Живот без семейство и деца

• 76 532
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 615
Е да, ама тук говорим за години, не за дни. Ако имам един ден, не мога да направя много. Най-много да нищоправя и да си почивам, като си зареждам батериите за по-лудите дни.

# 616
BS Мамасита, блогът ти съм го чела малко след само първото дете. И беше супер слаб и безинтересен. Не мога да разбера, защо се опитваш да оправдаеш с децата си обикновнността си. 99% от хората са обикновени, част от тях са напълно щастливи с това. Друга част не са и се опитват да правят нещо, а такива като тебе, хем са семпли, нем хвърлят вината върху децата си.

Доста ниска топка, ако питаш мен, защото ако искаше да постигнеш нещо, за времето, отделено на форума, щеше да си направила поне един смислен рисърч, ама не, пак ще кажеш, че ти пречат.

# 617
Ми де да знам, има хора, според които блогът ми е бил Уау, че даже покрай него и на работа ме бяха наели, та- въпрос на вкус, казала котката.

Рисърч правих, нали с едното дете правих магистратура- и ми я забави с година, защото буквално ме дърпаше, докато аз се опитвах да чета Феноменология на възприятието.

Днес се опитах да чета The Outsider на Колин Уилсън, но пак трудно става, като се оглеждаш с едно око какво прави детето.

# 618
Ако блогът ти беше УаУ, при положение, че се разпространяваше на лични, щеше да е в топ нещо си, ама, който го отвори, забрави за него. Не е така с блоговете и фейс бук страниците на други съфорумки, които бай тъ вуей, също имат деца, които явно не им пречат да са талантливи и креативни.

# 619
Ми аз не съм си промотирала блога активно, имах паузи от по 6 месеца, което си е смърт за всеки блог. Пишех го с идеята да го четат определени хора, не масово. Та зависи кой как се промотира в нета и кой какво чете. Аз в момента следя един блог, който Гугъл много яко порязва в алгоритмите си и малко хора го знаят. За много хора ще е супер скучен, за мен е ценен.

Блогът не ми е цялото творчество, нито отразява какво правя в работата си. Но щом се хвана за него като доказателство...

# 620
Мамсита, блогът ти е част от "творчеството" ти и подсказва капацитета ти. Не си от вчера "У" форума и сме виждали и кариерното ти развитие.

Ами, съжалявам, но ако нямаше деца с поддръжка, нямаше да си много по-далече от сега.

# 621
нямаш. не става въпрос за един ден, а за всеки ден. също и за с 1 дете ти е много писането. Защото другите 3 ма от семейството се очаква да се ъавърнат. Много добре знам как протича ден.

Hahaha! И ти, и Контесата имате да си ядете думите.

...
Докажи противното.
Щом децата са на градина и на у-ще то значи и ти работиш. Така ли е? Simple Smile

За себе си писах, че не гоня кариерни върхове и споделям поста на Тонка, че ми е важно да изкарвам добри пари, но д имам и време.

ММ е свободен да прескача каквито си иска върхове, защото реално съм го освободила от повечето задължения по дома и детето и въпреки желанието му за още 1-2 деца се възпирам, защото си знам лимитациите (Уиш Simple Smile ) и знам как без съпорт систем около нас ще сме в много незигодна позиция.

Бианка, 4 деца ли имаш? Адмирации!  bouquet

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 17:53 от Анонимен

# 622
Блогът на Мамасита според мен не е лош, макар дизайнът му да е покъртително постен и нечетивен Simple Smile Тя има обща култура, умее да се изразява, добре работи с думите. За по-сериозни постижения й липсва не подготовка, а яркост и характер. Но това както и да е. Въпрос на лична преценка.
Емпиричен факт е обаче, че АУБГ by design оставя у възпитаниците си идеята, че са нещо специално и че са предопределени да променят света. Well... да кажем, че 99.9 от възпитаниците му не са нищо такова Simple Smile

А иначе да отгледаш и възпиташ три деца си е бая постижение. Така че няма нужда чак толкова да я режете жената. Не е единствената, дето си прекарва дните в безсмислено лалане из форума.

# 623
Ами то и на СУ са такива възпитаниците, ама нали се сещаш, че не излизат един или двама от там, а и не от всеки, завършил инай-прес тижните университети става нещо.

Мамасита сама си проси внимание, а то няма как да е положително, предвид изявите и.

# 624
Е не може ли да са на градини и училище и да не работя? Все пак още съм в майчинство с третото- нея къде да я пратя, на луната ли?

Параход, мислиш ли, че не знам за дизайна? Не ми се занимаваше, просто ми трябваше място за писане. Знам, че като графичен дизайнер ще ти боде очите, но както казах, не е била това целта, главната ми цел е за себе си и за една шепа хора да формулирам трудни за формулиране неща. Иначе ми е известен похвата тип "публичен блогър", то даже си има и формули да е четимо, но като прозреш зад техниката, стават досадни такива блогове. Както казах, в момента чета главно 1-2 точно такива орязани от Гугъл постни блогове. Защото другото е лъскава боза с елементи на хубав дизайн и оптимизирана за нета проза и тотално липсващо ядро от смисъл.

# 625
Е, Даун ъндър, сега пък нищо не каза. И съм завършила СУ, и имам доста добър поглед върху стотици, а възможно дори хиляди, негови възпитаници. Нищо общо няма с американския либерален модел за внос/износ на демокрация и знанье.
Пък и в СУ факултетите имат относителна автономия, буквално са си различни учебни заведения, така че и между произволни два от тях - Балкан разлика.

# 626
Е, то е ясно, че ти на работа скоро няма да тръгнеш, но това си е твой избор. Няма и доказателства, че ако и тръгнеш, ще се случи нещо. Ще си изкарваш там заплатата и толкова. Сори, ама само външност имаш за да си Вирджиния Улф или Фрида Кало.

# 627
  • София
Каквото и да си говорим, АУБ си е АУБ и наистина бай дизайн си надъхват студентите, което за самите студенти е добре, защото изграждат самочувствие и връзки помежду си. В момента това е най-добрият университет по нашенско, независимо дали става въпрос за държавни или частни. Малко университети и факултети могат да се мерят с предимствата на ауб.

# 628
Аз забравих вече на кого и защо е темата. :>

Mies, ти няма ли да кажеш нещо по въпроса?

Някои потребителки рязко нямат връзка с реалността. А приоритетите им са тотално сбъркани. Лаладжийстването по форуми дано поне има файда против ставни проблеми на фалангите.

Ами да кажа нещо, ама не работя във форума, не мога да насмогна да изчета коментарите върху житейската сага на The Siren of Titan ...

Чудя се, ако The Siren of Titan отделяше същото време което отделя за форума за личните си интереси или децата си, дали нямаше да се чувства по-добре, ама не е моя работа.

Не мога да резюмирам коментарите, много се насъбраха. Важно за мен е, че сам човек не е равно на самотен, зависи колко добре се разбираш със самия себе си. Аз се чувствам много добре сред хора /колеги, приятели, роднини, семейство/, но ценя по същия начин времето си със самата себе си, ако не и повече.

Докторатите ви са просто без коментар. Това образование е просто администрация, не става въпрос за никакво личностно развитие. Темата не ми беше важна за "професионалното развитие и реализация" /тази на The Siren of Titan или the wishmaster главно/, а за това, което природно ни е заложено да живеем. Титли, нива на образование и между другото деца - не можеш да се възползваш нито от майчинството, нито от обучението си.
Ясно, майчинският инстинкт е 90 % заложен в женската природа, без деца много жени се чувстват пр*бани от живота. От друга страна, майките гледат отгоре и със съжаление "старите моми", които според тях се чувстват ограбени от живота и самотни ..., което едва ли е истина. Няма обаче форум за стари моми, нито за самотни, а и те си живеят живота вместо да пишат във форуми.

# 629
какво е АУБ ?

Общи условия

Активация на акаунт