Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора
Преди малко бях до магазина и една жена,тарсеше мляко за крем карамел и на мен ми се преяде като чух.Ако може някой да ми помогне,моляви направете го.Незная как да си направя,а толкова ми се яде.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Цитирай

sofia

Мнения: 2 534
Аз скоро питах за рецепта и вече няколко пъти си приготвях .


В един литър мляко разбивам шест яйца , чаша захар и една ванилия. Аз го правя със студено мляко , но по-добре е да се стопли .
В тефлоновия тиган изсипвам една чаша захар , до получаването на карамела .
Карамела трябва веднага да се изсипе в чашите , защото се стяга .
Отгоре се изсипва сместа и формите се нареждат в тавичка . Налива се вода в голямата тава и всъщност майсторлъка е в това тази вода да не завира , за да не се получат шупли . Пече се около час .
Може и карамела да се изсипе в една йена и отгоре сместа , да стане един голям крем карамел , ако нямаш форми или не ти се занимава .
Цитирай
jenia vulova.Искренно ти благодаря.  bouquetтова е за теб.
БЛАГОДАРЯ smile3501
Цитирай

София

Мнения: 880
Аз го правя в голяма огнеупорна купа. За сместта - 10 яйца, 1л прясно мляко, 1ч.ч. захар.
В купата изсипвам захар/слагам около 3/4 чаша, защото много обичам сока после/ и вода, колкото да се намокри. Слагам на максимално в микровълновата да стане светъл карамел. Трябва да се следи внимателно, защото много бързо загаря и после горчи. Няколко пъти вадя купата и разливам карамела, за да е равномерно оцветен, защото понякога става по-кафяв от едната страна. ВНИМАНИЕ! Карамела и съда стават много горещи!!! Като добие желания цвят го изваждам и разливам по стените на съда. После сипвам отгоре сместта и слагам в тава с вода да се пече на около 150 градуса. Следя да не завира водата в тавата, за да не стават мехурчета в крема, като доливам по малко студена вода.
Пека, докато се сгъсти крема.
Добър апетит!
Цитирай

Sofia

Мнения: 458
Аз купувам готовия крем карамел на Др Йоткер - страхотен е и бързо става
Цитирай


Мнения: 1 393
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 877
Аз искам!!! Веднъж съм яла крем брюле и беше страхотен!
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Smile

Искаме, искаме  newsm03
Много го обичам само, че винаги съм се чудела в домашни условия как се прави препечената захар отгоре newsm78 newsm78 newsm78

Казвай бързо newsm17 smile3521
Цитирай
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Smile

Mного ще ти бъда благодарна ако го направиш(да напишеш рецептата).
Благодаря ти предварително.  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 393
Цитат
Mного ще ти бъда благодарна ако го направиш(да напишеш рецептата).
Благодаря ти предварително.  bouquet  bouquet  bouquet

Вече пуснах отделна тема с рецептата.  Smile
Цитирай


Мнения: 157
Е то и моята рецепта за крем карамел ама аз слагам и кроасани за да стане торта 
7 яица
1л мляко (топло)
1ч.ч захар която прибавям към млякото за да се стопи
1 ванилия
3 бр..кроасани смаки без значение
1ч.ч захар за карамелилизирането
 В форамата за кекс нарязвам кроасаните нареждам ги и отгоре ги заливам с карамелилизираната захар оставям малко да се втърди и ги заливам със сместа от млекото и яицата .Поставям формата в тава в която съм сипала вода  и пека на умерена фурна както се пиче обикновения крем карамел. След като се опече в друга тава обръщам формата за да се изсипе полученният крем карамел (както се изсипва кекс) .
Цитирай

София

Мнения: 1 933
Аз също правя крем карамел по стандартната рецепта с 6 яйца и литър мляко, но един път гледах, че Ути го направи само с жълтъци. Веднъж, след като правих една торта, в която се слагат само белтъци, чудейки се какво да правя жълтъците, пробвах да направя карамела по рецептата на Ути. Много ми хареса. Става по-плътен и по-вкусен.
Цитирай
Благодаря ви на вички за рецептата.Откакто ми я казахте през ден правя в къщи крем карамел.
Цитирай


Мнения: 973
Ето ти и едно предложение от мен Very Happy
Най-обикновени сарми от кисело зеле като във всяка слагаш по една слива. На сливите нищо не се прави допълнително, слагаш си ги както са с костилката. Иначе рецептата за сармите е традиционната ориз+подправки+месо(кайма)+гъби(ако обичате).
Това са любимите ми сарми стават страхотни  bouquet


 35 ама съм овца  hahaha обърках темата ooooh!
Сори Tin4eto
Цитирай
Няма нищо несе притеснявай.Случва се. Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора