Как избрахте училище след 7-ми клас

• 84 991
  • 648
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Лесно, Андариел, 73-то е СУ, ама  в училището учат и малки.32-ро също. 133-то също. И ред други -18-то, 134-то и т.н. Та вероятно детето е в някое такова и му предстои тепърва кандидатстване. Simple Smile

Иначе като Солничка смятам, че това "иновативно" в повечето случаи е за украса.

# 451
  • най-шареното място
Ако е в гимнзия, предлагаща и ранен прием, вероятно училището е много добро като цяло. Това не пречи в гиназиалната част да има разочарования. Обективните реалности карат само добри училища да могат да си позволят второто. В допълнение там са събрани и деца с фокус учене, старние и т.н. в общия слчуай. Но в крайна сметка се стига до прозаичните реалности, в които учителят и училището с апочти безсилни....

"Иновативно" да не е новото "елитно"? Самопровъзгласяване някакво на незнайно каква база.... не бих търсила подобно. Огледай се за добро училище в нейната област на интерес. Да учат по поносим учебен план с добри учители. Заблуда е, че младите са по-добри най-често в момента. Най-"яките" учители са пред пенсиониране като гледам. Пак реалност по отношение статута на професията и последиците за децата...

# 452
  • София
Ок, училището може да е до дванайсти клас, нсеки образователен етап си е сам за себе си - може началният да е добре, после до седмиклас да е зле, а гимназиалнитя вече е с кандидатстване и трябва първо детето да влезе в осми клас там. Това не е просто едно училище, в което от първи до дванайсти да е с еднакво качество на обучението, най-малкото учителите са различни. Затова питах точно кой клас е детето.

# 453
  • най-шареното място
Ок, училището може да е до дванайсти клас, нсеки образователен етап си е сам за себе си - може началният да е добре, после до седмиклас да е зле, а гимназиалнитя вече е с кандидатстване и трябва първо детето да влезе в осми клас там. Това не е просто едно училище, в което от първи до дванайсти да е с еднакво качество на обучението, най-малкото учителите са различни. Затова питах точно кой клас е детето.
Вероятно е местен феномен, но аз гимназия наричам училище с гимназиален етап, рядко с прогимназиален,, но никога с начален. Поне откакто се помня никой не е казвал гимназия на СОУ. Даже възрастните хора употребяваха "реална гимазия" за "просто" учене до 12 клас.

# 454
И на малкия ми син училището се води иновативно.
Иновативността се изразявала в това, че може да се преподава по нестандартни методи. Най-често при нас е под формата  открит урок на комбинирани часове /последният беше "Математиката е музика"/.
 И постоянно пишат проекти, което в 5 клас си е едно преписване на раздел от учебника по история например, а за 7-ми  ще почакаме и ще видим. Като цяло Аmber е права:
  Не е нещо засягащо из основи образователните практики и даващо качествено нови перспективи.

# 455
  • София
От какво не си доволна и как си го представяш това за младите, мотивирани...? Аз ли нещо не разбрах, но хем е в гимназия, хем искаш в осми клас да е в друго училище? Последно - детето кой клас е в момента?
Седми клас е детето в гимназия, която е до 12 клас.Не искам да споменавам точно коя е, но без частните е в топ 20 мисля.И да, има учители,които разчупват рамките, но те са малко.Една част като ги видиш на родителска среща, все едно имат психични отклонения.Жалко е, защото те са изцедени от професията, нямат желание да променят нещо.А все пак това е професия-призвание, която трябва да събуди младите умове, а не да ги приспива в час.

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 15:28 от gabrielas

# 456
  • София
В осми клас - където се класирате. Имате време, първо да минат изпитите. Когото и с дете в г имназиален курс да попиташ, навсякъде има някакви проблеми и учители, които са сякаш отпреди Христа.Отидете в СМГ, нали направиха много подобрения в базата, също НПМГ е хубаво училище, НГДЕК...

# 457
Гимназиите, които осъществяват обучение в прогимназиален етап, не са чак толкова голям брой. Освен ако не става дума за СУ, което не е гимназия.

# 458
  • София
Въпросът ми беше предизвикан от тази статия.Но за съжаление не всеки може да си позволи частно училище.

http://www.economy.bg/featured/view/28834/Tryabva-da-stimulirame … a-koeto-ne-mogat-

# 459
  • София
хората си правят реклама. Статиите са си статии - истинският живот си е истински живот.

# 460
  • София
хората си правят реклама. Статиите са си статии - истинският живот си е истински живот. Научаването дори на най-простото нещо става с труд - няма магичен път.

# 461
  • София
Има едно училище София до НБУ. То се води иновативно. Като гледам - деца като деца.

Аз днес си купих Справочник за кандидатстване 2018 на Регалия 6.
Нещата са много добре подредении по училища, паралелки, балове, профили и т.н.
Вече съм напълно наясно какво искаме и какво ще целим.
Само да видим какъв бал ще изкара дъщерята.

# 462
На файла на РУО какво му е? Нали оттам са взели информацията.

# 463
  • София
Ами някак ми е по-удобно така, да видя всичко на хартия, Да си разлиствам, сравнявам и т.н.

# 464
  • София
Навремето справочникът на Русалката беше разкошен. Не зная дали сега го допълва с новите правила и дали се издава. Нашия още го пазя, а минаха пет години.

Общи условия

Активация на акаунт