Банята - 30-та тема

• 130 828
  • 844
  •   1
Отговори
# 75
Идеал Стандарта от 300 лв, която е на промоция с бутон и чиния.за Аз ги мислех за хубави, пък имало при този модел казанче доста дефектни бройки.

# 76
  • София
Препоръчайте ми фирма, която да изработи душ кабина на височина 2,40.

# 77
Вижте на каква оферта попаднах в "Баня стил" - структура, чиния и капак със забавено падане - за 429 лв. общо. Пише, че са германски. Някой има ли отзиви за такава структура? (първа страница второто каре вдясно).
https://baniastil.com/pdf-book/promo.html

Само структурата е немска, тоалетната чиния е турска.

# 78
  • Бургас
Вижте на каква оферта попаднах в "Баня стил" - структура, чиния и капак със забавено падане - за 429 лв. общо. Пише, че са германски. Някой има ли отзиви за такава структура? (първа страница второто каре вдясно).
https://baniastil.com/pdf-book/promo.html

Само структурата е немска, тоалетната чиния е турска.

Пак добре. Тоалетната чиния може да се смени, ама ако стане проблем със структурата...

# 79
  • София
Привет!
Записвам се в темата тъй като ни предстои цялостен ремонт на апартамент, който за съжаление дълги години е бил тотално занемарен.
Все още сме на етап разчистване, но аз започвам да се подготвям, тъй като ремонта ще е дълъг и труден процес, убедена съм!
За банята- в момента има вана, която със сигурност ще махна. Зоната на душа ми се иска да бъде отделена по този начин
Скрит текст:

"сухата" зона много ми се иска да не е с плочки, а с латекс или някаква мазилка.
Не знам как стана така, че се спрях на цветова комбинация между кафяво и тюркоаз, след като през живота ми не съм имала нито една кафява дреха, чанта или обувки и кафявото е недолюбван от мен цвят  newsm78, но разглеждайки плочки се влюбих в тази серия
Скрит текст:
и малко по малко почти съм я "сглобила" перфектната ми баня в съзнанието ми  Mr. Green , но има няколко детайла, които не мога да ги "видя" ясно!
Като цяло си я представям тъмна баня, с дървен, тъмен плот, тъмно кафяв под, смесителите и кранчетата искам да са в цвят мед..... иииии тук идва въпроса с цвета на мивката и тоалетната  newsm78
някак не си ги представям бели   Rolling Eyes  черно също не ми "стои"
Рових, рових в интернет, би могло да се измисли нещо за мивката- я стъклена, я каменна, (има и кухненски за вграждане цвят мед) , но с тоалетната не мога да го измисля!
Някакви идеи от ваша страна?

# 80
Бялото отива на всичко.
А медни/бронзови кранчета има най-вече в ретро изпълнение с две врътки кръстачки. Почти не можеш да намериш бронзов смесител с ръчка. Ама ако ти е удобно докато се миеш винаги да спираш и пускаш водата с две ръце и всеки път да я нагласяш няма лошо.

# 81
  • Бургас, София
Можете да потърсите цветна санитария. Виждала съм в няколко магазина да продават такава, има мивки и тоалетни. Дузина цвята бяха на Ceramica Globo.

# 82
Доста фирми предлагам 3Д проект, ако взимаш от тях фаянс, теракот и пр. Мисля, че ще са ти доста полезни и професионални съвети Simple Smile
Серията с медно-златисто и тюркоаз е много приятна. Може ли линк.

# 83
Мивки - https://www.exotic21.com/bg/%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%80 … D0%B2%D0%BA%D0%B8

Тъмните плочки е добре да са съобразени с твърдостта на водата, че трудно се чистят.

# 84
  • София
papi6, благодаря за линка, има много интересни мивки.
Колкото до водата- от София съм, нямаме проблем с твърдата вода.
Magnifique, плочките съм ги харесала в Баня Стил (тъй като не ми хареса много цената се скъсах да ровя и да търся и на друго место тази серия, но не ги откривам, освен при тях). Видях на сайта им, че изготвят 3д проект, сигурно ще се възползвам. Все още не съм ги видяла "на живо", дано златистото да е по-семпло, че на половинката ще му стане лошо, ако е натрапчива шарката. Ето линк
https://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B … cachemira-15.html
Черна станция, и в момента мивката  в банята ми е с класическа батерия , с две кранчета- нямам проблем.
Иначе има и такива смесители
http://www.keranova.org/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0% … 0%B8%D1%8F-__2036
Ако сложа някакви бели аксесоари, сигурно ще си кореспондират с бяла мивка и тоалетна, обаче си представях банята тъмна с тюркоаз за акцент. Ако не измисля нищо подходящо, в крайна смета ще се спра на бяло, какво да се прави.
stasy-bs, благодаря. Ще погледна тази фирма, която си дала.

Някой има ли в банята стена на латекс? Гледах разни бои, които пишат, че са за мокри и влажни помещения, но все пак ми е притеснено дали издържат на парата и влагата от душа?

# 85
Ами ползва се латекс за баня. От пари и инцидентно пръскане с вода нищо няма да му стане. Нали с него се боядисват таваните в банята, а там се насочват всички пари?! Една точка плесен нямам на тавана в стария апартамент въпреки, че вентилацията е пълна скръб, а е на 9 г.

# 86
Е, ако исках да си направя домашен бар с канела за бира бих си сложила нещо такова, но в банята не Grinning

Аз имам латекс в баните, нищо му няма. Естествено, трябва да е латекс специално за бани.

# 87
  • София
Момичета правим ремонт на банята и при смяна на вик се оказа че стената е много тънка и неможе да се кърти и  новите тръби трябва да се прекарат външно, което налага облицовка на две стени с гипсокартон. Много ме притеснява това, защото ще има отстояние от стената с 6-7 см, трябва да се закача мивка, шкаф и душ там и не знам колко е надеждно да се лепят плочки отгоре. Страх ме е да не изпопадат плочките след някоя година и да не се получат деформации по този картон. Някой правил ли го е това упражнение и всичко наред ли е?

# 88
  • Бургас
Аз имам гипсокартон в банята. Не мисля, че е проблем. Банята е нова, няма и 1 г., ще пиша пак след 5-6.

# 89
  • sofia
Ток-що ми направиха банята и вместо с гипсокартон беше иззидано с 5 см. итонг. Мисля, че е по-здраво.

Общи условия

Активация на акаунт