Банята - 30-та тема

• 130 298
  • 844
  •   2
Отговори
# 420
Много са симпатични и цените са супер.
Какво ще кажете за вградените структури и БУТОНА - дали е добре да се вземе отделно? Наживо са доста пластмасови като са в комплект. Изглежда все едно ще се олющи...

# 421
Много са симпатични и цените са супер.
Какво ще кажете за вградените структури и БУТОНА - дали е добре да се вземе отделно? Наживо са доста пластмасови като са в комплект. Изглежда все едно ще се олющи...
Ами обикновено имат по няколко бутона, между които се избира. Моите са на Рока в големия апартамент.
Скрит текст:
Въобще не стоят сякаш ще се налюпят и няма това усещане. В ателието сложих на Грьое и ми се струва, че ще се протърка, чудесно разбирам какво имаш предвид. Там е матиран вариант.
Скрит текст:
За другия апартамент взех Структура на Шел с бял бутон, че е за под наем и гледам да е по-лесно уж за поддръжка и трудно за повреждане. Хубавото на бялото е, че не му остават следи от пръсти. Не знам на Вашите бутони как е, но на моите си личи доста.
Скрит текст:

Предполагам, че ако си харесаш разлишен от предлаганите бутони в комплекта пак могат да ти направят пакетна цена. Можеш да питаш.

# 422
Тъкмо щях да пиша, че има избор на бутони и Драго ме е изпреварила. Simple Smile Може да си харесаш бутон съобразно другите елементи в банята, да си пасват като форми.

Нашите са такива:

Към момента няма индикация за олющване, не би и трябвало според мен.

# 423
Момичетата са ти казали за бутоните, но само да спомена като избирахме ни казаха, че има две вида - механични и пневматични. Точно разликата на технически език, не мога да я обясня, но плевматичните се движат плавно и не са така хлабави като механичните. Препоръчаха ми, че са по - добри и устойчиви.

# 424
Може ли някой да ми изпрати добра конфигурация за вградено казанче+ бутон+ незнамсикакво, много се обърках. Предпочитам Grohe и подобен клас, както сте писали. Като цвят по-добре инокс(не бяло или черно). И като гледам свободните чинии - всички ли са съвместими с всички казанчета?

# 425
Аз се отказах от вградените смесители и казанчета, след като заради една глупост на майсторите се наводни банята + стената над стълбището и се наложи да разбием и да правим наново чисто новата баня.
Виси им на главите, че ако омажат нещо, ще береш яко ядове.
Тука съм описвала моите премеждия.

# 426
Моите питанки са много, но засега съм харесала онзи чучур + една бяла купа за мивка. Дотук ясно. Чуденката ми е дали да сложа плот от бронзе стъкло(закалено 10 мм дебело), като такова ще е на вана/душ параван в близост до тази мивка. Като монтаж си представям така, само цветовете са други:

С какво се монтира тази композиция: декоративен сифон+плот стъкло+купа? Само сифонът може ли да ги държи Flushed

# 427
Аз се отказах от вградените смесители и казанчета, след като заради една глупост на майсторите се наводни банята + стената над стълбището и се наложи да разбием и да правим наново чисто новата баня.
Виси им на главите, че ако омажат нещо, ще береш яко ядове.
Тука съм описвала моите премеждия.

В момента правим много сериозно къртене  и местене на тръби, добавяне, заради моите висящи и вградени чешми...Та по тази логика много неща могат да се объркат, включително тръба за душ. Не мога да го мисля толкова Simple Smile

# 428
Скрит текст:
Моите питанки са много, но засега съм харесала онзи чучур + една бяла купа за мивка. Дотук ясно. Чуденката ми е дали да сложа плот от бронзе стъкло(закалено 10 мм дебело), като такова ще е на вана/душ параван в близост до тази мивка. Като монтаж си представям така, само цветовете са други:

С какво се монтира тази композиция: декоративен сифон+плот стъкло+купа? Само сифонът може ли да ги държи Flushed

Твърдо не - няма как сифонът да държи плотът и купата - доста тежат. Аз имам два плота - в едната баня под мивката от PVC, в другата мивката ми е върху плот от масив. И двата плота са монтирани на стената посредством метални конзоли-държачи, плотът стъпва върху тях, иначе какво друго ще я носи тази тежест? Не се виждат при мен, предполагам, че за плотове от стъкло има и по-красиви модели конзоли. Най-добре е да звъннеш на някоя фирма и да попиташ чисто информативно по какъв начин става монтажът на плота до стената. След него се монтира мивката, като при изработката на плота тя вече трябва да е налична, за да се направят отворите в плота съобразно нейните размери. Сифонът се монтира едва накрая и според мен той абсолютно никаква тежест не понася от цялата тази работа.

# 429
  • Бургас
Може ли някой да ми изпрати добра конфигурация за вградено казанче+ бутон+ незнамсикакво, много се обърках. Предпочитам Grohe и подобен клас, както сте писали. Като цвят по-добре инокс(не бяло или черно). И като гледам свободните чинии - всички ли са съвместими с всички казанчета?

В Баня стил в момента има промоция - вградена структура Grohe,  чиния без никакви чупки (абсолютно изчистена), плавна падащ капак - 459 лв. всичко.
Само структура с бутон Grohe - 270.
Имам две такива в друг апартамент, пневматични са, майсторът ми работи само с такива и ги препоръчва.

# 430
  • София
Здравейте,
Не е ли по-добре структура за вграждане на Geberit. Тяхната гаранция е 10 години. Thinking

# 431
Да не дава Господ човек да опре до гаранция на вградената структура в България!  ooooh! Вярно е, че гаранцията на Грое е наполовина на тази на Геберит, но и те като Геберит са синоним на качество, що се отнася до бани и не мисля, че има разлика между продуктите на двете компании.  Peace

Иначе аз винаги съм казвала, че най-доброто нещо, което човек може да направи, е да търси оптималното съотношение цена-качество съобразно бюджета си за цялата баня въобще. Не може да купиш супер скъпи плочки и да пльокнеш един моноблок на Видима или пък да сложиш фаянс на KAI и на този фон скъпия двоен плот от масив или гранит с файнска мивка и вградени смесители и чучури - за мен това е абсурдно. Трябва да се има предвид цялостната желана визия на банята, да се види дали средствата, определени за нея са достатъчни за постигането й, и чак тогава да се избират всички неща - от вградените казанчета до полилеите. Всичко друго граничи с безумие, напразно похабени финанси и накрая една безвкусна шльокавица - лично гарантирам и се подписвам с две ръце, че ще стане така! Така че избирайте умно, за да не стане някой сакатлък накрая - я недостиг на финанси, я грозни компромиси с нещо, за което с години ще съжалявате после.

# 432
  • Майнатаун
Здравейте,
Извинявам се че нахлувам така в темата без да съм я изчела, но искам да попитам някой виждал ли е аксесоари за баня във винтидж стил. Смесителите и закачалките са жълтеникави, като състарен метал са, нещо подобно на http://abvitra.com/wp-content/uploads/2015/11/%D1%81%D0%BC%D0%B5 … 2%D0%B5%D0%BD.png
Не е златен лъскав метала, а матиран. Имам хубав и просторен плот и бих искала да сложа диспенсър за сапун и чаша за четките, но всичко което виждам по магазините или е сребрист цвят или супер лъскаво жълто злато. Довечера или утре ще кача снимки да придобиете представа, като съм отворена за всякакви предложения за декорация и организация.

# 433
Така като гледам поне за нашите неголеми бани материалите са най-малкото или поне средно перо в общия фон Sad
 Каквито и плочки да избера, все не ми се виждат скъпи, дори от 80 лв./кв.м., което преди ми се струваше висока цена. Така че с тея цени на "труда", направо не ми се пести от нищо.

# 434

принципно вградена структура от всяка марка може да се комбинира с тоалетна чиния от всяка марка. има едно изключение и това е една от сериите на идеал стандарт, които могат са съвместими само с техни конструкции.

хвърли едно око тук: https://bani-roca.com/toaletni-stenni-wc-monoblok/stenni-toaletni-eftini

Общи условия

Активация на акаунт