Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 фев. 2006, 13:32 ч.
  • Преглеждания  2 483  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
Преди малко бях до магазина и една жена,тарсеше мляко за крем карамел и на мен ми се преяде като чух.Ако може някой да ми помогне,моляви направете го.Незная как да си направя,а толкова ми се яде.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Реклама
# 1
  • sofia
  • Мнения: 2 534
Аз скоро питах за рецепта и вече няколко пъти си приготвях .


В един литър мляко разбивам шест яйца , чаша захар и една ванилия. Аз го правя със студено мляко , но по-добре е да се стопли .
В тефлоновия тиган изсипвам една чаша захар , до получаването на карамела .
Карамела трябва веднага да се изсипе в чашите , защото се стяга .
Отгоре се изсипва сместа и формите се нареждат в тавичка . Налива се вода в голямата тава и всъщност майсторлъка е в това тази вода да не завира , за да не се получат шупли . Пече се около час .
Може и карамела да се изсипе в една йена и отгоре сместа , да стане един голям крем карамел , ако нямаш форми или не ти се занимава .

# 2
jenia vulova.Искренно ти благодаря.  bouquetтова е за теб.
БЛАГОДАРЯ smile3501

# 3
  • София
  • Мнения: 881
Аз го правя в голяма огнеупорна купа. За сместта - 10 яйца, 1л прясно мляко, 1ч.ч. захар.
В купата изсипвам захар/слагам около 3/4 чаша, защото много обичам сока после/ и вода, колкото да се намокри. Слагам на максимално в микровълновата да стане светъл карамел. Трябва да се следи внимателно, защото много бързо загаря и после горчи. Няколко пъти вадя купата и разливам карамела, за да е равномерно оцветен, защото понякога става по-кафяв от едната страна. ВНИМАНИЕ! Карамела и съда стават много горещи!!! Като добие желания цвят го изваждам и разливам по стените на съда. После сипвам отгоре сместта и слагам в тава с вода да се пече на около 150 градуса. Следя да не завира водата в тавата, за да не стават мехурчета в крема, като доливам по малко студена вода.
Пека, докато се сгъсти крема.
Добър апетит!

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 458
Аз купувам готовия крем карамел на Др Йоткер - страхотен е и бързо става

# 5
  • Мнения: 1 393
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Simple Smile

# 6
  • Варна
  • Мнения: 886
Аз искам!!! Веднъж съм яла крем брюле и беше страхотен!

# 7
  • София
  • Мнения: 3 269
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Simple Smile

Искаме, искаме  newsm03
Много го обичам само, че винаги съм се чудела в домашни условия как се прави препечената захар отгоре newsm78 newsm78 newsm78

Казвай бързо newsm17 smile3521

# 8
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Simple Smile

Mного ще ти бъда благодарна ако го направиш(да напишеш рецептата).
Благодаря ти предварително.  bouquet  bouquet  bouquet

# 9
  • Мнения: 1 393
Цитат
Mного ще ти бъда благодарна ако го направиш(да напишеш рецептата).
Благодаря ти предварително.  bouquet  bouquet  bouquet

Вече пуснах отделна тема с рецептата.  Simple Smile

# 10
  • Мнения: 158
Е то и моята рецепта за крем карамел ама аз слагам и кроасани за да стане торта 
7 яица
1л мляко (топло)
1ч.ч захар която прибавям към млякото за да се стопи
1 ванилия
3 бр..кроасани смаки без значение
1ч.ч захар за карамелилизирането
 В форамата за кекс нарязвам кроасаните нареждам ги и отгоре ги заливам с карамелилизираната захар оставям малко да се втърди и ги заливам със сместа от млекото и яицата .Поставям формата в тава в която съм сипала вода  и пека на умерена фурна както се пиче обикновения крем карамел. След като се опече в друга тава обръщам формата за да се изсипе полученният крем карамел (както се изсипва кекс) .

# 11
  • София
  • Мнения: 1 963
Аз също правя крем карамел по стандартната рецепта с 6 яйца и литър мляко, но един път гледах, че Ути го направи само с жълтъци. Веднъж, след като правих една торта, в която се слагат само белтъци, чудейки се какво да правя жълтъците, пробвах да направя карамела по рецептата на Ути. Много ми хареса. Става по-плътен и по-вкусен.

# 12
Благодаря ви на вички за рецептата.Откакто ми я казахте през ден правя в къщи крем карамел.

# 13
  • Мнения: 974
Ето ти и едно предложение от мен Grinning
Най-обикновени сарми от кисело зеле като във всяка слагаш по една слива. На сливите нищо не се прави допълнително, слагаш си ги както са с костилката. Иначе рецептата за сармите е традиционната ориз+подправки+месо(кайма)+гъби(ако обичате).
Това са любимите ми сарми стават страхотни  bouquet


 Joy ама съм овца  hahaha обърках темата ooooh!
Сори Tin4eto

# 14
Няма нищо несе притеснявай.Случва се. Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт