Банята - 30-та тема

• 131 129
  • 844
  •   1
Отговори
# 285
Дървесните нюанси са си модерни от време оно, така че не мисля, че въобще някога ще им мине модата. Дървото (както и камъка) е естествен материал и в дома - имитация или не, си има излъчването на нещо "вечно", за разлика от плочките тип бетон и метал например.

Синьо, бяло и дърво е една от най-прекрасните и непреходни във времето цветови решения за банята.  Heart Eyes

# 286
Влизам да се оплача колко съм бясна. Една плочка от още незавършената баня е паднала. Ще я залепят отново, но изтръпвам при мисълта, че може да са залепени некачествено и други плочки също да паднат. Видях, че лепилото не е разнесено по цялата плочка на гребен, а е сложено на топки на две три места и има кухини. Още не е фугирано. Да оставя ли така нещата или да ги накарам да ги залепят отново. Но сигурно няма да могат да се отлепят без да се счупят.

# 287
Влизам да се оплача колко съм бясна. Една плочка от още незавършената баня е паднала. Ще я залепят отново, но изтръпвам при мисълта, че може да са залепени некачествено и други плочки също да паднат. Видях, че лепилото не е разнесено по цялата плочка на гребен, а е сложено на топки на две три места и има кухини. Още не е фугирано. Да оставя ли така нещата или да ги накарам да ги залепят отново. Но сигурно няма да могат да се отлепят без да се счупят.

Гадно. Ако почнат да ги махат ще изпочупят половината. Ако не ги махнат след време може да се счупят плочки при пробиване или случаен удар/натиск. Но чак да падат вече значи, че нещо не е било наред я с лепилото, я с повърхностите.
За съжаление все още много майстори лепят така. Но за стена пак иди дойди, но ако ти го направят на пода вече наистина е катастрофа.

# 288
Свекър ми твърди, че на времето като работел бригадир в Албена правили един хотел. Залепените дори на гребен плочки взели да се разлепят от самото лепило. Свалили всички плочки от баните. Ужас било. Не помня после как ги преналепили, за да станат здрави.
Та наскоро попаднахме на едни плочки Керос или Кай не помня в момента, но пак така не хванало лепилото, останало на стената.
Ама не разбрах при теб лепилото по стената ли е останало или по плочката, защото при нас лепилото от стената не мърда, а самата плочка сякаш не е лепена никога!
Ако се е отлепила от стената, значи не са я обработили предварително или не са работили правилно с лепилото. От ММ знам че в панелки често се лепи на топки ако са криви стените, защото не ги измазват предварително, а те са по правило доста криви. Но тухлата ако е била крива и т.н. трябва да се измаже, но някои майстори не могат да мажат или не им се занимава с тази хамалогия и се скатават.

Може ли да споделиш линк към плочките и серията, моля те.

# 289
  • София
Линеен сифон с каква дължина е най-подходящ за баня към 4 кв.м.? Като и сухата част ще се мие с течаща вода?

# 290
Зависи каква е формата на банята и къде ще се слага сифона. Ако се пада под врата на душ-преграда, според мен трябва да е дълъг колкото самия отвор, както е при нас. Ако банята е само с параван и сифонът продължава от него нататък, може колкото искаш. Simple Smile Или е някакво съвсем различно разпределение?

# 291
  • София
Зависи каква е формата на банята и къде ще се слага сифона. Ако се пада под врата на душ-преграда, според мен трябва да е дълъг колкото самия отвор, както е при нас. Ако банята е само с параван и сифонът продължава от него нататък, може колкото искаш. Simple Smile Или е някакво съвсем различно разпределение?

Квадрат, грубо казано 2х2 м. И аз мислех както е при теб под вратата на душ преградата, за да обслужва и двете части на банята. Твоят колко е ? / Още не съм проучвала преградите и не съм се спряла на модел /

# 292
Моите са тези: http://abgroup.bg/product/845/lineen-sifon-za-banya-onda.html Първата дължина, fit-наха точно под вратите.

# 293
  • София
Моите са тези: http://abgroup.bg/product/845/lineen-sifon-za-banya-onda.html Първата дължина, fit-наха точно под вратите.

Благодаря ти!

# 294
  • София
Здравейте!
Да попитам за моноблок, дали може да ми препоръчате без "цоп ефект", но да не е с овална форма.

# 295
drago_2008 , лепилото е останало на плочката, не на стената. Лепилото е Церезит CM 11. И ММ  твърди, че стената не е подготвена и това е причината за отлепянето. Панел е, стените са криви. Плочките са италиански Imola Shades. Оставям нещата така и се надявам другите да са ок. Още не са фугирани. Дано фугиращата смес им помогне да се държат Simple Smile Не знам има ли начин да проверя колко здраво са залепнали другите.

# 296
Фугиращата смес няма как да помогне на плочките да се задържат по стените. Ако не са залепени хубаво, за съжаление, съвсем скоро във времето може да се наложи да я правите наново банята изцяло, няколко от нашите съседи направиха точно това, защото плочките им изпопадаха от стените. Жалко за тези красиви и скъпи плочки, аз съм голям фен на Имола, колекциите им са невероятни. Не бих се и надявала това да е единствената плочка, залепена по този начин - за мен цялата баня е нашлякана така с лепило, където дойде. Thinking Искрено се надявам да греша, пожелавам ви го от сърце, а майсторите ви са за #2gunfire

# 297
drago_2008 , лепилото е останало на плочката, не на стената. Лепилото е Церезит CM 11. И ММ  твърди, че стената не е подготвена и това е причината за отлепянето. Панел е, стените са криви. Плочките са италиански Imola Shades. Оставям нещата така и се надявам другите да са ок. Още не са фугирани. Дано фугиращата смес им помогне да се държат Simple Smile Не знам има ли начин да проверя колко здраво са залепнали другите.
Ами щом е варианта с лепило останало по плочката и отлепило от стената е случаят, който писах - не  е обработена стената предварително. То трябва да си личи. Панелите са обработвани и повърхността им не хваща. Съответно се минават 2 ръце с песъклив грунд. Ако е имало блажна боя се сваля или се надира основата.
На първо време фугата може и да ги държи, но от тежестта на плочките ще почне да се пука и съответно да се отлепят.Ще стане интересно като почнат да дупчат за аксесоари. Огледайте си после хубаво плочките. Абе на немърливост ми прилича и претупване или не знание от тяхна страна. Поне договор и гаранция имате ли?

# 298
Тъййй, завръщам се аз с моята чугунена вана.
Значи къде е проблема, при нас душа е над ваната и всеки път като се къпя, сещате се има вода навсякъде.
Акрилната вана няма улеи за отливане на водата. В апартамента на майка има стара, чугунена вана, зидана.
Тънка е и няма този проблем като се взима душ да тече вода навсякъде.
Отрекох се от акрилната и гледам аз чугунените. Обаче всички са като пригодени за свободно седящи.
Някой да е съзирал някъде чугунена вана, която да не е обла?
Ако не - ще си я задаме, то е ясно. А не ми се искаше.

# 299
  • Пловдив
Нашата чугунена вана е от много години. Така и не можах да си наложа мнението да я махнем, когато правихме ремонта. Зидана е.
Нямам идея какви са тези акрилни вани. Всъщност не мога да разбера как така тече вода и какви са тези улеи за отливане на водата? Flushed
Съжалявам, но не мога да помогна, не съм се заглеждала във вани изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт