Живот без семейство и деца

• 76 601
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Не съм забелязала жените без деца да са по-самотни, напротив.

A как очакваш да забележиш? Обикновено го споделят на 4 очи в конкретни моменти, при повечко алкохол или в момент на откровение, и то не с всеки.

# 76
Ми всъщност се вижда по социалните мрежи кой е самотен и кой какво прави. Хич не са самотни и сдухани даже, може да се каже, че ФБ е стимул и връзка за доста хора, не е като да са станали на 30 и да са се превърнали в отшелници.

# 77
Човече, в Европа не се смята за ненормално да си сам и без деца. Вярвам на Невена.
Права е Мамасита, в БГ все още хората се събират и раждат деца, за да са в графата "нормални".

# 78
Не е съвсем така, има нюанс. Хората се събират по всякакви причини, но родиш ли деца, и да не искаш, минаваш в графа "нормален".

# 79
Ми всъщност се вижда по социалните мрежи кой е самотен и кой какво прави. Хич не са самотни и сдухани даже, може да се каже, че ФБ е стимул и връзка за доста хора, не е като да са станали на 30 и да са се превърнали в отшелници.
Можеш да си заобиколен от много хора и пак да си самотен. Не мисля, че усмивките във фейса са отражение на реалността.

DeVa®, доста европейци познавам, но гледам, че всеки си създава семейство, чак пък така масово да са ергени и моми не ми е направило впечатление...

# 80
Е то това може да се каже и за усмихнати снимки със собствените ти деца.

Въобще не са фалшиви усмивки- имат си групички, пътувания, хобита, но все пак говорим за хора на около 35, много активни, нормално е ако няма деца, животът в момента да е лъскав и активен.

# 81
  • Paris, France
Скрит текст:
След няколко години той ще се отдели и ще остана сама. Ами каквото такова. Не мисля, че ще е много зле. Ще се радвам на посещения и на гледане на внуци, а през другото време ще се забавлявам или мързелувам.
В темата се пита дали би ти харесал живот, в който нямаш деца, съответно няма да имаш и внуци, нито посещения.
Иначе е ясно, че като пораснат ще си имат отделен живот, но винаги ще имате връзка, ще се виждате, ще споделяте хубави и тежки мигове. Което е много различно от това да си сам и да нямаш никого.

Това, че някой има сега деца не означава, че ще има внуци. Или че дацата му няма след 5-10-15г да си вдигнат чукалата и да се прибират да го виждат ведъж на петилетка. В днешно време много хора имат по-малко внуци отколкото деца. Майка ми не ни е виждала, нито децата ми, нито мене от повече от година. Свекърите видяха децата ми за последно през 2012г. Живеят си сами ако и да са народили 4 деца. Хората, които са направили избор да нямат деца и нямат, поне нямат разочарования и несбъднати мечти в това отношение. Те са имали повече време да създадат нови контакти и да вложат в приятелства. И съответно имат повече връзки, средства и време да се занимават с това, което им харесва.

Цитат
Не съм забелязала жените без деца да са по-самотни, напротив.

A как очакваш да забележиш? Обикновено го споделят на 4 очи в конкретни моменти, при повечко алкохол или в момент на откровение, и то не с всеки.

Казвали са ми го в разговори, в които са ми обяснявали защо са прекратили дадена връзка. Много такива жени искат романтична връзка, но без битовизми. Не искат да живеят с партньор. .несъгласният партньор съответно прекратява връзката.  В нашия квартал живеят повече сами хора отколкото семейства. Ще потърся статистика, но помня, че над 70% от домакинствата са от сами хора или двойка без деца.

# 82
Да, права си, Мамасита.
Чрез децата добиваш серификат за нормалност. Simple Smile Само с мъж/жена не става.
Един вид си се отчел пред обществото.
Може да е най-големият непрокопсаник един ден това дете, ама е важно да имаш.

И аз мисля като Невена, че имането на деца не е за всеки. За жалост няма как да се ограничат някои хора.

# 83
  • София
Веднъж се срещнах с една жена, англичанка. Беше може би на 60,65. Изглеждаше добре, беше със супер младежки дух, работата ѝ се състоеше е преподаване на английски в различни държави. Беше обиколила целия свят, живяла къде ли не и видяла какво ли не. С този „ динамичен” и активен живот, живееща само за себе си и собствените си нужди и желания. Попитах я какво е да живееш такъв интересен живот.И тя ми каза „  Ами....странно е. Ти си все още много млада, ( бях на 22 тогава), моя съвет е да се омъжиш и да сбъднеш всичко това, но не и сама, а със съпруга си.” Разбрах, че може би не ѝ е приятно да казва повече по темата и не задълбах защо и как. Всеки човек избира как да живее живота си, но според мен, много малко са хората, които на 60 без семейство се чувстват удовлетворени. Чували ли сте някой успял човек да казва „ Ей, много съжалявам, че прекарвах твърде много време с децата и жена си, трябваше да работя още повече!” Напротив, почти всички много успешни хора казват, че съжаляват, че нямат достатъчно време за семейството си.

# 84
  • София
Човече, в Европа не се смята за ненормално да си сам и без деца. Вярвам на Невена.
Права е Мамасита, в БГ все още хората се събират и раждат деца, за да са в графата "нормални".

Защо ли все ни се струва, че в Европа и по света са по- умни, по- осъзнати, по- правилно мислещи?

Куп народ познавам- от мои връстници, през тези на дъщерята- 45 годишни и на сина- 32 годишни.
Ами, никой от тях няма нагласата на Мамасита- да се жени и ражда, че да си мине по реда и за пред хората.

А, тя ми се пъчи от тема в тема, как била от новото поколение, което видиш ли колко било напред във всичко, спрямо " фосилите".
Да родиш и да отгледаш дете, е заложено генетично в човека и ако западняците и това са успели да заглушат, наравно с чувството за самозахранение, то Европа в тази си част, е бита карта.
И е обяснимо защо вече в Париж и Ландан, бял човек трудно ще видиш..........

# 85
  • София
Кое не си личи във ФБ? Мога да ви кажа, че именно самотните ми приятелки са най-активните там.
Едната даже направи някакъв сайт, който и награда получи.
Че даже се сещам някои бивши потребителки оттук с този профил - самотни и успешни в нета.

# 86
А защо слагате знак за равенство между сам и самотен?
Това как го разбирате?
Или не подлежи на съмнение? Thinking
Щом човек е сам, значи е самотен?
За мен са две коренно различни неща.
Хората, които обичат да са сами, никога не се чувстват самотни.

# 87
  • София
Ох, добре - сингъл. Каква е политкоректната дума?

# 88
Сам.
Просто питам дали мислиш, че хората, които са сами, са задължително самотни?
Аз не мисля.

# 89
  • София
Ами не знам. Вероятно успяват да оформят приятелски кръг от себеподобни около себе си и си живеят щастливо, пият кафенце и биричка всяка седмица...

Общи условия

Активация на акаунт