Живот без семейство и деца

• 76 686
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 1 035
Разбира се, имоти и материални неща са едно нищо, а в духовно отношение няма как да се мерим... Simple Smile

Аз не знам какво работи Уиш, но едва ли ти пък знаеш останалите хора тук какво вършат Simple Smile

# 1 036
Не са нищо, но както вече казаха, са масови, обичайни и няма какво да се хвалите с това като нещо невероятно, защото не е нещо "от друга лига". Всичките ми постижения бяха обявени за масови и обичайни, но насреща пак ми се дават за пример масови и обичайни постижения, та не знам за какво точно да се свия в дупка и да се срамувам...

# 1 037
Обаче ще ми е интересно някой честно да си признае: дали във всеки свободен момент прави най-оптималното и най-продуктивното? Силно ме съмнява.
Зависи какво имаш предвид под "най-оптималното и най-продуктивното". Не винаги якото блъскане  е особено оптимално и продуктивно, защото от изтощение мозъкът блокира и човек започва да цикли на празни обороти. Та, в този смисъл, няколко часа блеене може да се окажат най-оптималното с оглед бъдещия продуктивен резултат.

# 1 038
Сирен, аз твоите постижения наистина не мога да ги оценя, понеже наистина не разбрах какви са. Браво за трите деца, това е, което се вижда отстрани от хора като мен. Другото е на духовно ниво и не мога да му хвана спатиите явно.

# 1 039
  • София
Сирен, аз твоите постижения наистина не мога да ги оценя, понеже наистина не разбрах какви са. Браво за трите деца, това е, което се вижда отстрани от хора като мен. Другото е на духовно ниво и не мога да му хвана спатиите явно.

Само по себе си 3 деца си е смело решение. Ако не са фикция, разбира се.

# 1 040
  • София - Рим и обратно
Скоро чух по радиото за поредното изследване на незнам си кой институт в САЩ, което показвало, че човек може да се съсредоточи за най-много 3 часа умствен труд на ден. Останалото време е блеене, сърфиране в нета или просто гледане в точка.

# 1 041
Мамасита, какви невероятни висоти ти се привиждат? Станала съм доктор на 27 барабар с гледането на малко дете, но никога не съм се трепала да плащам ипотека, защото съм мамина и таткова единствена и ненагледна, та още на 18 получих мой апартамент. И парите не са ми били проблем, та не се е налагало да блъскам като луда, за да не ядем дръжката на хладилника. Единственото ми струващо си постижение е, че като почина първият ми мъж, успях да направя рязък завой, без да катастрофираме.

# 1 042
  • София
Обаче ще ми е интересно някой честно да си признае: дали във всеки свободен момент прави най-оптималното и най-продуктивното? Силно ме съмнява.

Поне 10 пъти в бг мама съм получавала съвети да пренасоча енергията, която влагам тук, към "нещо продуктивно".
Така и не съм го разбрала този съвет, нямам и пример от съветниците си, така че съм се подготвила да го прочета поне още 10 пъти.

Много ги обичам тези клишета, когато няма какво да ти кажат, а ги напира отвътре и се чувстват някак поканени да се изказват.

Смехорията е в това, че съветите се дават от същите тикави кибици във форума. Разбирам да не подушват форум, нейде навън някой да каже "абе, ти защо висиш в тоя тъп форум, я вложИ тая енергия в нещо смислено". А иначе става така, все едно един алкохолик казва на друг алкохолик, че трябва да спре да пие и да си купи ферари със спестените пари. Чакаме следващата фаза - доказателствата "имаш не знам колко хиляди часове и не знам колко хиляди поста,ти си драскачка недоклатена, кой ти гледа децата...+. Хубу, де, а на тези със съветите, къде им е ферарито!

# 1 043
Здравей Mies, нова съм във форума. Попаднах на темата ти и ми стана интересно.
Нямам деца, но с приятеля ми се замисляме за такива. За жалост имам гинекологични проблеми и не се знае как, кога и дали изобщо ще могат да се случат нещата.
Повечето жени, които вече са станали майки, трудно ще посочат отговор различен от „не мога да си представя живота без децата си“ или „няма компромис, на който не съм готова“. И това е нещо съвсем нормално и естествено.
С този въпрос по-скоро се сблъскват жени,които не могат да имат биологични деца и не желаят да осиновяват. Те са тези, изправени пред дилемата да продължат живота си и да вкарат в него нов смисъл, раличен от майчинството. Наскоро попаднах на една стития, защото се бях „депресирала“ покрай моите си проблеми и се рових из нета за някакво успокоение. - http://www.mamatatkoiaz.bg/article/286/%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5% … D0%B8%D0%B2%D0%B8

Има не малко варианти, човек да осмисли живота си наново, тогава когато родителството не е опция.

# 1 044
  • Пловдив
Всичките ми постижения бяха обявени за масови и обичайни, но насреща пак ми се дават за пример масови и обичайни постижения, та не знам за какво точно да се свия в дупка и да се срамувам...
Ми да, де - като пример, показващ, че става дума за масови и обичайни постижения. С кое не си съгласна?

# 1 045
Не съм съгласна с това, че не бяха предложени като масови и обичайни, а малко с идеята "а виж аз какво направих, докато ти висиш на дивана", тоест като нещо, недостижимо за мен, дето нали ми хвърлят 10 лева на ден джобни...

В смисъл- става като вица с ферарито. Питат ме що нямам аз ферари, ама отсреща не виждам ферарита, хич даже...

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 10:54 от The Siren of Titan

# 1 046
А как очакваш да видиш какво са направили другите потребителки тук? Неясно е какво би те впечатлило, няма как да е в материалната сфера, а не всички са с титли, сложна работа Simple Smile

# 1 047
  • София
Все още никой тук не се е превърнал в извънземно - те, това ще е постижение!

# 1 048
  • София

Ми то аз го правя, щом има три деца и системата работи, значи явно правя нещо както трябва. Ако ми беше свръхценност да треперя за офис работата си, която е прилична, но не е върхЪ, нямаше да имам трето дете. Което щеше да е някак тъжно, защото двете неща са несъизмерими. В смисъл- предпочитам лудостта на още едно дете пред треперкането какъв ще е животът без офис работата. Все си мисля, че и без нея ще си намеря пътя.

Всъщност третото дете не е проблем, първите две са:)

Каква ти е системата и колко работи, ти си знаеш, но че не трепериш за офис работа е ясно- ти за никаква работа не трепериш.
Ти си живееш в някаква виртуална реалност, благодарение на подкрепата на мъжа ти, който има грижата за издръжката на семейството.
Малко притеснително е, че последните 2- 3 дни съвсем се отлепи от земята- все си обсебвала теми, ама в тази наистина надмина шеф Петров......... #Crazy

# 1 049
  • SF
Абе за какви постижения говорите тук?
Нали тези, които работят върху лечението на рака, ще ни се смеят? Както и носителите на Оскар.
Ако си пиша с известни, кажете! Толкова близко съм до вас, а да не подозирам. Поне да се следим в инстаграм, за да ме видят всички с какви си общувам.
 ooooh! Продуктивни постижения с концентрирани усилия и енергия в такава насока... 

Общи условия

Активация на акаунт