Банята - 30-та тема

• 131 004
  • 844
  •   1
Отговори
# 165
http://www.gurtsov.com/products.html

Работят МДФ с естествен фурнир и с прилично качество.

# 166
AB Group правят мебели за баня от масив по поръчка, може да попиташ там.

# 167
Благодаря на всички за информацията. Успях да разгледам предложенията на фирми и вече имам някаква отправна точка.

# 168
Какви вентилаторите слагате в банята? Днес гледах два модела единия беше с клапи, затварят се когато не работи да не навлиза миризма. А други с датчик за влага, включва се сам когато има влага.

# 169
Какви вентилаторите слагате в банята? Днес гледах два модела единия беше с клапи, затварят се когато не работи да не навлиза миризма. А други с датчик за влага, включва се сам когато има влага.
Зависи какво търсиш. Едното не изключва другото. Ако търсиш пък за въздуховод ф100 и искаш максимално мощен аз открих това http://mmotors.eu/elektrodvigateli/svrahmoshtni-ventilatori-za-b … roductsublayout=0
Друг вариант е с датчици, но ако имаш по-голяма баня трябва да купиш 2 броя например този http://mmotors.eu/elektrodvigateli/ventilatori-s-taimeri-i-datch … 00kv-klapa-detail или на Cata.
Аз имам от първия модел и в друго жилище от тези 2 https://www.keramo-bg.com/CATA-E-100-GSTH-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1% … D0%B0%D0%BD%D1%8F, но сега не бих ги купила отново. Първо, че са по-шумни и банята е до спалнята. Вечер като всички се изкъпят после дълго съхне и бикновено става време за лягане и се чува буботене в едната спалня. Клапите са целофанени крилца, които допълнително увеличават шума. Освен това за тези пари гаранцията ми се струва доста кратка.

# 170
  • Бургас

Аз имам от първия модел и в друго жилище от тези 2 https://www.keramo-bg.com/CATA-E-100-GSTH-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1% … D0%B0%D0%BD%D1%8F, но сега не бих ги купила отново. Първо, че са по-шумни и банята е до спалнята. Вечер като всички се изкъпят после дълго съхне и бикновено става време за лягане и се чува буботене в едната спалня.
+ 1 за шума от CATA. Тъй като моя отвор е ф120 купих CATA, ръководейки се от мощността и дизайна. Е няма такъв шумен вентилатор.
Ще търся опция за по-безшумен за ф120 или в краен случай за ф100, като явно ще трябва да се монтира с  преходник.
Drago_2008, моделът на ММоторс как е като шум в реални условия? Вече не вярвам на написаното като технически характeристики. Предпочитам - ухо да чуе Wink

# 171

Аз имам от първия модел и в друго жилище от тези 2 https://www.keramo-bg.com/CATA-E-100-GSTH-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1% … D0%B0%D0%BD%D1%8F, но сега не бих ги купила отново. Първо, че са по-шумни и банята е до спалнята. Вечер като всички се изкъпят после дълго съхне и бикновено става време за лягане и се чува буботене в едната спалня.
+ 1 за шума от CATA. Тъй като моя отвор е ф120 купих CATA, ръководейки се от мощността и дизайна. Е няма такъв шумен вентилатор.
Ще търся опция за по-безшумен за ф120 или в краен случай за ф100, като явно ще трябва да се монтира с  преходник.
Drago_2008, моделът на ММоторс как е като шум в реални условия? Вече не вярвам на написаното като технически характeристики. Предпочитам - ухо да чуе Wink

Определено е по-тих. То и клапата не е целофан та не се чува и тя допълнително, но единият безбожно скъп вентилатор нещо ми се раздрънка и трябва да го занеса да го видят. Стана ужасно шумен, а е монтиран в баня за гости, в която е пускан ...20-ина пъти за 8 месеца. Тъпото е, че го купих 10 месеца преди да се нанесем докато правеха баните и е към края на гаранцията си без да е работил кой знае колко Angry
ММмоторс имат и безшумен модел http://mmotors.eu/elektrodvigateli/bezshumni-ventilatori-za-banya-mm-p-silent, ама е за ф100. Пише, че на някои модели може да се сложи преход за ф120, но поема по-малко от този, който си купих. Той реално дърпа колкото вентилатор на ф120, което е супер, понеже ние пък няма как да разширим въздуховода.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 17:31 от drago_2008

# 172
Много добри цени са първите 2.
А ако те дразни и искаш да го изллючиш-можеш ли?

# 173
Много добри цени са първите 2.
А ако те дразни и искаш да го изллючиш-можеш ли?
Ако има сложен ключ, а не е включен директно както се свързват фурна и котлони за вграждане сам ще си се включва и изключва. Нашият на Cata обаче има ключ в коридора и с него го управляваме. Ако го натиснем и влагата е над процентите, които сме му нагласили да засича, се включва и работи сам докато падне влажността до желаното ниво, после сам спира. Ако не искам да ми бръмчи и виждам, че почти е паднала си го спирам от ключа. Ако не го изключа аз и сам си спре, по някое време ако пак се вдигне влажността си се активира сам...
Много заплетено май ми се получи обяснението Thinking

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 01:09 от drago_2008

# 174
Важното е, че може да се изключва при нужда. Аз май не бих сложила със сензор, освен ако не е за обществено помещение и никой не се усеща да пуска. Вкъщи в стаите имаме влагомери, влагоабсорбатор в спалнята, много мразя влагата. В банята да ми се задържи влага - сама го усещам и върви доста време, но нощес не е приятно да шуми. А и за 100 лв.отгоре направо не виждам смисъл...

# 175
  • София
Здравейте Simple Smile,
Имам нужда от малко свежи идеи! В очакване сме да стане готов новия ни дом, много държахме да е светъл и с много прозорци, пък точно прозорците сега ме притесняват.
На едната баня една цяла стена е с прозорци и има малък балкон към нея. По проект душ кабината е точно до прозореца, а това не съм сигурна, че е добро решение. Прилагам проекта, благодаря на всички, които споделят опит или имат предложение Hug

# 176
Интересно.. няма много бани с големи прозорци тук. Ако няма кой да ви наднича отвън, е супер, и аз харесвам жилища с много прозорци, отвсякъде зазидани катакомби с мини прозорчета ме плашат.  Simple Smile

Ако жилището е още във фаза строеж, може да поискате от строителя прозореца в частта на душ-зоната да го няма, да бъде стена, до някакъв етап на работите преустройване и промяна на проекта е възможно. Ако ли не, си слагате една щоричка и толкова. Simple Smile

# 177
От практична гледна точка не разбирам прозореца какво прави вътре в кабината. Кой иска да бъде гледан, а ако е замъглен тоя прозорец какво прави там??
Виждала съм деликатен вътрешен прозорец при вана, и красив изглед, но през стаята, сега не намирам снимк.

# 178
И аз за пръв път виждам баня с балкон.
Душ зоната може ли да се измести да не е до прозореца?

# 179
Благодаря за мненията за импрегнирането!

Ще поръчваме плот за банята от технически камък. Размерът и формата са малко специфични, има объл завой, който плота да направи. Та искахме и шкафчета отдолу, трябва да са по поръчка и офертата за тях е 900 лв., та се чудех дали има смисъл да се правят за толкова пари или да сложим два рафта под плота, просто всичко ще е открито така, а има неща, които искам да си държа там..

скарлет, мивка за банята, различна от санитарен фаянс не е най-доброто!

виж какво пишат хората за материалите: Напоследък все по-популярни стават мивките от естествен и изкуствен камък, полимери и стъкло. Камъкът е прекрасен материал, но е неподходящ за умивалник в банята или мокрото помещение, защото въпреки солидността му, той е с микропори. Те са запечатани с лак, но неговата трайност е ограничена. Предимството на полимерните умивалници е, че могат да бъдат изработени с размери на клиента. Истината е, че този материал не е изработен при висока температура, повърхността му е неравна и тя задържа мръсотии, а поддръжката му е доста по-изискваща. Стъклото е красиво и ефектно, но се драска изключително лесно, защото няма здравината на санитарния порцелан, който всъщност е най-подходящия материал за създаването на красив и качествен умивалник.

https://bani-roca.com/blogs/zashto-da-izberem-porcelanov-umivalnik-za-banja

Общи условия

Активация на акаунт