Банята - 30-та тема

• 130 256
  • 844
  •   1
Отговори
# 540
Аз бих сложила гранитогрес имитация на камък, но нещо по-грубо, не от полираните оникси, мрамори и прочие. Камъни и дървета винаги са били, са и ще са на мода, защото се срещат естествено в природата. Затова не очаквам  на плочките имитация на дърво и камък скоро или дори въобще да им мине модата. Скоро това ще се случи с разни "бетони", мозайки, сиви, черни, цветни, дантелени и щамповани "дървеса", за всичко естествено изглеждащо няма страшно. Simple Smile

# 541
  • По света и у нас
  На пода в банята и коридорчето пред нея сигурно ще има гранотигрес. Въпросът ми е за стенните плочки. newsm78 Таваните ни са дървени-гредоред, цвят орех. Плочките ще заемат височина малко над тоалетното казанче и мивката. Може да облепим с плочки до тавана само 2 стени-където ще е душът.

# 542
Стенните също. Подови и стенни - един вид, каменни някакви, с по-натурална визия. С това шкафче и дървения таван аз бих спазвала принципа: "keep it simple". Иначе никак не си го представям - под един вид плочки, стени - друг вид, латекс над част от плочките, дървен таван, дървено хендмейд шкафче... Рустик нещата са простички, с естествена визия, леко "недододялани", грубовати дори отчасти, в това им е чара. Аз си го представям така - плочки под и стени един вид, бяла боя над плочките, дървени тавани. Рустик шкафчето с мивката, душ и аксесоари в същия стил. За цвят, и то само ако държите да има, шарени хавлии, макар че за мен този стил върви с бели хавлии, които да създават усещане за спа. Simple Smile

# 543
  • По света и у нас
  Благодаря ти за съветите, Madeleine! bouquet И ние горе-долу така си представяме банята. До пролетта ще продължим да гледаме снимки и ще се опитаме да подберем подходящи за нашия дом плочки. После трябва да умуваме и за кухненските. Mr. Green Снощи като видяхме шкафчето и възкликнахме, че бихме искали същия стил за кухнята -тя е заедно с всекидневната. Може да ни струва повечко пари, но ще се въоръжим  стърпение, докато дойде момент да се преместим на новото място.

# 544
Преди около 20-30 страници имаше надълго и широко за лирите и духалките в банята. Мисля, че с търсачката може да видиш Simple Smile

Пробвах  с търсачката да намеря информация  за  лира/лири (електрически ), но нещо  не успях, за това питах. Конкретно  ме интересуват марки/магазини, където ги предлагат.

# 545
Vodoley54 - страхотен шкаф и врата, очите ми останаха Heart

На дървото върви камък - така че плочките трябва да са в каменната гама, най-добре каменна мозайка.
Както е отбелязала и Маделин рустика е стила на грубото и първичното.
Според мен вечен и непреходен като самата природа.

Успех с ремонта Hug

Маделин от къде купи хавлиите? Време и нашите вече да се сменят.

# 546
Купихме си моноблок за 72 лв, мостра, намален от 102 лева от Хоуммакс Laughing

# 547
Браво на вас, а с плочките какво направихте?

# 548
КАИ ще са май, пък каквото такова Simple Smile Има една серия Синтра, 30х60 см, 18 лв Хикови. А може и някоя по-тясна да изберем, ще видим Simple Smile Иначе за банята ги избрахме и поръчахме: https://baniastil.com/плочки-за-баня/geotiles/баня-danubio-9035.html

А гранитогресът е този: http://www.praktiker.bg/bg/Floor-tiles/%D0%93%D0%A0%D0%90%D0%9D% … 0%90-KAI/p/488577

Последна редакция: вт, 02 яну 2018, 19:44 от Мишелин

# 549
Някой с мнение за частично мазилка в баня(дават ги влагоустойчиви) с комбинация плочки при душ?

# 550
  • Бургас
И аз много харесвам така, но майсторът ме разубеди - да съм направела цялата баня в плочки, а тоалетната с мазилка, защото влагата в банята била твърде много...

# 551
  • По света и у нас
   Майсторът трябва да се води по желанието на клиента. Аз също не желая всички стени в банята да са покрити с плочки. Прозорецът там е достатъчно голям и не ни е страх от влага. А и нищо не пречи да оставим отоплителното тяло включено поне 30 мин. след като сме взели душ. Мисля, че стените дори ще дишат по-добре, отколкото да ги запечатаме. Майсторът има интерес да сложи повече плочки, за да си изкара повече пари.

# 552
"Майсторите" казват плочки, защото ще взмат 1000 лв. само за това.
От друга страна специлистите с мазилките ми казаха - няма проблем, стига да има проветрение. Уж били влагоустойчиви и се мажели с нещо. Мен повече ме притеснява естетически как ще премине от плочки около душ/вана зона към останалата част.

# 553
  • По света и у нас
   Ако преградите със стъкло/както е на снимката/ душа/ваната, то се оформя отделна зона и не мисля, че ще стане трудно за приемане. Поразгледайте повече снимки в нета. Simple Smile Успех в намиране на правилното решение!
   Тази снимка, например, не е лоша като идея.

Последна редакция: вт, 02 яну 2018, 23:42 от Vodoley54

# 554
Така е при стъклото, но при нас има и друга стеничка - там стъкло не може да има - едната малка страна на ваната продължава с още 2 м.стена, която точно мисля да е мазилка, но не знам дали ще ми се вържат на акъла. 
Иначе има една напълно водоустойчива мароканска варова мазилка, но ако се прави цялата баня от-до ще излезне доста скъпо, около 120 лв/кв.м. +/-.  Другата стандартна е около 45 лв/ кв.м. с труда. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт