Живот без семейство и деца

• 76 822
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 330
Ох, добре е човек, когато отваря уста, първо да прецени размера на лъжицата, която се е наканил да лапне, че после, като му преседне, всичко му пречи и настава Голямото Мрънкане.

# 331
Уиш, в случая и крака са отваряни и то явно не съвсем безкористно Simple Smile.

# 332
  • Варна
Вие двете, Уиш и Даун, ме накарахте да се изхиля яко Simple Smile Имах нужда, щото днес не ми е ден и седнах само за минутка да хвърля едно око тук. Явно съм надникнала на правилното място Hug

# 333
Е добре, щом смятате, че няма абс. никакъв смисъл човек да прави неща за лично удовлетворение...

Няма да давам отчет точно какво съм изпуснала или не. Но както казах, някои неща щях до минути да ги изпусна, говоря за стипендии. Покрай сина си магистратурата я забавих с една година- какво да се прави, не можеш да се заключиш и да пишеш, детето си иска своето. Отказах доста престижна и платена работа, години наред търсех по-скоро спокойно място, защото знаех какво ме чака след работа- 3-5 часа рев, поръчки и бели. Та главно покрай сина си загубих доста. Сега с момичетата по-малко, защото основният удар вече си беше нанесен.

Но иначе- за журналистите се отвориха доста възможности, но всичките изискващи пътувания и доста ангажираност. С деца- почти мисия невъзможна. Особено с малки.

# 334
Е как я превъзмогвате тая умора бе...явно тук са само от Wonder Woman нагоре...
За децата- само 2 от 3-те са ужасни, третото е хубаво. Но и двете са достатъчно да ти изпият акъла.
Пак питам, как се превъзмогва умора от прекъснат нощен сън, продължаващ, чакай да видя, има-няма 7 години вече.
Няма нищо свръх, ефективна организация на времето. Използваш всеки един момент и човек, който е покрай теб да ти помогне, когато може да си вземеш малко време за сън. Моето дете беше много капризно и неспящо като малко. По цели нощи му пеех (супер фалшиво, чак аз се ужасявах от гласа си, ама на него му действаше добре – заспиваше), носех на ръце, нощни хранения, пък игри. И така доста време.
Денем ползвах времето, когато спи и аз се гътам с него.
Сега, гледането на 1 дете не може да се сравни с това на 3, но аз не бих могла да ги гледам всичките сама вкъщи определено – веднага реорганизирам. Двете отиват на ясла, градина, ако са по-големи или при баби. Ако имате пари – гледачка.

Умората не се превъзмогва на мига, а с времето – мъжът ти не ти ли помага с децата или е от тези дето смятат, че щом седиш вкъщи с децата, значи си почиваш?

# 335
Трябва яко да те гони депресията или да си недотакована, за да зададеш въпрос за "без семейство и деца"!?!?

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 16:09 от notar

# 336
Ние с Уиш сме стари цинички и рядко се връзваме Simple Smile, а и ти не падаш по-долу, така че, хили се на воля Simple Smile.

# 337
Е добре, щом смятате, че няма абс. никакъв смисъл човек да прави неща за лично удовлетворение...
Кой смята така?

# 338
  • София
Много сте изписали по темата, нямам нерви да изчета.
Не си представям живота без мъж и дете. Не правя кой знае какви компромиси и имам предостатъчно време за себе си и нещата, които обичам да правя. По-изчерпателна от това не мога да бъда.

# 339
Тези неща, които ги искаш, са като на ниво 20-25 годишен, който тепърва се открива. Надраскал стихотворение на салфетка пиян - ще става поет; прерисувал Спайдърмен с молив, качил във Фб, получил лайкове - ще става художник и т.н., и т.н. Който има действителен талант и мотивация, си развива уменията постоянно, но не разнопосочно, а целенасочено. Иначе bucket list повечето хора си имат, но не изкарват децата си пречка за изпълнението на точките му.

Ако 5 часа във форума на ден не могат да се заменят с 1-2 часа пълноценно време за творчество, за каква мотивация и данни говорим въобще. Заеби форума, седни, напиши нещо... Вероятно си пробвала и резултатът е шубе, неудовлетворение от качеството и поредно бягство във фантазията за големите постижения.... някога, някъде, ако децата ги нямаше.

# 340
Е то помощ има, ама всичко това са живи хора, и те си искат своето. А мъжът ми има какво да каже по въпроса какви възможности му се отварят, ако не се занимава с деца, ами със своя си занаят. Помага, разбира се, ама чак мен ме е яд колко неща (и пари) изпуска, като се занимава с дребосъците. Но на момента, поне още година, са си главно наши- и бавачка не помага, тогава пък трябва да я мислиш и бавачката...

Иначе време за "малко сън" си взимам. Но не е достатъчно- къде са ми часовете за четене, ровене, кандидатстване? Поне още година-две няма да ги има, не и ефективно.

Qryе, с 2 породени НЯМА 2 часа ефективно време на ден. Дори да спят, пак не са два хубави, пълни часа, в които съм свежа и ми се работи ефективно. Иначе съм с достатъчно постижения в писането и журналистиката, не е на ниво фейсбук статус, но пак е трудно да се организира необходимото технологично време за растеж в кариерата.

# 341
  • София
Какво значи един мъж да помага? От кога гледането на собствени деца се счита за помощ?

# 342
Иначе време за "малко сън" си взимам. Но не е достатъчно- къде са ми часовете за четене, ровене, кандидатстване? Поне още година-две няма да ги има, не и ефективно.

Виж си статистиките в бг-мамма и ще разбереш.

# 343
... и бавачка не помага, тогава пък трябва да я мислиш и бавачката...
Това категорично не е вярно. Ако си намерил точна бавачка, помощта е безценна. Пиша от 12-годишен личен опит с такава. Беше като член на семейството ни.

# 344
Всеки "изпуска пари" по някакви причини в живота си. А и да не ги изпусне, после нали ще ги изхарчи Simple Smile И защо нямате гледачка? Реално тя ще ти освободи целия ден да се развиваш.

Аз моя ден го прекарвам просто в работа и различни ежедневни задачи, но както стана ясно, нямам амбиции да се прочувам. Wink Гледачки съм имала винаги, когато съм с бебе, просто ми се налага. Не е глезотия и не е лукс, необходимост е.

Общи условия

Активация на акаунт