Живот без семейство и деца

• 76 604
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Цитат на: possessed
чисто средностатистическа българска жена с избутано средно образование и никакви интереси извън дома и домакинството
Ааа, разбрах. Средностатистическата жена е нещо като офисния планктон - не може да се мери с нас, ние сме видимо над средностатистическото.

# 451
Какви са високите постижения в писането на статии в България? За Пулицър ли говорим или за еднодневка, която след месец е неактуална, остаряла и забравена.

# 452
Аз правя това, за което ми се отваря възможност...
За теб разбрахме. Кажи ергените що не са литнали в постиженията, че така и не разбрах причината.

# 453
Вероятно е успокояваща мантрата, че повечето жени с лека ръка пренебрегват децата си и дори не се чувстват некомфортно от това. Но е доста обезпокоително, ако на човек му се налага да прибягва до тази мантра, при това във всеки пост.

# 454
Уф. Великите наши ежедневни журналисти такива статии бачкат като ги гледам, че се чудя времето в тоалетната ли преползват ... защото ако си пишеш статиите докато детето 60 мин. упражнява тромпет все нещо по качествено ще иълезне.

Не само ХАри Потър се е родил на салфетка в заведение. Ама българите сме по/специални. То трябва луксозно бюро за да наредим 4 снимки на разсъблечени млади амбициозни, но с толкова способности провинциалистки на една страница и да напишем няколко закачливи коментара около тях.

# 455
Аз правя това, за което ми се отваря възможност...
За теб разбрахме. Кажи ергените що не са литнали в постиженията, че така и не разбрах причината.
в предния си пост и аз там сложих акцент. литваш в постиженията с и без деца и не литваш с и без деца. да има предпоставка за по-големи успехи когато разполагаш с повече свободно време, а това е тогава когато няма деца, но това е само една предпоставка. успеха се случва въпреки децата и неуспеха също.

# 456

gordmarsianec не е късмет. Талант му се вика. Ако някой не е блеснал преди децата, то няма да блесне и след ... но естествено виновни ще са децатат ... дам.

# 457
  • sofia
Добре де, като е толкова лесно развитието с деца, като има такива космически постижения, ми що не вземат татковците да хвръкнат напред, да си удвоят и утроят доходите, че да се стигне до "лукса" да си седиш у дома...ама явно не е толкова лесно.

В смисъл- децата не пречат, нали? Ми що тогава не се развиват бурно тия ми ти татковци...
По същата причина, заради която не се развиват бурно тия ми ти ергени.
хахаха, това ме подсети за едни ергени, от които съм чувала изказвания от типа "Ами той академик Еди кой си е толкова велик, защото няма жена и деца. Ето и аз нямам жена и деца, и аз ще стана велик академик". Фактът, че съществуват академици с жени и с по 2-3 деца е извън тяхното полезрение Laughing

# 458
Ми аз без деца си бях съвсем добре- доста над нивото на стандартната жълтина, имаше си и пътувания, и перспективи, и всичко.

През пролетта имах седмица пътуване...еми не е същото, беше си направо военна операция. Не е като да си хвана чантата, самолета и чао. Едва ли бих го повторила скоро. Но като госпо'ица не бих отказвала пътуванията.

И хонорарите няма въобще нужда да са жълти стотинки. Та като за българско ниво, ако пак ще пиша за БГ пазара, мога лесно да се впиша в Bloomberg, Форбс, абе по-сериозните, няма да е дир-а и Брадва.бг.

Иначе мъжът ми без мен и децата можеше и да е по-напред финансово, а и като знания, също факт. Защото моите оплаквания съм ги чувала и от него. Трудно се учи в неговата област, ако висят от теб деца.

Брат ми няма деца, при него има огромна гъвкавост за местене, смяна на работа, дълъг работен ден- еми определено реализацията е на съвсем друго ниво. Дори с едно дете щеше да му е много по-трудно.

# 459
Тази тема май не е за децата, а за Его-лъжите, които си повтаряме, когато осъзнаем, че не сме изключителни.

# 460
Иначе мъжът ми без мен и децата можеше и да е по-напред финансово, а и като знания, също факт. Защото моите оплаквания съм ги чувала и от него. Трудно се учи в неговата област, ако висят от теб деца.
Вие не сте ли заедно едва от няколко години? Преди това какво му е пречело? Joy

# 461
Аз пък се чудя как съм жива и имам работа като съм с 4 деца. Simple Smile

# 462
Темата верно се превърнала изповедалня и мрънкоч.
Айде, стига превземки, глезотии и чупки – аз също се занимавам професионално с писане и не твърдя, че съм за Пулицър, а и нямам подобни амбиции, но изкарвам достатъчно пари, за да съм независима материално, грижа се за дете, семейство, за себе си и дома си (а той не е малък),  имам двор, градина, домашни любимци.
Работя, когато аз реша и с които клиенти искам. Понякога вкъщи, понякога в някое приятно кафе, парк или на двора.
Не мисля, че имам пропуснати ползи от това, че съм гледала дете и не съм можела да имам всичко ТОГАВА, което в момента имам.

Всичко по реда му!

П.П. Надявам се госпожа Сирен да не е с подобна дисциплина и маниер като професионалист, защото аз като редактор или собственик на медия не бих разчитала на нейните услуги. Голямо мрънкане, голямо обсебване на темата, голямо рИване. People Dancer

# 463
  • София
Хари Потър не е надраскан на  салфетка. Може да са нахвърляни някакви идеи, но не се е появил по магичен път на салфетка в кафенето, докато детето е един час на тромпет. Какъвто и талант да има човек, не става между тромпета и готвенето. Неслучайно писах, че това не е физическа работа - да хванеш мотиката и да копаш на почивки, независимо какво ти е в главата и дали можеш да мислиш. Умственият труд иска ум, а той е деликатна материя. Аз може и да си мисля някакви неща, да си анализирам идеи, докато пътувам в градския транспорт, ама нали трябва да седна и после да ги приложа на практика, а тогава вече нещата започват да изглеждат различно, откриват се много бъгове в една уж изпипана идея.

# 464
Тази тема май не е за децата, а за Его-лъжите, които си повтаряме, когато осъзнаем, че не сме изключителни.
Не, не когато осъзнаем, а когато ни е страх да си го признаем.

Общи условия

Активация на акаунт