Живот без семейство и деца

• 76 564
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 825
  • София
The Siren of Titan, оправдания за мързела и лентяйството винаги има много.
Мързелът си личи и под гръмките и кухи фрази, и под претенциите за уникалност.  Peace

# 826
Смешно е, защото толкова и работят- супер неефективно, без да се огледат за друго, без да научат нещо ново. Ми нищо достойно няма в това да въртиш пенсиометъра. Има смислена работа за вършене, при това много, но всеки иска нещо лесно и на сянка. И сори, ама то се вижда кой се е направил и натокал, за да се поразходи до офис.

Освен това масовото БГ семейство има по 1 дете, родено късно. За толкова години не можаха да спестят 1-2 годишна издръжка за един възрастен да стои у дома?

# 827
Не знам на какво отгоре си толкова уверена колко си по-по-най Simple Smile Бас ловя, че повече съм постигнала от теб в някои отношения, които могат да бъдат директно сравнени, не на духовно ниво. Обаче, честно, не мисля, че съм с нещо повече от другите хора и не им се присмивам, дори и вътрешно не го правя. Супер гадно е.

# 828
Добре, аз само се чудя къде оставяте мъжете, когато разсъждавате за самотата от порасналите деца. Защото за мен хората се събират, за да са двама, а децата са част от връзката, от любовта, от общото. Но тези отношения не за започнали и не се изчерпват с децата. Отношенията с децата са част от това, а в последствие те се изграждат в друга линия.
Може и аз да съм сбъркана, но аз от сега гледам на дъщеря си като на отделен човек, който един ден ще поеме своя път. И затова се опитвам точно в този най- труден бебешки период да се грижа за отношенията с мъжа ми. И се старая да се разбираме, макар и ежедневието ни да не е леко.
Та мисълта ми е, че за мен мъжът ми е този, с когото искам да живея цял живот, ако е писано. А детето е човекът, който ще отгледам, но искам един ден да има свое семейство, свой живот, каквото тя избере, но да е самостоятелна. Надявам се да е така.

# 829
Ако е писано. Нещата много се променят между двама души, считайки от 25-година ако са се женили, та до 60-те. за 35-40 години съвместен живот нещата много често се променят.

# 830
  • София
Всеки с изборите си в този живот. Едни работят за жълти или бели стотинки, всеки според възможностите си, други се "развиват интелектуално", ръсейки цял работен ден умнотии в женски форум, докато около тях се самоотглеждат хлапета. Колкото хора, толкова избори.
Обаче да се подиграваш на жените, които си купуват гащите и боята за коса сами, а не искат от мъжа си джобни, е проява на много, много лош вкус, да не използвам по-тежка дума.

# 831
Е това ли е зорът, дали имам джобни за боя за коса и гащи? Имам, разбира се, но все пак за финансова независимост ли говорим или за джобни, щото има разлика. И е бая тъпо да заровиш 8 часа на ден и децата да се самоотглеждат заради едните гащи и боя за коса.

Ма какво ли знам аз, той мъжът ми ми хвърля 10 лева на ден и да се оправям:)

# 832
  • София
на мен всичко, което написано ми прозвуча така, сякаш децата са страничен продукт на връзката мъж-жена (ако пишехме на английски, вероятно думата щеше да е by-product).
Шарения си е животът - някои жени са ориентирани към можете, а други към децата, трети към семейството като система, четвърти към себе си (поне за тези се сещам сега, но има и още). Съответно действа според това, което му е ориентацията.

# 833
Смешно е, защото толкова и работят- супер неефективно, без да се огледат за друго, без да научат нещо ново. Ми нищо достойно няма в това да въртиш пенсиометъра. Има смислена работа за вършене, при това много, но всеки иска нещо лесно и на сянка. И сори, ама то се вижда кой се е направил и натокал, за да се поразходи до офис.

Освен това масовото БГ семейство има по 1 дете, родено късно. За толкова години не можаха да спестят 1-2 годишна издръжка за един възрастен да стои у дома?

Не всяка майка е ОК да си стои вкъщи, не е свързано само с наличието на спестени пари.
Аз не мога, въпреки, че бих могла реално и да не ряботя доста време. Имам спестени пари, мога да се издържам сама, не да чакам мъж да ме издържа. Просто не ми харесва. И не става дума за някаква кариера, а за най-тривиална работа. Но така се чувствам в мир със себа си.

А пенсиометъра не е срамно да го въртиш, за теб сигурно ще искат 40 г. стаж. И като ги нямаш, ще се увисиш на трите си деца да те издържат, така ли? Thinking Thinking
Не случайно казах, че родителите, ограбили децата си са много, докато деца ограбили родителите си аз не познавам. Може и да има.

# 834
Абе, Сирен, те и твоите се самоотглеждат. Така че не се надувай толкова.

# 835
Абе, Сирен, те и твоите се самоотглеждат. Така че не се надувай толкова.

Точно.
Тя не се отделя от форума, но се пише, че деца гледа. Sunglasses

# 836
  • София
Е това ли е зорът, дали имам джобни за боя за коса и гащи? Имам, разбира се, но все пак за финансова независимост ли говорим или за джобни, щото има разлика. И е бая тъпо да заровиш 8 часа на ден и децата да се самоотглеждат заради едните гащи и боя за коса.

Ма какво ли знам аз, той мъжът ми ми хвърля 10 лева на ден и да се оправям:)

Ми изборът си е твой. Щом те влече да си на джобни, ок.
Обаче да се опитваш да оправдаеш собствения си мързел, принизявайки чуждите избори, вече не е ок.  Peace

# 837
  • София

Цитат, лъжкиньо! Явно си прекалено самотна, за да можеш да водиш нормален диалог с непознати хора.

Момиче, тук е форум, не психиатрия- или си пий хапчетата, или върви да ти ги сменят. Peace

# 838
  • Пловдив
Отвратно е някой да говори така за хора, които работят.

Мен не ме бърка Сирен да си е все във форума. Неприятно ми е, че обижда хората, които работят най-нормално за заплатата си.
+1.
Офисният планктон бачка за някакви презрени от нея никакви пари, докато тя, ако не бяха децата, чудеса щеше да сътвори. Тя и сега има постижения много над тези на планктона, както вече обяви.

# 839
Да, ама има малка разлика дали двегодишното ми си играе с кукли у дома на пода и дали е на ясла при лелките, сополите, хапещите деца...дори и с форум е хиляда пъти по-гот от яслата...

Общи условия

Активация на акаунт