Банята - 30-та тема

• 130 351
  • 844
  •   1
Отговори
# 300
drago_2008 , лепилото е останало на плочката, не на стената. Лепилото е Церезит CM 11. И ММ  твърди, че стената не е подготвена и това е причината за отлепянето. Панел е, стените са криви. Плочките са италиански Imola Shades. Оставям нещата така и се надявам другите да са ок. Още не са фугирани. Дано фугиращата смес им помогне да се държат Simple Smile Не знам има ли начин да проверя колко здраво са залепнали другите.
Ама как ще падат плочки? Аз просто не доумявам вече какви са тия майстори! Close

Относно сифоните, ние също сме с АБ http://abgroup.bg/product/847/lineen-sifon-za-banya-plaza.html

# 301
  • София
Как си избрахте вана? Колко е голяма? Каква сума трябва да си приготви човек?

# 302
И аз съм фен на Имола, не мога да се спра на 1 колекция или комбинация! Ще се радвам да споделите реални бани. По каталог са разкошни, но доста разшични като тип и големина от бг.

За вана искам зидана, не ме интересува колко са модерни свободните или ако се махало нещо. Свободните никога не са ми допадали с перспективата да събират мръсотии около и под.

# 303
Всяка баня - от 2 до 20 м2 би станала разкошна с плочки Имола. Не пречи да се черпи вдъновение от баните по каталог, нищо че са несравними с нашите. Всичко може да стане, стига да се изчисли и измисли като хората. Не само дизайнът и цветовете на плочките са важни, но и много други неща. Например много малко хора, като си избират плочки, се замислят дали размерът им би бил подходящ за тяхната баня. Малка стена с големи плочки винаги стои грозно, докато обратното съвсем не е задължително, но колко обръщат внимание на това - почти нула процента. Поне не и докато не им насочиш мисълта в тази посока. Simple Smile Също не е нужно също всички плочки в банята да са от една серия или една колекция. Може да се комбинират различни производители дори, стига пък дебелината на плочките да е еднаква. И така - малките подробности правят голямата разлика, видът и размерите на банята нямат никакво значение. Simple Smile

# 304
За съжаление дори хората, които се водят консултанти в магазините, правят проекти и според мен е нужно да съветват клиентите, не го знаят. Ако ви покажа от Баня стил какви проекти са ми направили .....Rolling Eyes

# 305
Плочките ги купихме от Кератон, правиха по два проекта на баня. Много доволна останах, защото напаснаха точно плочките за нашите размери и стана красиво. По долу са одобрените и изпълнени проекти.

Едната баня, само че сложихме свободно седяща тоалетна, не вградена.

Тук ясно се вижда, че ваната има ръбове по пет см, нямат улеи и по тях тече вода, когато се взима душ.
Водата отива на пода, а не вътре във ваната.
Майсторите казаха, че вградените вани хващат мухъл и след време трябвало да се разбиват и да се правят отново.
Някой да има такива наблюдения? В стария апартамент ваната е на 40 г и никакъв мухъл нямаше, когато преди пет години се правиха наново плочките, та и тя барабар с тях, само мазало стана.
Свободно седящата също ще се бърше вода под нея.

Втората баня , тук само мивката е преместена не в ъгъла, а на самата стена.

# 306
Красота, със здраве да си ползвате!
Аз ще си рискувам с вградена вана, свободните не ми допадат. Усещането е различно. На свободните ме е гнус от фугите/процепите и не ми се мие това. Ваната вътре да си я мия всеки ден нямам проблем.

Имам нужда от помощ, изобщо не намирам това с бюджет до 1000 лв. за всичко: Вграден смесител/превключвател, който да управлява:
- Чучур/каскада за вана
- Душ
- Пита

Всичко за вграждане.
Сумата съм я определила с оглед, че в момента сме с едно вградено(без чучура за вана), много качествено излезна и беше 300 лв. всичко.

# 307
Тези дни трябва да довършим тоалетната с плочки Имола и ще ви покажа снимка. В проекта стои добре, на живо плочките са същите и изглеждат чудесно. Може би трябваше да направим ниши в конструкцията над казанчето, а аз затворих цялото пространство. Но акцента на плочките е точно там и затова реших да не отклонявам вниманието с ниши. Нямам място за шкаф под мивката. Ще трябва да се задоволя само с мивка с видим сифон.
След като стане готова тоалетната, можем да започнем и голямата баня.
Насочила съм се към душ с термостат на Грое. ММ ме разубеждава, че няма смисъл от термостата, защото всеки от семейството обича различна температура на водата.

# 308
Абсолютна досада е тоя термостат. Цената не е по-висока от нормалните душове, но не бих сложила такова нещо. Единствено за бебе е полезно и да знаеш колко градуса точно.

Много ми допадат мивки с видим сифон Simple Smile Аз също съм заложила за едната баня, защото реално ние шкаф в баня много не изолзваме. Би ли споделила хубави мивки с видими сифони, не мога да се ориентирам много много....

# 309
Моята не е хубава. Взех една на Идеал Стандарт и се ръководех единствено от размерите. Около 40 ширина и 30 и нещо дълбочина. Сифон ще купя отделно. Eто този ми харесва https://www.gaudi-ds.com/armatura-krakow-butilkov-dekorativen-si … on-za-mivka-4806/

# 310
И аз търся подобен размер, тясно е и без шкафа няма смисъл повече. Не ми стана ясно тези сифони се взимат винаги отделно и на всички мивки ли пасват.
Супер е сифончето Simple Smile

# 311
Ето тази е моята мивка http://www.idealstandard.bg/bg/product/malka-mivka-cube-40-cm/E8033.html
Мисля, че сифоните се продават отделно. Май не съм срещала в комплект. А смесителя ми ще е средна височина на Грое, защото мразя ниските, при които нямаш място да си пъхнеш ръцете. Ето този https://www.gaudi-ds.com/grohe-eurosmart-cosmopolitan-m-size-za- … izpraznitel-3079/
Не е нещо особено, но пасва добре на размерите на мивката и мисля, че ще е удобен.

# 312
Всичко ти е много стилно и изчистено, без да е скучно Simple Smile
Ще чакаме и плочките, като са готови

# 313
Моите мивки и в двете бани са с такива декоративни сифони. Страшно съм доволна, много са удобни, с широки корита... и са красиви, сифоните също. Simple Smile Едната ни мивка е Catalano New Light 80

Скрит текст:

Другата е на Идеал Стандарт - Strada, аз си сложих върху плот от масив и стана прекрасно:

Скрит текст:

Сифоните са Kolo - объл и квадратен. Би трябвало да са стандартни и да пасват на всякакви мивки, но питайте все пак. Купуват се отделно.  Peace

# 314
И моите мивки в двете бани са с откирити сифони, не знам защо, не обичам много мебели в банята, става тежко и претрупано.
Помня, че беше голямо издирване на въпросните сифони.
Тези, които показвате са по-красиви от моите.
Ще ги потърся и се надявам да паснат на моите и да ги сменя.

Общи условия

Активация на акаунт