Това, което не одобрявам в българското училище...

• 41 121
  • 426
  •   1
Отговори
# 150
И за да свържа горното с темата - не ми харесва, че българското (държавно) образование е оставено в ръцете на чиновници.

Абсолютно подкрепям! Hands Thumbsup

# 151
  • Русе
 Съвсем прясно. Правят се непрекъснато реформи, обаче никой не е наясно в детайли с тях.Нито Руота, нито училища. Подозирам, че и самото министерство няма ясна представа и ще ги тъкми нещата в движение.

# 152
 Пиша защото   виждам много неща ,които не ми харесват. В 7 клас/ май няма значение класа/ да се връщат децата в15 или 16 часа.Почти като моя работен ден, с разликата ,че нямат 1 час почивка!
Уж часовете са 6 или 7 / само в понеделник/а то после все нещо още има.Ей, бясна съм! Кой ти мисли ,че в началните класове децата не смеят да ходят до тоалетна,кой ти мисли за тежките раници, кой ти мисли за тестените закуски,за обездвижването- по 2 часа физическо седмично,  за последните часове, които са математика, а първите физическо,за липсата на камери -никой нищо не видял,за пропуснатото детство ,времето за игри-което не съществува  след определена възраст. Кого го боли за децата ,които пушат ,пият и вземат наркотици?Кой се интерисува от тях?Навсякъде покрай училищата  се виждат пушещи деца, деца ,които си пълнят дробовете с катран!!!Те не се крият, напротив показват своята независимост с това! В училището преписват отличниците и децата мислят само как да препишат  и не учат!Това е нашето общество!Това е нашето бъдеще! ТОВА Е ИСТИНАТА!
А иначе ще се отчете загрижеността  на обществото към децата......на министерство , други структури и  училищата и тяхната дейност......И колко много е свършено..... Много жалко.........започвам да намразвам българското училище..... и ми става много болно.......

# 153
  • София
какво имат седмокласниците след редовните часове, за да ги задържат толкова много?

# 154
  • волно калдъръмче
Консултации, часове по проекти, сип-ове, допълнителни часове по физическо.

# 155
  • Майничка
Ако училището е само първа смяна, от миналата година седмият час технически не може да свърши по-рано от 14,30.

# 156
  • София
Всичко това не е задължително, така че спокойно като махне всички сипове, консултации и прочие, свършва най-късно в 13.30, ако училището е на двусменен режим с часове от 40 минути. Единствено това тъпо физическо е под въпрос, не знам защо толкова държат на този час като нищо смислено не правят.

# 157
Крайно време е да почнат да правят нещо по физическо и да си размърдат задниците. Едно от нещата, които най не харесвам в българското училище, е точно нищоправенето по физическо.

# 158
  • волно калдъръмче
Всичко това не е задължително, така че спокойно като махне всички сипове, консултации и прочие, свършва най-късно в 13.30, ако училището е на двусменен режим с часове от 40 минути. Единствено това тъпо физическо е под въпрос, не знам защо толкова държат на този час като нищо смислено не правят.
О, любимото ми - нека ги има, но да не са задължителни Grinning, за да може да се ползват за удобство на потребителите по тяхно усмотрение.

# 159
  • София
По-добре хич да ги няма, защото нищо смислено не се случва. Начални учителки на токчета или учители по физическо, които хвърлят една топка и толкова, а в един момент се изсилват да изпитват за нормативи. Важното е да се попълни нормативът часове. Нито програмата както трябва, нито салоните зимно време, нито нещо. Някои училища пообновиха по проекти и толкова. Да, има и учители които свястно си водят часовете, но те по-скоро са изключение. Като цяло само губят времето на децата, особено с тъпия трети час по физическо, дето ужким не е задължителен, ама е задължителен.

# 160
  • волно калдъръмче
Като ги няма, ще ги търсите. Закономерности разни.

Какво смислено очакваш да се случи? Как една майка, която е на работа, би помогнала на детето да осмисли свободното си време? Ако не е на работа, какви дейности ще ѝ предложиш?

Само да не са пак частни школи по езици и интереси, защото там ти късат джоба, а идеята е хем да е под наблюдение, хем да прави нещо смислено, хем да е и безплатно.

# 161
  • София
Не бой се, никой няма да ги търси!
Образованието никога не е било безплатно, защото се плаща от бюджета на държавата, а бюджета го пълнят всички, които плащат данъци. Айде, стига си писала глупости за безплатност!
Много по-смислено е да оставят децата да се приберат вкъщи, а не да ги държат зорлем в училище до завършване на гимназия едва ли не, да не били скитали по улиците. Ми, да се оправят с тези, които скитат, ама да не губят времето на тези, които имат достатъчно богат живот извън училище.

# 162
  • волно калдъръмче
Точно щото хич не скитаха, та измислиха целодневната заетост Wink

Никой на никого не губи времето. Жената се жалва, че седмокласникът е натоварен, но едва ли някой с пистолет в челото го кара да ходи на извънредните занимания. Не че и ти не потвърди техния незадължителен характер.

# 163
  • София
Натоварен е, защото е записал неща, които не са задължителни. Нито консултациите са задължителни, нито сиповете. Единствено глупавия трети час физическо е задължителен. А ако някой е избрал да ходи на СИП, в което няма нищо лошо, не е редно да се оплаква от натоварването. Всяко училище има някакви кръжоци, дето сега вече не мога да им хвана края как се водят, моите също ходиха на някои от тях, но те са по желание, защото децата искат да се занимават, а щом искат, няма как това да се случва в редовните часове и ще трябва или да останат след чаасовете, или да са преди тях.

# 164
  • волно калдъръмче
Очевидно и ти не разбираш защо потребителката се оплаква, но наставяш във връзка с натовареността след часовете, която всеки сам си избира все пак.

Щом трябва да се преброим кой е против омразната образователна система - ти си първа, знам.  

Общи условия

Активация на акаунт