разнесат ендометриозни клетки. јз преди ходих в »—”Ћ на физиотерапи€, мо€та лекарка ми € беше препоръчала заради киста и имаше ефект, така, че ако имаш възможност и не си ходила преди не е лошо да опиташ.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 201
Ѕлагодар€ за посрещането bouquet
на всички жела€ успешно преборване на тази зараза, защото за мен това представл€ва ендометриозата.
ћоже и да си внушавам обаче ми се струва, че е като заразна болест. ¬с€ко второ - трето момиче има проблем със зачеването, не ви ли се струва странно. «а мен това си е новата ниша за изсмукване на пари, създадена на доста по-високо ниво от това на лекарите. » храните в магазините, и въздуха който дишаме и водата ко€то пием, и живота който водим, стреса, шофирането, липсата на пари, на реализаци€, на бъдеще. всичко това дава резултат.  аквото и да €дем според мен щетата е нанесена отдавна. ≈динственото което можем да направим е да създадем с последни сили децата, които толкова силно желаем.
Ќачина ни на живот и това което ни залива всеки ден ни кара да изместваме насилствено биологичните си часовници. » ако едно-две раждани€ навреме биха уравновесили хормоналните ни проблеми, то отлагайки ги даваме шанс на отровата ко€то сме поглъщали да ни порази.
јз мисл€, че единствено можем да се опитваме да живеем малко по-здравословно, да се научим да не се поддаваме толкова на стреса. јз мо€т ревмат. артрит го получих на работа, или по-скоро от работа в комбинаци€ с диети и цигари с кафета. ≈, какво мислите?
ƒиета, за да съм 10 кила по-малко и да приличам на тези от списани€та.
÷игари за да съм като всички вървежни в класа, макар че и пушачка пак останах аутсайдер, €вно ми е липсвало нещо друго. » така 10 години пуших. ’убаво че се по€ви тази болест че вече 10 месеца не пуша.
» накра€ работа в кофти м€сто, за да има с какво да си куп€ парцалки, цигарки и да си плат€ тока.
≈ ако на това не му казвате генерално прецакване! Wink

 ато заключение причината не е една, но не бъдете песимисти, поне сме открили проблема навреме и се борим! Peace
÷итирай

Sofia

ћнени€: 147
didito и аз съм си го мислила това, че може би целенасочено не се търс€т така активно причините пораждащи болестта ни - т€ е  открита  от над 100 години вече.  ато се замислим, това си е наистина  система за точене на пари, започвайки от синтетичните лекарства - които никак не са евтини, минавайки през операциите- които също не са безплатни и стигайки до инвитро клиники - където те обират до край.   #Crazy #Crazy #Crazy
Ќо нас не ни остава нищо друго освен да продължим да се борим, да се подкреп€ме и сподел€ме, да се молим на Ѕог и да чакаме чудото.  :ylinfant:
« ѕоследна редакци€: чт, 10 фев 2011, 14:09 от boll »
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 734 отговора