Банята - 30-та тема

• 130 307
  • 844
  •   1
Отговори
# 390
А ти как “прие” обекта/банята като не ти харесва? То тези лайсни не могат ли да се демонтират и отгоре с други

Не съм го приела обекта, още не е готов! Вчера я е свършил тази хубава работа.

# 391
Значи съвсем не е късно да се махнат плочките от въпросния перваз и да се направят наново. Действайте, докато е време! Peace

# 392
  • В.Търново
Имаме този сифон - https://baniastil.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B … deante-10420.html , някой беше питал за него преди време и казах, че сме взели, но не е монтиран. Е, вече е монтиран и пробван. Установихме, че водата не изстича достатъчно бързо и се получава малко гьолче. Не знам дали е нормално и дали има някакъв начин това да се поправи. Ползван е само веднъж.. може би очакванията ни да са били други..

Аз бях питала за сифона, моя още не е поставен, малко ме притесни мнението ви Sad  Да не би да е от наклона на пода?
Поне красиво ли стои, ако е удобно може ли да направите снимка Simple Smile

# 393
Ние с ММ имаме някаква фобия от душ кабини и така и никъде не сложихме, защо не монтирате стъклен параван?

Няма как вече с параван при това положение на сифона мисля. Въпреки че днес ходих в една фирма и от там ме убеждаваха, че може директно върху плочките, нямало нужда от борд ако е направен добре наклона и е добре изрязано стъклото.

# 394
Имаме този сифон - https://baniastil.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B … deante-10420.html , някой беше питал за него преди време и казах, че сме взели, но не е монтиран. Е, вече е монтиран и пробван. Установихме, че водата не изстича достатъчно бързо и се получава малко гьолче. Не знам дали е нормално и дали има някакъв начин това да се поправи. Ползван е само веднъж.. може би очакванията ни да са били други..

Аз бях питала за сифона, моя още не е поставен, малко ме притесни мнението ви Sad  Да не би да е от наклона на пода?
Поне красиво ли стои, ако е удобно може ли да направите снимка Simple Smile
Красотата отстъпва на функцията в този случай. Като има толкова малко дупки, естествено е, че ще се затруднява изтичането. Още като го гледах го отхвърлих по този показател. Но може да се смени само решетката с подобен размер, ако ви дразни.

# 395
  • В.Търново
Когато го купувах консултанта ми каза , че оттичането не е само през малките процепи, а и от двете страни на решетката по дължина на сифона. Но за сега по тоя въпрос Скарлет може да каже дали е така .

# 396
Дупките отгоре нямат нищо общо. Аз като имам сифон с вградена плочка, какво да не би да не се оттича водата?! Разбира се, че водата отива в канала и минава по цялата правоъгълна периферия. И аз имам от този модел сифон, но още не съм тествала банята, че не е готова за къпане.
Това, което ми хрумва е или да е направил вакуум или наклона да е калпав. Може също да извадите двете пластнасови части (поне при нас са две и да видите как са сложени). При нас понякога този дето е за вграждане на плочка не се оттича като сме почистили сифона и капачето на едната част(което хлътва надолу от водата), не е сложено така, че отваряйки се да отива водата директно към канала, а на страни или в обратната посока. Тогава по-бавно става оттичането. Ей такова подобно имаме вътре да спира миризмите:
Скрит текст:

Ами като махнете капака как се оттича?

# 397
Пред голяма дилема съм за банята, не мога да реша каква да е душ кабината. Така както тръгнахме да го правим е с квадратна 90х90 душ кабина с две плъзгащи се врати (като са отворени вратите стават наполовина и се влиза от ъгъла). Реално откъм минаване ще може да мине спокойно човек, но ще трябва да си гледа в краката и да прескача бордюра. С овална кабина има други недостатъци (бордюра не става толкова красив, отварянето е по-кофти) и реално спестеното разстояние не е голямо 5-10см. Мисля си за петоъгълна евентуално, но там пък вратата ще трябва навън да се отваря навън и ще се удря в тоалетната чиния.
https://imgur.com/a/leMjJ
https://imgur.com/ST1edBx
Не мога добре да се ориентирам по снимките за пропорциите и размерите, но кабина 90х90 може да се направи с една врата около 60 см хваната към статично стъкло 30 см и едно фиксирано откъм тоалетната. Има ли как ако се направи така, вратата да се отваря откъм вратата за влизане в банята, а не откъм тоалетната чиния? По правило вратите на баните се отварят навън, така че няма да си пречат...
Ето за такава кабина говоря
Скрит текст:

# 398
Отварянето не е проблема, проблема е борда на пода.

# 399
Отварянето не е проблема, проблема е борда на пода.
Кой борд? Тя кабината се слага отгоре на прагчето, а Вие не искате прагче ли?

# 400
И ние най-накрая избрахме плочки за едната баня. Ето тези, само че по-голям размер. Тя е голяма, взехме за стените, за подовете тепърва ще търсим. Гледам, че по сайтовете почнаха да пускат намалена санитария. Чудя се дали да избирам нещо сега или да изчакам януари.

Харесахме плочките в Интеркерамос, но там нямаха достатъчно количество, затова ги поръчахме от Форма Баня. В Интеркерамос ми се стори, че имат хубави плочки от стари колекции на Имола на добри цени. Гранитогресът за подовете в коридора взехме от Керамише Класик, където всичко ми се стори много скъпо, но, учудващо, за това, което бяхме харесали, ни предложиха цена под 50 лв.

Исках да попитам ползващите смесители Грое дали се е случвало да се задръстят с песъчинки. Наши познати, които се занимават с водопроводни системи, твърдят, че били по-фини и се задръствали, и затова ни препоръчаха да си вземем нещо на Видима или Идеал Стандарт.

# 401
При нас не се е случвало, много съм доволна от Грое. Peace Може би и качеството на водата има значение за тези задръствания, не знам.  Thinking

# 402
Да бе да. Никой път няма да избера тези пред Грьое. С нищо не се задръстват. Вие къде ще ги ползвате? Нали сте с централен водопровод?

# 403
 Тази колеция има ли още вариации? Или е само за под.
http://img.archiexpo.com/pdf/repository_ae/58890/beestone-212085_1b.jpg
Това ми е струва върха на скуката, само по себе си така. Имола имат готини неща иначе, с комбинации 2-3 модела в една колекция.
Ужас:

# 404
  • София
В момента няма как, но при първа възможност ще снимам. Не мисля, че е от наклона, тъй като водата си се стича натам. И аз го мислех това за друг капак, но ме съмнява да е от това. Като имам време ще го разгледам по-обстойно.

Общи условия

Активация на акаунт