Банята - 30-та тема

• 130 974
  • 844
  •   1
Отговори
# 120
Една печка тип духалка специална за баня монтирана на стена е напълно достатъчна - пускам при необходимост 3-4 минути преди къпане и готово.

И аз съм на това мнение. Имаме една такава печка в друг апартамент и не си я заменям за нищо на света. Имали сме и постоянно работеща лира и не сме видели кой знае каква полза от нея, освен че може да й метнеш отгоре някоя по-малка хавлия да съхне.

# 121
Ел подово има на вилата и е супер. Не знам колко харчи, но затопля равномерно и е супер.

# 122
Може ли да ми покажете тези  специални духалки за баня? Сега точно това мислим и ние - отоплението в едната баня, която ще е за гости и няма да се ползва много. Наумила съм си да проуча и инфрачервеното отопление.

# 123
Може ли да ми покажете тези  специални духалки за баня? Сега точно това мислим и ние - отоплението в едната баня, която ще е за гости и няма да се ползва много. Наумила съм си да проуча и инфрачервеното отопление.

Даже със стойка за кърпи Simple Smile

https://diplomat.bg/store/otoplitelna-pechka-za-banya-dpl-vtb-9010b/

# 124
Как може да е печка за баня, като е в изпълнение IP21 newsm78

# 125
Хе-хе добър въпрос. Странно наистина.
Трябва да е IP 45 за влага и за вода повече, но да кажем поне 45...
Иначе е много красиво.

# 126
Трябва да си пълен идиот, за да сложиш печката в душ-зоната, за да й е необходимо високо IP.  Simple Smile Тя се монтира на места, където няма никакъв досег с вода. В тази наша баня дори нямаме параван, а само завеска, печката е там от 20 години и не е мръднала, работи перфектно, а пък сега, когато зоните в банята масово се отделят напълно, няма абсолютно никакъв проблем. Затопля за минути, много е удобна, хиляди пъти я предпочитам пред лирата, но за съжаление в новото жилище вече имаме лири и няма място за печка.

# 127
Маделин, съжалявам, че не се сетих да те питам по-рано. Сега, като ви чета не бих сложила лира, а тази печка и щях да спестя доста място. И без това имахме отрицателни преживявания с парнаджията по повод на тази лира и с удоволствие бих си ги спестила.

# 128
Ами.. честно-казано и аз не се бях замисляла изобщо за това, печката си я имам за даденост и някак ми се е сляла с всичко останало, както казах - от 20 години поне си я гледам. Ако не забравя, другия път като си ходим натам, ще снимам и ще я покажа. Нямам идея сега какви печки за баня се предлагат, дали са добри и т.н., не съм виждала и много бани с печка, вместо с лира, така че не знам какви са предпочитанията и настроенията в момента относно отоплението. В предишния ни апартамент имаме вътрешна и "външна" баня - т.е. с прозорец и в нея през зимата си беше голям студ. Сега и двете ни бани са вътрешни и някак си са топли от самосебе си, нямам никакво намерение да пускам лирите, които са осигурени и монтирани от строителя съгласно изградената форма на отопление в сградата и в действителност са много хубави, но просто няма нужда от тях.

# 129
Нашата баня е доста парна и подобни незащитени електически неща не се препоръчват. Парата буквално сте стича по стени и врата. Но точно и поради тази причина няма нужда от затопляне, то става жега за 30-60 сек.

# 130
Дам, предполагам че все пак зависи какви са условията. Но сега разцъках из сайтовете, има най-различни печки за баня, включително влагозащитени и инфраред, и са направо без пари в сравнение с лирите.

# 131
Определено местоположението на подобна печка(а и дизайна) е плюс. Лирата си е доста ангажираща за място...

# 132
Определено местоположението на подобна печка(а и дизайна) е плюс. Лирата си е доста ангажираща за място...
 Peace Това е плюса и за мен. Не знам защо се уплаших, че ще ни бъде студено и без да има лира, реших да сложа. Дано да не се окаже, че само ще пречи. Аз, за всеки случай и бойлер си закачих, нищо, че сме с ТЕЦ.  Mr. Green

# 133
Да не дава Господ да разчиташ на ТЕЦ с тези техни профилактики. Добре сте се подсигурили - бойлерът си е бойлер. Peace

Скрит текст:
В тази връзка не намирам думи да нахваля Теси Модеко Клауд, бях супер скептична в началото, добре че половинът ме убеди да вземем такъв. Уникално нещо е това, наистина "мисли" и се настройва спрямо предпочитанията и индивидуалното потребление на топла вода, което се отразява супер благотворно на сметките за ток.

Избрахте ли си вече плочки за банята, проект има ли? Simple Smile

# 134
  • Варна
Една приятелка си купи инфраред картина за баня още нямам отзиви. Изглежда удобна, чак ми изглежда несериозно, като щора руло - прибираш като не е сезон Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт