6-7 тънкоципести зелени чушки, тип сиврия, (тези вносните, които в момента се продават по веригите, са много подходящи, защото са крехки и почти без люспа), 2 бурканчета от детски храни консервирани белени домати или два-три големи домата, 1 голяма глава стар лук и една връзка пресен, половин връзка магданоз, 1 люта чушка по желание.
Лукът, нарязан на ситно, се задушава в зехтин или олио (хубаво е да е мазничко), добавят се чушките, нарязани на тънки лентички, задушава се още, като се бърка често, прибавят се доматите, лютата чушка на дребно нарязана, около чаена лъжичка сол и продължава да се готви и бърка, докато почти изври доматения сок. Наръсва се после с брашно около супена лъжица, рзбъркв се бързо, да не стане брашното на топчици. Трябва да остане на мазнина. Отстранява се от огъня и му се ръсва половин китка магданоз, разбърква се и готово. И топло е вкусно, и студено. Аз не обичам преварени зеленчуци и оставям чушките леко хрупкави, но може да се готви до омекване на чушките. Ако ви остане, може на другия ден да добавите малко мазнина и яйца и да получите вкусен мишмаш.
постът тук