Банята - 30-та тема

• 130 314
  • 844
  •   1
Отговори
# 360
Това са нашите плочки в дневната, но друг цвят. Simple Smile Страхотни са, много си ги обичам, като истинско дърво са!  Heart Eyes

Аз имам и по-къси и по-дълги дървесни плочки в баните - дългите са 90 см. Дори са с различно разположение - едните са напречно на вратата, другите успоредно. Нямаше проблеми с наклоните, майсторът ги пусна от всички посоки към сифона. Въпрос на майсторлък е,  както казва Скочубра.  Peace

# 361
Аз съм ядосана Sad нашата баня има хубав прозорец.... с гадни ръбове, много кофти стои този външен ръб, който е сложил майстора, и няма вече оправяне....

# 362
  • Варна
Това са нашите плочки в пода на банята.

Страхотни са плочките! Какви са? Simple Smile

Скрит текст:
Мога да ти пратя и малко лични снимки на лични, за да добиеш представа, ако желаеш.

Ще се радвам, благодаря! Simple Smile

# 363
Следя темата, понеже ни предстои да правим баня след няколко месеца. Един въпрос обаче не ми дава мира и ще се радвам, ако ми отговорите. Задължително ли е плочките на пода в банята да са квадратни? Аз смятах да сложим едни и същи в коридора и на подa на банята с размер 20.5/61.5 (примерно), но двама майстора ми казаха, че за пода на банята трябва да са квадратни, за да се получи хубав наклон за водата.
Какво е разположението в банята? Имате ли проект да видим? Ако при Вас има нещо специфично, може твърденията на майсторите да са верни, но може и да Ви баламосват, защото не могат да ги направят.
Ние в банята имаме плочи с дължина 20/120 см в комбинация с 15/60 см и наклон има идеален. Пак казвам зависи каква е формата на банята и разположението на душа и т.н. в нея.

# 364
Аз съм ядосана Sad нашата баня има хубав прозорец.... с гадни ръбове, много кофти стои този външен ръб, който е сложил майстора, и няма вече оправяне....
Той не Ви ли предложи варианти и не Ви ли демонстрира как ще стане преди да го завърти? Аз винаги предварително гледам и одобрявам или отхвърлям в зависимост какво ми хареса.
Ако искаш дай някоя снимка да видим това място, може пък да не е имало друг вариант и напразно да се тормозиш?

# 365
Какво мислите за вградени смесители за мивка.

# 366
Страхотни са плочките! Какви са? Simple Smile

Raragno Escape Miele, купени от Волтурно.

# 367
  • Варна
Какво е разположението в банята? Имате ли проект да видим? Ако при Вас има нещо специфично, може твърденията на майсторите да са верни, но може и да Ви баламосват, защото не могат да ги направят.
Ние в банята имаме плочи с дължина 20/120 см в комбинация с 15/60 см и наклон има идеален. Пак казвам зависи каква е формата на банята и разположението на душа и т.н. в нея.

Това е банята - 220 см х 130 см., като има тръби в двата ъгъла (във вътрешния ъгъл ВиК, във външния вентилационни), които ще се облекат в куфари с гипсокартон. Съответно душа ще е там някъде и канала най-вероятно близо до тръбите. Обмисляме вариант за параван...
Скрит текст:

# 368
Пратих ти наличните снимки на лични. И при нас ще има параван. Можеш да видиш двата наклона в банята и двата сифона, защото ще има мокра и суха част. В душ зоната има изградено своебразно корито със същите плочки, направено слято, без прекъсване и достатъчно добър наклон.  Peace

# 369

Това е банята - 220 см х 130 см., като има тръби в двата ъгъла (във вътрешния ъгъл ВиК, във външния вентилационни), които ще се облекат в куфари с гипсокартон. Съответно душа ще е там някъде и канала най-вероятно близо до тръбите. Обмисляме вариант за параван...
Скрит текст:
Ми какъв им е проблема на тези? Тя и самата подредба на плочките е елементарна. Тръгват от вратата като най-висока точка и стигат до душа на 0 дето се вика или ако се слага лентов сифон на 90 см от стената двата наклона от стената и от вратата отиват на там. Но трябва да ползвате лентов сифон, а не квадратен, да не би Вие да сте заложили квадратен сифон?
Гледам, че нямате тоалетна в това помещение. Може да го направите и с "вкопана" кабина. А ако прецените, че не искате наклон в частта с мивката, подът може да се направи без праг откъм коридора, на едно ниво с него и плочките да влизат директно в банята, а коритото на душовото пространство да се вкопае с дебелината на една плочка стига да позволяват замазката и мръсният канал за сифона. Ако искате да имате наклон и от вратата към душа и да не вкопавате душовото пространство пак става без проблем.
Може да се направи и със скрито оттичане душ-коритото, може и с лентов сифон.
https://www.vbox7.com/play:c38c932839

# 370
Той не Ви ли предложи варианти и не Ви ли демонстрира как ще стане преди да го завърти? Аз винаги предварително гледам и одобрявам или отхвърлям в зависимост какво ми хареса.
Ако искаш дай някоя снимка да видим това място, може пък да не е имало друг вариант и напразно да се тормозиш?

Става въпрос за пластмасовите лайсни, които се слагат на външен ръб (ъгъл). Не е предлагал нищо друго, а и аз не знам да има други варианти. Просто не ми харесва изпълнението. Има ли всъщност и други начини?

# 371
  • Варна

Скрит текст:
Ми какъв им е проблема на тези? Тя и самата подредба на плочките е елементарна. Тръгват от вратата като най-висока точка и стигат до душа на 0 дето се вика или ако се слага лентов сифон на 90 см от стената двата наклона от стената и от вратата отиват на там. Но трябва да ползвате лентов сифон, а не квадратен, да не би Вие да сте заложили квадратен сифон?
Гледам, че нямате тоалетна в това помещение. Може да го направите и с "вкопана" кабина. А ако прецените, че не искате наклон в частта с мивката, подът може да се направи без праг откъм коридора, на едно ниво с него и плочките да влизат директно в банята, а коритото на душовото пространство да се вкопае с дебелината на една плочка стига да позволяват замазката и мръсният канал за сифона. Ако искате да имате наклон и от вратата към душа и да не вкопавате душовото пространство пак става без проблем.
Може да се направи и със скрито оттичане душ-коритото, може и с лентов сифон.
https://www.vbox7.com/play:c38c932839

Много благодаря за полезното мнение! Ще обсъдим вариантите със сигурност. А в това скрито оттичане направо се влюбих Heart Exl Simple Smile Истината е, че не сме обсъждали още какъв ще е сифона, но на мен много ми допадат тези лентовите. Simple Smile Дано да попаднем и на майстор, който да може да изпълни желанията ни (и на такъв още не сме се спрели на 100%).

# 372
А за моята вана никой нищо не писа ....Нямате ли вани или само аз го имам тоз проблем? Confused

# 373

Става въпрос за пластмасовите лайсни, които се слагат на външен ръб (ъгъл). Не е предлагал нищо друго, а и аз не знам да има други варианти. Просто не ми харесва изпълнението. Има ли всъщност и други начини?
Ако са прави гладки плочките могат да се изпилят под 45 градуса. Има и едни метални хромирани лайсни, които стоят доста симпатично.

# 374

Ако са прави гладки плочките могат да се изпилят под 45 градуса. Има и едни метални хромирани лайсни, които стоят доста симпатично.

Ех, имало е варианти значиииии Sad Но вече е късно... Sad Нищо друго не може да се направи вече, нали?
То преди да ги сложи по-добре си беше...

Общи условия

Активация на акаунт