Живот без семейство и деца

• 76 723
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 600
Ми ако не ти тежат много образователните степени, може и да можеш...както казах, лесна е, но не знам защо някои хора срещат големи трудности.
Мне. Аз зная какво искам и си действам по него. Журналистическият занаят никога не е бил в тази графа.

# 601
В научната литература доста пише за майки, които избират едно "златно" дете, ама тук наживо можем да наблюдаваме.

# 602
Ами на мен са ми по-симпатични други майки с по три деца, които всъщност наистина са имали работа, а някои от тях имат и докато гледат трите си деца и не са определяли някое, после друго като тежест.

# 603
  • София
Е второто си е вече на градина, доживях:) много ясно, че има един момент, в който децата е по-добре да си имат свой свят, а не аз да им правя густото на всяка крачка. По-здравословно е някак. Нямам нужда от консултация, а от още една година, докато и третото си поеме пътя и така. А портфейлът ме търпи, именно защото в последните месеци имам участие в дебелината му, главно като удържам децата и оставям време за мислене, доколкото мога.
Останалото вече е друга приказка.

Ми то вече 16,30 отива. Тия деца кой ще ги прибира от училища и градини? Портфейлът?

# 604
Не знам дали знаете, но е забранено от Женевската конвенция да се използва детски рев за тормоз над пленници. Децата не са задача като задача, понякога буквално ти изсмукват силите от нищо,  най-вече с рев и мрънкане. Сори, слаба ми е психиката и не нося. Има огромна разлика с вестникарско дежурство. Там всеки си гони задачите, никой не руши нарочно.

Разбира се, че таткото прибира децата, нали излиза с кола:) прибирането от градина е тривиална дейност.

Иначе третото ми дете съвсем обективно е най-лесно и спокойно. Говоря само с факти, не си измисляйте истории и психологически теории. Просто реве и се тръшка най-малко и има слънчев характер, носи на фрустрация, спи и яде като хората без особени усилия, оправя се, вместо да драматизира. Другите ревяха повече, второто е много драматично.

# 605
Не знам дали знаете, но е забранено от Женевската конвенция да се използва детски рев за тормоз над пленници. Децата не са задача като задача, понякога буквално ти изсмукват силите от нищо,  най-вече с рев и мрънкане. Сори, слаба ми е психиката и не нося. Има огромна разлика с вестникарско дежурство. Там всеки си гони задачите, никой не руши нарочно.

Разбира се, че таткото прибира децата, нали излиза с кола:) прибирането от градина е тривиална дейност.

Иначе третото ми дете съвсем обективно е най-лесно и спокойно. Говоря само с факти, не си измисляйте истории и психологически теории. Просто реве и се тръшка най-малко и има слънчев характер, носи на фрустрация, спи и яде като хората без особени усилия, оправя се, вместо да драматизира. Другите ревяха повече, второто е много драматично.

Е и? Ти без тези деца, какво толкова щеше да направиш? Наистина?
Чела съм ти блога преди време, разбрах коя си, видях какво си писала, ами сори, ама надали щеше да имаш шеметна кариера.

# 606
Ами не знам какво ТОЧНО щях да направя. Понякога количествените натрупвания дават качествени изменения. Ако 10 години работиш без прекъсване, след това опциите и предложенията се променят и вече може да се скочи и на следващо ниво. Така че не се знае какво ТОЧНО. Но със сигурност ако ти реват на главата и те подръпват, е доста по-трудно да се хванат тия моменти на късмет и човек да реагира адекватно.

Просто защото виждам как също толкова обикновени като мен хора, само защото са там и са на разположение, имат наглед доста лъскави постижения без прекъсване.

Даун, това си е блог с цел блогване, защо реши, че по него ще ми определяш кариерата? Нещата са доста различни.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 16:53 от The Siren of Titan

# 607
  • София
Затова ги чакаш да влязат в гимназия. Wink Нататък всички пътища са открити, то и без това започва кризата на средната възраст, та всичко си е както трябва - всички са в пубертета и изтрещяват.

# 608
Ами не знам какво ТОЧНО щях да направя. Понякога количествените натрупвания дават качествени изменения. Ако 10 години работиш без прекъсване, след това опциите и предложенията се променят и вече може да се скочи и на следващо ниво. Така че не се знае какво ТОЧНО. Но със сигурност ако ти реват на главата и те подръпват, е доста по-трудно да се хванат тия моменти на късмет и човек да реагира адекватно.

Просто защото виждам как също толкова обикновени като мен хора, само защото са там и са на разположение, имат наглед доста лъскави постижения без прекъсване.

ОК, реши най-накрая, дали си щяла да станеш втора Вирджиния Улф, Ванеса Мей, изкачила Еверест или си ок с децата си. Някак ще им е гадно да прочетат, колко неудовлетворена е била майка им, заради тях. Може би, биха го преглътнали, ако ти преди това си демонстрирала заложби. Тогава можеш да ги цакаш с вина, ама ти някак не си. От твоят блог, съдейки по писанията ти, очаквах повече. Оказа се един напълно скучен и не добре направен.

# 609

ОК, реши най-накрая, дали си щяла да станеш втора Вирджиния Улф, Ванеса Мей, изкачила Еверест или си ок с децата си. Някак ще им е гадно да прочетат, колко неудовлетворена е била майка им, заради тях. Може би, биха го преглътнали, ако ти преди това си демонстрирала заложби. Тогава можеш да ги цакаш с вина, ама ти някак не си. От твоят блог, съдейки по писанията ти, очаквах повече. Оказа се един напълно скучен и не добре направен.

# 610
ДОбре, нали сама каза, че в момента, на практика, си само с едно дете, при това, с най-кроткото и безпроблемното? И пак не става?

# 611
Да става какво? Почивам си, какво искаш да стане, за 8 часа да издам роман? да мина на пълен работен ден? Друго? С дете на две се грижа първо за нуждите на детето, а те не позволяват голяма гъвкавост.

# 612
Ох, и колко удобно не забелязва, че Даун ѝ казва, че и преди това не е блестяла кой знае колко и дали би се развила повече без деца не е съвсем сигурно. Абсолютен факт е, че животът без деца е съвсем различен от този със деца. Ама наистина драмата е прекалена.

# 613
Ми блогът съм си го писала след децата, именно от скука. Имала съм тотални блокажи и доста мрачни дни в тоя период, абе да си го кажем- нормално тежка следродилна депресия. Плюс недоспиване.

Затова говоря от опит, като казвам, че писане както си трябва + деца са несъвместими.

Преди това бях млад репортер и тепърва се учех на каквото имах да се уча. Оттам нататък вече нещата, както казах, стават с натрупване.

# 614
Да става какво? Почивам си, какво искаш да стане, за 8 часа да издам роман? да мина на пълен работен ден? Друго? С дете на две се грижа първо за нуждите на детето, а те не позволяват голяма гъвкавост.
О, аз нищо не искам да стане в твоя случай. Ти искаш, но не знаеш какво. Иначе, за гъвкавостта и нуждите на дете на две, при теб е така, при други- не съвсем.

Затова говоря от опит, като казвам, че писане както си трябва + деца са несъвместими.
И аз от опит казвам, че това изобщо не е вярно. Поне, не за всички.

Общи условия

Активация на акаунт