Банята - 30-та тема

• 130 242
  • 844
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
Правим нова баня в къщата, в която живеем и имаме възможност да си сложим вана и отделно душ със стъклен параван.
Когато планирахме банята и поставяха ВИК инсталацията, проучихме ваните на различни производители и се спряхме на вана 160х70 с панели. Нямаме място за по-голяма, както и за вградена такава.
Особеното при нас, че ваната няма да се монтира в ъгъл, а по средата на банята, за което са необходими 2 странични панела. Аз работя в Идеал Стандарт и се оказа, че няма вариант в този размер, който да върши работа в нашия случай.
Ето и проекта на банята - ваната не е долепена до стъкления параван, между тях има улей от 8 см, който ще може да се почиства.

Моля за мнение от къде да намерим такава вана, с дължина 160 см и шиирна 70-65 см, на която могат да се сложат два странични панела и няма нужда от захващане на две стени.

Благодаря предварително!

# 586
  • Sofia
Здравейте!
Правим нова баня в къщата, в която живеем и имаме възможност да си сложим вана и отделно душ със стъклен параван.
Когато планирахме банята и поставяха ВИК инсталацията, проучихме ваните на различни производители и се спряхме на вана 160х70 с панели. Нямаме място за по-голяма, както и за вградена такава.
Особеното при нас, че ваната няма да се монтира в ъгъл, а по средата на банята, за което са необходими 2 странични панела. Аз работя в Идеал Стандарт и се оказа, че няма вариант в този размер, който да върши работа в нашия случай.
Ето и проекта на банята - ваната не е долепена до стъкления параван, между тях има улей от 8 см, който ще може да се почиства.

Моля за мнение от къде да намерим такава вана, с дължина 160 см и шиирна 70-65 см, на която могат да се сложат два странични панела и няма нужда от захващане на две стени.

Благодаря предварително!
Защо не изберете една свободностояща вана?

# 587
Здравейте!
Когато планирахме банята и поставяха ВИК инсталацията, проучихме ваните на различни производители и се спряхме на вана 160х70 с панели.

Благодаря предварително!
Ако свободностоящите са над бюджета,  ето тази е с вашите размери и се продават странични и предени панели
https://baniastil.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8/%D0%B0%D0%BA%D1%8 … rd-kolo-9917.html

Предният панел е +245 лв, а страничните по 153 лв/бр, около 930 лв излиза...

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 01:10 от drago_2008

# 588
Аз също съм за свободностояща вана - много! ама много по-красиво и солидно е от всякакви акрилни боклуци!
Ето тук намерих моето бебече Simple Smile

https://marmag.bg/produkti/vani-i-hidromasajni-vani/svobodno-stoiashti-vani

# 589
  • В.Търново
Привет, влизам с молба за препоръка за моноблок на достъпна цена и по възможност без вдлъбнатини в долната част. И мнение относно избора на окачен таван от ПВЦ или с гипскартон ?
Hug

# 590
Относно ваните - ако е свободностояща непременно да не е тип "панели" - това си е голям боклук. Тези с отлята форма са много приятни, вече е въпрос на размери и вкус каква. Цените според мен са си достъпни.

Търся казанче с тоалетна свободна, ъглова, до 300 лв, за под наем. Засега намирам само 2 модела, но ми трябва да не е плътна до стена при тоалетната чиния...

# 591
Здравейте!

Благодаря предварително!

http://hydrosystems-bg.com/baths.html

# 592
  • София
Бихте ли могли да ме ориентирате-когато поръчате 3 Д проект на баня подлежи ли на променя и ако да колко време отнема? При вас как се случи, харесахте още първия проект и не правихте повече промени или не?  newsm78. Аз направих промени, сега 2 дни очаквам да ми пратят след промяната, но няма отговор. Не е ли най-добре да седнете заедно и да изгладите неяснотите вместо да кореспондирате чрез мейл или телефон? Аз бих предпочела да седнем в магазина с консултанта и да коментираме и променяме заедно.

# 593
Винаги има промени Simple Smile
От фирмата и дизайнера зависи дали в цената ще е включена 1,2 или 20 промени. Все пак никой не работи за без пари и е нормално включени да са няколко проекта.
Най-ужасното нещо е клиент да ти седне на главата и да правите нещо "заедно". Сигурно има и такива, но с времето няма да издържат да работят така Simple Smile

# 594
От фирмата и дизайнера зависи дали в цената ще е включена 1,2 или 20 промени. Все пак никой не работи за без пари и е нормално включени да са няколко проекта.
Най-ужасното нещо е клиент да ти седне на главата и да правите нещо "заедно". Сигурно има и такива, но с времето няма да издържат да работят така Simple Smile
Да не искаш да ми кажеш, че ще му плащам за 20 промени, защото не иска да чуе какво искам или пък да го обсъдим заедно?!

# 595
Да не искаш да ми кажеш, че ще му плащам за 20 промени, защото не иска да чуе какво искам или пък да го обсъдим заедно?!
За мен винаги най-лесно е било общуването лице в лице. Тая работа с мейлите и правене на ремонт по мейла е кошмар в 95% от случаите. За да седнеш с тях обаче трябва да имаш проекта в главата си! Тепърва да се мисли и преправя няма кой да се занимава. Или си плащаш на дизайнер.
За Баня стил знам, че предлагаха безплатно 1 корекция, но като ми правиха проект на банята бях взела да им правя на Paint корекциите, защото по мейла не можахме да се разберем. Ужас беше. 5 пъти преправяха и накрая имаше грешка само на едно място та ми втръсна и зарязах корекциите както бяха, а другото го обяснявах като лепиха плочките. Пари не ми взеха допълнително, но ние от там редовно пазаруваме и по-различно  работя с тях...

# 596
За това става дума - човек трябва да има идея, а не да отиде с "покажете ми какво ще отива на еди-какво си", "покажете ми варианти за дървесна баня по моите размери" и пр.  По принцип проектите тип "безплатни при покупка на плочки" са много рядко най-сполучливия вариант. В повечето фирми ги имат на килограм и не се занимават много много.

# 597
Утре ще трябва да пренесем 40 квадрата гранитогрес. Разтоварва се пред входа, изминават се 5-10 метра и влизаме ме помещението. Някакви съвети и хитринки как най-оптимално да направим упражнението? Имаме и такава количка:

# 598
Ние правихме милион и една промени в проектите, особено на едната баня. Не са ми взимали никакви пари за това, правихме ги повечето заедно на място в магазина, а някои от по-дребните корекции - по мейла или направо по телефона. Зависи на какви хора ще попаднеш. Най-бързо и най-малко грешки стават, когато проектант и клиент работят заедно по проекта, такива "ти ми опиши какво искаш горе-долу, пък аз ще ти пратя проекта след ден-два да го видиш" са загубена кауза, почти винаги някой нещо не е разбрал и всичко трябва да се прави наново от нулата. Това са моите наблюдения.

# 599
Утре ще трябва да пренесем 40 квадрата гранитогрес. Разтоварва се пред входа, изминават се 5-10 метра и влизаме ме помещението. Някакви съвети и хитринки как най-оптимално да направим упражнението? Имаме и такава количка:
Хамали Laughing - 40 лв
Ако има как да товарят от буса директно на количката ще е по-лесно за вас. Като гледам си показала количка, която носи 300 кг. На нея може да натоварите поне 10-12 кашона. Ако има време срещу едни 10 лв шофьора да изчака 10-15 минути да дотаркалят количката до помещението и да разтоварят да речем 2 курса и последния да им го остави на тротоара само него да си товарят сами на количката ми се вижда най-оптимално.

*Според ММ тези колички ги правели да издържат повече от колкото пише и нашата са я товарили не с 200, а с 300 кг близо. Та бихте могли да натоварите вместо 10/12 кашона - 15/16 примерно...

Общи условия

Активация на акаунт