Банята - 30-та тема

• 131 179
  • 844
  •   1
Отговори
# 255
Така е Simple Smile
Какви са възможностите за тавани. Много се чудя на тип опънат(не окачен с гипсокатон), с пълно осветление по цялата площ, което се намаля и увеличава(но да не е с дистанционно)

Засега търсим семпли варианти с оглед на по-орнаментни плочки...

# 256
Според мен, колкото и старомодно да звучи сигурно, таванът на банята трябва да си бъде... таван. Без окачени плоскости на разни шарки и вълнички, без мигащи и святкащи светлинни ефекти. За какво му е на човек димер в банята примерно? Ако ще е за създаване на романтика, има далеч по-романтични видове осветление за тази цел. Таван с добра влагозащитна боя, красиви плафони или вградени луни, но на една плоскост, не от тези окачените тавани, дето стоят "на квадратчета".

За огледалата мисля същото. Лед огледалата така и не ги възприех - хем не осветяват кой знае колко, хем светлинните прозорчета ти заемат място от самото огледало, хем са супер скъпи. За тези пари предпочитам стандартно огледало в красива рамка и аплици около или над него. По-елегантно със сигурност за същите пари.

# 257
  • В офиса
Здравейте, търся да подменя аксесоарите в банята - чаша за четки, сапунерка, кошница, всичко за стенен монтаж. Самата баня е за ремонт, така че търся бюджетно, но качествено решение, без да е фешън. Харесах на ИдеалСтандарт https://baniastil.com/аксесоари-за-баня/стенни-аксесоари-за-баня/ideal-standard/стъклена-стенна-чаша-за-баня-iom-ideal-standard-8889.html, но се чудя дали има подобен, но по-евтин вариант. Трябва да подменя в 2 бани и 200 лв не ми се дават.

# 258
Ivan_Mihov, около 1500 лв ти е една стандартна баня за труд с преправяне на ВиК даже ако нещо се налага и в случай, че нямаш някакви специални изработки и творчески хрумвания за осъществяване.

Това от майстор нали? А колко би струвал труда ако е от фирмата за материали? Интересува ме грубо колко ще е разликата

# 259
Здравейте, искам плочките в банята да ги пилят на 45 градуса, но майстора ни съветва, че с лайсна е по- здраво. Моля тези, които са с пилени ръбове в банята за мнение.

# 260
Може би е по-здраво, но иначе е по-красиво. А и вие няма да го чукате с чук този ръб, нали?
Според мен майсторът не иска излишни усилия и евентуално го е страх, че ще счупи плочки.

# 261
Благодаря, Черна станция. Усилията на майстора ще се заплатят допълнително за това удоволствие.

# 262
Така е, това удоволствие се плаща на метър. Но счупените плочки трябва да са за негова сметка, хайде ако е повече от една де Mr. Green Обаче пък то и счупена плочка може да се използва другаде като парче.

# 263
А колко би струвал труда ако е от фирмата за материали? Интересува ме грубо колко ще е разликата
Минимум +20%  само заради ДДС-то най-малкото.

# 264
Ivan_Mihov, около 1500 лв ти е една стандартна баня за труд с преправяне на ВиК даже ако нещо се налага и в случай, че нямаш някакви специални изработки и творчески хрумвания за осъществяване.

Това от майстор нали? А колко би струвал труда ако е от фирмата за материали? Интересува ме грубо колко ще е разликата

По правило фирмите за материали са продавачи, а не фирми за ремонти. Имат си кооперация с майстори, но те не са към тях, а просто са в някаква симбиоза и работят заедно - майсторът взема все от тях с отстъпка, те му пращат клиенти, ако сгафят нещо ги спасява и т.н. Та майсторът от фирма за продажба на плочки най-вероятно няма да струва повече или ако струва това си е заради неговите разценки. Виж ако наемеш фирма за цялостен ремонт вече ще е друго, защото тя плаща данъци, офис, телефони, заплати на шефове и секретарки освен заплатата на майстора.

# 265

Цената е на фирма, която издава фактура и договор с 5 г гаранция за труда.
Не знам колко ще ти вземат майстори пратени от магазина за плочки, както писах те не са на щат там, а имат договорка с магазина да им дават процент ако изпратят клиент...

# 266
Опитвам се да преценя, до колко оскъпяването ще си струва. Беше ми излезло това от главата за ДДС-то, лошо ми става като чуя ДДС и само заради това може да използвам някакви майстори препоръчани от някой.

# 267
Здравейте!
Отдавна следя темата, но вече дойде и момента, в който да се включа с няколко въпроса.
Харесали сме тази серия плочки http://www.ceramika-arte.pl/kolekcja/en/213/Blanca#

3. Искаме да направим подобен на плота от снимката, който ще бъде облечем със същите плочки като на пода. Мислите ли, че това е добра идея и как може да се направи основата, върху която да се залепят плочките.
3. Плота на снимката е конструкция облечена с гипсокартон, например с винкел би станало супер здраво. Задължително импрегниран гипсокартона и после се лепи гранитогреса. Сифонът ми се струва скрит в този кух плот знам ли, но ако е така отдолу според мен трябва да има ревизия от тези с плочка например, за да има достъп до него.
Вчера нашият майстор се опита да ме разубеди от идеята за подобен плот. Щяло да има фуги, изпилени плочки, чиито ръбове много лесно можело да се отчупят .... Накрая си призна, че досега само е монтирал готови плоте и такова нещо не е правил. Според Вас наистина ли е лоша идея? На мен ми хареса това, че чрез плочките ще може да се постигне същата дървесна шарка, която ще бъде и на пода. Каква е алтернативата - плот от масив, бял плот, но от какъв материал? Вие какви плотове сте слагали? Моля Ви за мнение?

# 268
Може плот от масив, може и готов бял плот от ПВЦ. Има на Интеркерамик такива с различен размер.
Скрит текст:

Масивният ще е с дебелината на плот4 см да речем, ПВЦ-то изглежда като това, което си показала като дебелина. Можеш да лакираш масива в съответния нюанс спрямо дървесните плочки, които вземете.

В банята не знам от какво ще се натроши ръбът на запилените плочки. Обикновено такива щети отнасят стъпалата... Но разбира се е по-уязвим е един такъв ръб, все пак е изтънен.

Майсторът не вярвам да направи сам такава конструкция, която да е държелива. Ще ти трябват железари. Аз поне така бих подходила към изработката. Вкъщи правих в кухнята такава винкелова рамка частично облечена с картон, върху която висят кухненските шкафове. Много здрава стана. Други идеи за изработка нямам аз поне. Но като ти харесва не се отказвай. Намери си железар, който да завари конструкцията, а майсторът да ти я облече с картон и да я облепи. Или ако някой се сети да подскаже друг здрав вариант.

Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 13:59 от drago_2008

# 269
Някой мнение за турските плочки за баня на Yurtbay seramic?
Всички спец. магазини за плочки ги продават, не изглеждат зле  http://www.keranova.org/p/208/Yurtbay+Seramik, някъде пише, че са по-добри от тези на КАЙ.
На прима виста в старите теми не видях лоши мнения, но все пак да попитам.

Общи условия

Активация на акаунт