Банята - 30-та тема

• 131 092
  • 844
  •   1
Отговори
# 195
Малко е като офтопик, но някой знае ли каква е процедурата и дали е скъпа за спиране и източване на парно в панелка, за да може да де изреже тая грозотоя стар радиатор? Към Тплофикация ли, на място или може като заявка по тел, колко се чака и тн?

# 196
  • София
Малко е като офтопик, но някой знае ли каква е процедурата и дали е скъпа за спиране и източване на парно в панелка, за да може да де изреже тая грозотоя стар радиатор? Към Тплофикация ли, на място или може като заявка по тел, колко се чака и тн?
Хехе, болна тема... малко късно сте се сетили - това се прави в неотоплителния сезон.

# 197
Майка ми го направи в сезона, но инфото е старо и не помни. Източвали се тръбите и се плащало източилото се...

# 198
  • София
Мисля, че зависи и от инсталацията. Но аз не бих си играл в зимния сезон, да правя калабалък на целия вход. Изчакайте до пролетта  Rolling Eyes

Аз проучвам за ваните... дали на разстояние 170см (там се пада и душа обаче, а не искам да се къпеш във ваната) - може да се инсталира вана с хидромасаж (+загряване)  и да можеш спокойно да се отпуснеш, а не да се прегъваш (171см съм лично аз).

# 199
О, това с парното ще е леката работа. По този апарамент има много модификации Simple Smile

За ваната нали като се поопънеш главата ти остава отгоре почти верикално. За мен лично вана 150 см. е достатъчна при ръст 165 см., макар че ще заложа по-дълга.

# 200
  • Бургас
Здравейте, имате ли лично впечатление за този лентов сифонhttps://baniastil.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B … deante-10420.html

Преди месец сложих в банята същия сифон. Доволна съм. Изглежда елегантно. Поема водата, но е минало малко време и не мога да кажа как ще се държи покритието. Уж е неръждавейка, но..

# 201
Здравейте, имате ли лично впечатление за този лентов сифон

Преди месец сложих в банята същия сифон. Доволна съм. Изглежда елегантно. Поема водата, но е минало малко време и не мога да кажа как ще се държи покритието. Уж е неръждавейка, но..

Какво покритие? Те се правят от стомана (инокс). Предполагам под хромирано покритие имат предвид, че повърхността е съответно лъскава или матирана, но на нашите нищо не е нанасяно като отделен слой. Вече на обикновените рогови сифони наистина слагат една лъскава "ципа", която често се бели и после остават жълти.

Последна редакция: нд, 19 ное 2017, 14:55 от drago_2008

# 202
В отоплителен сезон може да направите следното:
Звъните на топлофикация - Аварийна група. Казвате, че имате теч от парното. Идват и източват колкото е необходимо от инсталацията. Ако сте на горен етаж не е нужно цялата инсталация да се източва. Около 14-15 лв взеха при нас за услугата.
Преди това обаче трябва да разберете кой Ви е кварталния и да му вземете телефона, за да му звъннете да напълни после инсталацията, защото аварийната група не пълни. Пълненето още 15-20 лв според настроението на кварталния.
Правете го в делничен ден през деня, за да може той да дойде и да не оставяте хората без отопление. Махане на радиатор и монтаж на спирателен кран или затапване отнема около 30 мин, така че не е фатално. Ако ще слагате нов още примерно 1 час. Добре е да се предвиди и ходене до магазин ако нещо се усложни с демонтажа и монтажа...
Ще набутате себе си и съседите малко, защото в сметките за парно ще Ви начислят повечко подгряване на вода след изпразването и новото пълнене на системата....

# 203
  • Бургас
Здравейте, имате ли лично впечатление за този лентов сифон

Какво покритие? Те се правят от стомана (инокс). Предполагам под хромирано покритие имат предвид, че повърхността е съответно лъскава или матирана, но на нашите нищо не е нанасяно като отделен слой. Вече на обикновените рогови сифони наистина слагат една лъскава "ципа", която често се бели и после остават жълти.

ooooh! Разбира се, че няма отделен слой. Инокс е. Имах предвид дали по капака на сифона след време няма да се появи ръжда. Благодаря! bouquet

# 204
Само ако е менте и с примеси, но веднага би си проличало според мен. Тя водата на метала не прощава.

# 205
  • София
В отоплителен сезон може да направите следното:
Звъните на топлофикация - Аварийна група. Казвате, че имате теч от парното. Идват и източват колкото е необходимо от инсталацията. Ако сте на горен етаж не е нужно цялата инсталация да се източва. Около 14-15 лв взеха при нас за услугата.
Преди това обаче трябва да разберете кой Ви е кварталния и да му вземете телефона, за да му звъннете да напълни после инсталацията, защото аварийната група не пълни. Пълненето още 15-20 лв според настроението на кварталния.
Правете го в делничен ден през деня, за да може той да дойде и да не оставяте хората без отопление. Махане на радиатор и монтаж на спирателен кран или затапване отнема около 30 мин, така че не е фатално. Ако ще слагате нов още примерно 1 час. Добре е да се предвиди и ходене до магазин ако нещо се усложни с демонтажа и монтажа...
Ще набутате себе си и съседите малко, защото в сметките за парно ще Ви начислят повечко подгряване на вода след изпразването и новото пълнене на системата....
Ей за това не го препоръчвам в зимния сезон...  Close

# 206
Въпреки това мисля, че има законов регламент. Става дума за баня и навън ако е 10 градуса никой не е умрял да я топли тая баня за 1 час разлика. Ще идва ВиК и ще го измислим.

# 207
  • София
Нали не си мислиш, че ВиК-то ще ти спре само на банята водата...Satisfied

# 208
  • софия
Никой не е умрял да топли тая баня, но тръбата, която минава през нея е част от системата на целия блок/вход и не е коректно да се определя на другите какво са умрели/не са умрели да правят. Освен това се товарят сметките на всички за подгряване на инсталацията. Културата да живееш в блок изисква елементарно съобразяване със съседите. Драго е описала подробно. Източване на системата се прави в неотоплителен сезон, освен ако не става въпрос за авария.

# 209
ВиК даде добри съвети по телефон, доста е наясно, макар че не е по специалността му. Но за вас като не става, не става.

Общи условия

Активация на акаунт