Банята - 30-та тема

• 130 293
  • 844
  •   1
Отговори
# 555
Маделин от къде купи хавлиите? Време и нашите вече да се сменят.

Chuby, от Кавала си ги купих, това са цветовете горе-долу, малко на тъмничко съм ги снимала:

Ако имате път към онзи район, драсни на лични, ще ти пратя координатите на магазина. Супер съм доволна, хавлиите са изключително мекички, много попивателни, 550 г/м2, египетски памук както казах, произведени са в Гърция. Цените изначално бяха много добри, направиха ми отстъпка от 20 %, че и една хавлия подарък ми дадоха, та ми излязоха направо без пари.

Стени без плочки в банята слагам САМО ако има естествена вентилация, т.е. прозорец, иначе не бих рискувала. И аз исках така да си направя баните, но когато обсъждахме надълго и нашироко с майстора и други специалисти тази идея се оказа, че в нашия случай въобще не е приложима.

# 556
Маделин разкошни са Heart

Лятото ще ходим до Гърция с дребса и ще ти пиша Simple Smile

# 557
В Икеа има хавлиени кърпи тюркоаз и други неща в тюркоаз колкото щеш. Явно е модерно. Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 10:12 от Barbabelle

# 558
Явно да, Барбаронче, аз съм направо втрещена. Много ясно си спомням, че когато започнах да чета и да пиша във форума преди година и  нещо, повечето хора не щяха и да чуят за студени цветове, пък сега гледай какво тюркоазено течение настана... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 559
  • софия
Тюркоазени кърпи в Икеа има от много време. Нашите са от там, купени преди повече от година и набелязани много преди това.

# 560
Така е, обаче през последната половин година се забелязва някакъв много як мейнстрийм. Разходете се малко по интериорните теми и ще видите, изумително е. Simple Smile

За хавлийките иначе - показах ги не защото са тюркоазени, а защото са много хубави. Цветове имаше всевъзможни, а цените бяха като в Икеа, където пък няма почти никакъв избор на цветове. 

# 561
Някой слагал ли е правоъгълен бойлер?

# 562
Нахлувам в темата с въпроси,нямах време да ви изчета и може и да е коментирано .Имах стояща душ кабина от 13 години ,която протече като лейка ,олюпи се и я изхвърлихме.Банята и плочките са в перфектен вид и не искам да къртя нищо.Купих душ кабина (е само паравана) овална 90см/90 см на Huppe ,уж немска,с плъзгащи врати .Дойде и душ панела (щеше ми се да е душ ,обаче защото сме умни някога оставихме тръбите на ъгъл )Големия проблем ми е дъното!!!Искам съвет !Не мога да местя сифона по средата на кабината стърчи една тръба и върху нея ще се сложи рогов сифон.Идеята беше да поръчам овален  праг от мрамор или травертин 8см висок и 6 см широк и вътре с плочки от гранитогрес 20/20см да се направи дъното и да се пусне наклона.Сега мислих ,дали да не поръчам плочки от матеряла на прага?Или цяло дъно ,ама от травертин ли да е?Гледах такова в една от фирмите ама сифона като място не ми пасва ?!Пък и грубо ми се вида.... Ох дайте съвет как е най -добре и от какъв матерял?

# 563
Нахлувам в темата с въпроси,нямах време да ви изчета и може и да е коментирано .Имах стояща душ кабина от 13 години ,която протече като лейка ,олюпи се и я изхвърлихме.Банята и плочките са в перфектен вид и не искам да къртя нищо.Купих душ кабина (е само паравана) овална 90см/90 см на Huppe ,уж немска,с плъзгащи врати .Дойде и душ панела (щеше ми се да е душ ,обаче защото сме умни някога оставихме тръбите на ъгъл )Големия проблем ми е дъното!!!Искам съвет !Не мога да местя сифона по средата на кабината стърчи една тръба и върху нея ще се сложи рогов сифон.Идеята беше да поръчам овален  праг от мрамор или травертин 8см висок и 6 см широк и вътре с плочки от гранитогрес 20/20см да се направи дъното и да се пусне наклона.Сега мислих ,дали да не поръчам плочки от матеряла на прага?Или цяло дъно ,ама от травертин ли да е?Гледах такова в една от фирмите ама сифона като място не ми пасва ?!Пък и грубо ми се вида.... Ох дайте съвет как е най -добре и от какъв матерял?
Слагаш плочки каквито ти харесват и се връзват със старите и един праг на Фат и готово. По-просто от това няма и най-бързо ще стане.
Може да се поръча и такова
http://www.keranova.org/%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0% … %D1%8A%D0%BA__820
ето и друг вариант, но за правоъгълна кабина
http://baniadesign.com/index.php?m=320&lang=1&baniadesig … niadesign_id=5761

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 15:18 от drago_2008

# 564
Керанова ми отпадат защото по мои размери овално със местоположение на сифона определено от мен ме карат да чакам 1 месец.Много ми е !Другите ги гледах ама сифона който включват пише с голям дебит ,пък и не знам къде ще се падне,те май могат да се изрязват нали? Май май ще е с плочки.

# 565
Някой слагал ли е правоъгълен бойлер?

Взехме си стандартен бойлер, тези правоъгълните много тумбести, поне това, което гледахме в Технополис. Имаше един симпатичен на Gorenie май беше, много красив, фин  Laughing, прибран, но не ни се дават толкова пари. Затова се спряхме на ..... Бoш  Laughing който си го избрахме по цена и форма  Mr. Green

# 566
 От години сме на вълна сиво и цвят петрол и въобще не ме интересува дали е, беше или ще е актуално, само се радвам, че все повече намирам този цвят. Сега продължавам с него с тук-таме цвят ръжда,  но много трудно се намира:

Петрол и тюркоаз са различни цветове.

# 567
Madeleine, за плочките още мислим. Ще търсим с размер 15/15 или 20/20. Ходихме в няколко магазина в Пловдив, но от голямото разнообразие блокирах. Mr. Green Никакъв проект нямаме, просто гледаме снимки в Pinterest и, каквото ни хареса, се опитваме да го приложим/направим у нас. Ти, например, какви плочки би поставила, за да са подходящи за шкафчето? Трябва да са такива, че да не ни омръзнат скоро. Simple Smile Модата минава бързо, та не се ръководим от нея. Приемам съвети, пък накрая ще видим резултата. Laughing

Здравейте, аз съм още новичка тук, но щом приемате съвети бих Ви препоръчала този рустик стил да го съчетаете с нещо дървесно и едни много свежи плочки в 20х20. Разгледайте ги има доста добри идеи.
Много съм доволна от тази фирма, скоро правих цялостен ремонт и стана страхотно.
http://abvitra.com/produkti/exterior/seria-rio-grande/
http://abvitra.com/produkti/empoli/seria-treviso/

# 568
  • По света и у нас
   misssy_356, благодаря за линка! Ще го прегледаме. А бихте ли показали снимки от дома си след ремонтите? Благодаря. Simple Smile

# 569
Не вярвам да видим снимки, ама кой знае. Wink

Общи условия

Активация на акаунт