Живот без семейство и деца

• 76 780
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 345
Е добре, щом смятате, че няма абс. никакъв смисъл човек да прави неща за лично удовлетворение...

Никой не казва, че няма смисъл, но ти говореше за високи постижения, а не за занимания тип хоби за лично удовлетворение. Ако е за толкова, децата могат да си пищят, а ти да си свириш Дебюси за радост на комшиите, а още по-добре Шопен, че е по-истеричен и по пасва на детски крясък.
И като пораснат малко дъщеричките, купуваш им по едно кифленско кимоно с коланче и тричките на вечерни тренировки по айкидо, знаеш ли колко ще ви е добре Simple Smile Щом е за кеф, не е нужно да е зор, може просто да е приятно, при това и за дечищата.

# 346
  • София
Естествено, че ако искаше да работи, Сирената вече щеше да е с бавачка. Другото са приказки под шипкивия храст.

# 347
Добре ми е с мъжа и детето, намирам и време за себе си. И с дете, и без дете, нямаше да постигна кой знае какви висини, просто защото не ги гоня. Даже напротив, с детето съм много по-организирана. Едно се моля - да ми е здраво детето и да расте добър и стойностен човек. За част от писанията мога да кажа, че на крива ракета, космосът ѝ е крив.

# 348
Qryе, с 2 породени НЯМА 2 часа ефективно време на ден. Дори да спят, пак не са два хубави, пълни часа, в които съм свежа и ми се работи ефективно. Иначе съм с достатъчно постижения в писането и журналистиката, не е на ниво фейсбук статус, но пак е трудно да се организира необходимото технологично време за растеж в кариерата.

Миналият месец разправяше колко лесно се гледали 3 деца, направо се само-гледали и само-отглеждали, нямали нужда от внимание, слоу-кукъра си самоготвел, домакинска работа няма и пей сърце, който е оправен - оправен си е. Сега съвсем смени плочата.

# 349
Темата започна толкова интересно, включиха се хора, които имат какво да кажат (и не са от денонощното присъствие в клюкарника), а накрая се превърна в линч на Преуспелите във Форумното Дращене Супер Майки срещу Сирената, на която май най-големият й грях е, че страда от логорея и търси внимание.

Redundancy Grinning

# 350
Някой е преуспял във форумното дращене повече от Мамасита? Аз съм изумена.

# 351
Добре ми е с мъжа и детето, намирам и време за себе си. И с дете, и без дете, нямаше да постигна кой знае какви висини, просто защото не ги гоня. Даже напротив, с детето съм много по-организирана. Едно се моля - да ми е здраво детето и да расте добър и стойностен човек. За част от писанията мога да кажа, че на крива ракета, космосът ѝ е крив.
+1

Много сте изписали по темата, нямам нерви да изчета.
Не си представям живота без мъж и дете. Не правя кой знае какви компромиси и имам предостатъчно време за себе си и нещата, които обичам да правя. По-изчерпателна от това не мога да бъда.
+1

# 352
E, ми вие се припознавате в нея - по цял ден гледа деца, има много, обича да дращи безконтролно... просто тя е по-шумна и речовита Simple Smile

Redundancy, like I said Grinning

# 353
Не мога да си представя живота без жена и деца. Тя ми дава котвата, без която всеки кораб би се лутал веян от ветрове и подхвърлян от вълни и с липсваща отправна точка. Те пък ми дават усещането за смисъла на това да обичаш нещо повече от себе си и чувството, че съм част от нещо по-голямо от собствения си живот, което ще продължава и след него.

Аз що се отнася до този безсмислен спор - кариера или деца... Денонощието има точно определен брой часове. Времето е най-ценният ни ресурс на тази земя, щото ни остава все по-малко. И решение на всеки е това време за какво ще го използва. Но едно е ясно - аз като мъж няма как да градя кариера и да покорявам ония мегавърхове и корици на списания... и да се прибера преди децата са си легнали. Избрах второто, пък кариерата, боря се колкото мога. Но детството им няма да изпусна. Защото никой никога няма да ми компенсира тези мигове и те са част от причината да наричам себе си щастлив човек.

# 354
Qryе, с 2 породени НЯМА 2 часа ефективно време на ден. Дори да спят, пак не са два хубави, пълни часа, в които съм свежа и ми се работи ефективно. Иначе съм с достатъчно постижения в писането и журналистиката, не е на ниво фейсбук статус, но пак е трудно да се организира необходимото технологично време за растеж в кариерата.

Миналият месец разправяше колко лесно се гледали 3 деца, направо се само-гледали и само-отглеждали, нямали нужда от внимание, слоу-кукъра си самоготвел, домакинска работа няма и пей сърце, който е оправен - оправен си е. Сега съвсем смени плочата.
Ако е САМО гледане, е лесно. Ако е гледане ПЛЮС изискване да работиш удовлетворяваща, високоплатена работа...вече нещата стават друга бира. Иначе да, ако няма други очаквания, да си изгледаш децата е лесно.

Трудно става, ако има гледане на деца И още нещо.

Абе колко от вас са сядали да свирят музика с пискащи деца? Ама честно?

Между другото, има балкан разлика между писане във форум и писане на текст за публикация. Първото може и с пискащи деца, второто не може. Който разбира, ще разбере.

# 355
Някой се припознава в Мамасита? Отново съм изумена.

Глупости, Мамасита. Тотална глупост е твърдението, че само на тези, които нямат високи изисквания, им е лесно. Звучат утешително, разбира се.

# 356
А какво значи високи изисквания? Няма как да си номер едно във всичко. Или ще си добър музикант, или ще си добър спортист, или нещо друго. Добрите музиканти, които правят турне след турне, нямат много време за изкачване на Еверест и обратно.

# 357
А какво значи високи изисквания? Няма как да си номер едно във всичко. Или ще си добър музикант, или ще си добър спортист, или нещо друго. Добрите музиканти, които правят турне след турне, нямат много време за изкачване на Еверест и обратно.
Няма много общо с темата, на постът ти ми припомни за Ванеса Мей, която заряза цигулката, за да се състезава на олимпийските игри като скиор.

# 358
Тъй де, зарязваш едното, заради другото. Като си спортист и трябва да тренираш по н-часа на ден, не ти остава за рисуване, например. Имам предвид, че, ако децата ограничават, то и всяка друга дейност ни ограничава, ако искаме да сме наистина добри в нея.

# 359
Признавам си, че на мен ми е достатъчно предизвикателство самият живот с всичките му подводни камъни и изненади. Simple Smile Не изпитвам нужда да бъда виртуоз в дадена област. Още по-малко да се изтъкна пред други хора с постиженията си.

Общи условия

Активация на акаунт