Банята - 30-та тема

• 130 260
  • 844
  •   1
Отговори
# 525
Никога не бих се отказала от ваната! Чела съм 13884 мнения колко е ужасно да имаш вана, аз пък без това не мога да живея. Ако трябва да избирам бих жертвала нещо от апартамента, но вана - НЕ!
Така че не се отказвайте!
 При майка ми ваната на около 10 години е с размери 150х70 см и е напълно нормална за релакс и къпане.

# 526
Благодаря за бързия  отговор  по отношение на  плочките за стените, които съм харесала. За пода още съм в размисъл : матови или не. Най-голямата ни  дилема  е всъщност  как да съчетаем  всичко  в неособено  голяма баня (3 кв.м. и нещо). Мъжът  ми иска  вана (а това е единственото  му желание за  целия апартамент ) и гледам  и нея да е вместя. Получава  се само 150. Малка ми се струва? !

Хубави предложения, drago_2008! Всъщност разположението при мен вече е измислено, че много варианти няма ( или на мен не ми хрумват Sad  ).
Ти с каква програма правиш чертежите? ( моите са в excel, за което се извинявам). Но проблемът  в банята се получи от това, че куфарът с тръбите е доста по-голям, от колкото смятахме, и вместо първоначално предвидената вана 170 ще е възможна само 150 см. Но това май ще го прежалим, по- ме притеснява разстоянието между мивката и ваната, че е много малко.

# 527
Никога не бих се отказала от ваната! Чела съм 13884 мнения колко е ужасно да имаш вана, аз пък без това не мога да живея. Ако трябва да избирам бих жертвала нещо от апартамента, но вана - НЕ!
 При майка ми ваната на около 10 години е с размери 150х70 см и е напълно нормална за релакс и къпане.

Няма! За благото на мъжа ми, а и две малко деца имам, които обожават да се чипкат във вода ( в момента в два големи легена Simple Smile Иначе за пръв път ще сме на бойлер ( а знам, че и това е проблем комбинация с вана), но и това си мисля, че е решимо.

Препоръка за електрическа лира?

# 528

Няма! За благото на мъжа ми, а и две малко деца имам, които обожават да се чипкат във вода ( в момента в два големи легена Simple Smile Иначе за пръв път ще сме на бойлер ( а знам, че и това е проблем комбинация с вана), но и това си мисля, че е решимо.

А защо електрическа, на какво ще се топлите?

# 529

А защо електрическа, на какво ще се топлите?

За пръв път на електричество ще се отопляваме. До сега все сме били с Топлофикация и сега тепърва търся варианти за отопление с електричество. За банята: лира ( че не само за отопление, но и за хавлии ми е удобна), а за другите стаи: конвектори/ климатик.

# 530
Ние сме с електрическо котле и радиатори. Лирата съответно и тя е към него, затова попитах. Суша разни неща на нея понякога. Конвектор имам само на терасата. Топли пералнята и сушилнята да не им е студено зимата. Пералня да си у нас Simple Smile

# 531
# 532
Хаха, и аз това  си  помислих  😊

Joy
В една  друга  тема  хората  спорят "дали си заслужава", да се топлят на конвертори , че доста  скъпо  излизало. .пък ти за пералнята 😄

# 533

Joy
В една  друга  тема  хората  спорят "дали си заслужава", да се топлят на конвертори , че доста  скъпо  излизало. .пък ти за пералнята 😄
Не знам колко скъпо излиза. Ще Ви кажа другия месец, но като го гледам рядко се включва за момента. Нагласен е на 12 градуса, като си мисля да намаля малко температурата като застудее на около 7-8, за да продължи все така по-рядко да се включва.
Аз за момента съм доволна от отоплението с котлето. У нас държим 23 градуса и не е по-скъпо от сметките за ТЕЦ-а на апартамент по-малък си 50 кв.м. Ще видим като застудее още, но в най-студените месеци и ТЕЦ-а е по-скъп.

# 534
# 535

Joy
Не знам колко скъпо излиза. Ще Ви кажа другия месец, но като го гледам рядко се включва за момента. Нагласен е на 12 градуса, като си мисля да намаля малко температурата като застудее на около 7-8, за да продължи все така по-рядко да се включва.
Аз за момента съм доволна от отоплението с котлето. У нас държим 23 градуса и не е по-скъпо от сметките за ТЕЦ-а на апартамент по-малък си 50 кв.м. Ще видим като застудее още, но в най-студените месеци и ТЕЦ-а е по-скъп.
Ние сме  апартамент 3-стаен около 90 кв.чисти. Само миналата  година  в най-студените  два месеца  съм плащала 140-160 лв. Иначе  80-120 лв, ако се отопляваме, като в тази сметка ми е и топлата вода (около20-30 лв.). Но темата всъщност  е  за друго Simple Smile

Електрическа  лира някой да препоръча?

# 536
Преди около 20-30 страници имаше надълго и широко за лирите и духалките в банята. Мисля, че с търсачката може да видиш Simple Smile

# 537
  • По света и у нас

Здравейте! От снощи си имаме шкафче и мивка за баня, а също и врата за нея.

Почти всичко у нас ще е от масив, защото ни харесва рустикален стил.
Весело посрещане на Новата година! Simple Smile

# 538
Ау, какво красиво шкафче, много ми харесват вратичките, браво на вас! Heart Eyes Сигурно си споделяла по-рано, но аз не помня или съм пропуснала да прочета - на какви плочки се спряхте за банята с този стил? Имате ли проект, очертава се да бъде много интересно?

Аз мога да се похваля, че онзи ден си накупих новички хавлии в няколко размера в топло бяло, прекрасно тюркоазено и петролено синьо - пухкави, мекички, от египетски памук, и съм на едни такива щастливи вълни в момента. Нямам търпение да се прибера, да си ги изпера и да си ги подредя в баните. Blush

Много весело и незабравимо посрещане на Новата година пожелавам на всички! Heart

# 539
  • По света и у нас
Madeleine, за плочките още мислим. Ще търсим с размер 15/15 или 20/20. Ходихме в няколко магазина в Пловдив, но от голямото разнообразие блокирах. Mr. Green Никакъв проект нямаме, просто гледаме снимки в Pinterest и, каквото ни хареса, се опитваме да го приложим/направим у нас. Ти, например, какви плочки би поставила, за да са подходящи за шкафчето? Трябва да са такива, че да не ни омръзнат скоро. Simple Smile Модата минава бързо, та не се ръководим от нея. Приемам съвети, пък накрая ще видим резултата. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт