Живот без семейство и деца

• 76 543
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 630
Защо не си отворите една тема за докторати, унивеситети и професионални реализации ? Тази не е темата Hands V

# 631
залитането в крайности не е окей.
блестящите учени са едни ненормалници,
които са такива поради невъзможност да са нормални ..
а да си нормален не е толкова лесно.

не е добре нито да си абсолютната домакиня ..
с деца и без никакви други способности и възможности за нормален доход, работа,
нито е окей да супер кариерист/ка, без семейство посветен/а изцяло и само на науката или работата ..
златната среда .. без крайности!

# 632
Абе златната среда подозрително мирише на офис планктон...

# 633
Защо не си отворите една тема за докторати, унивеситети и професионални реализации ? Тази не е темата Hands V

Подобни постове винаги са ми странни. Ти с какво допринесе точно по темата?

Темата се развива и в общи линии участниците в нея я насочват. Ако искаш да смениш ракурса, давай, свободна си да го направиш, ако имаш какво да кажеш.

# 634
Незнам, Down Under, ти си "вътрешна", явно знаеш как се пише и какво се пише тук.
Излизам засрамена, продължавайте да си дискутирате тук 3-5 човека, които се познавате явно от години, знаете си житейските драми, четете си блоговете, сигурно и фейсбуквате между другото.

Предишният ми постинг, които не си прочела, казваше нещо, което мислех по темата, която отворих.

# 635
Няма обаче форум за стари моми, нито за самотни, а и те си живеят живота вместо да пишат във форуми.

Т.е. това е причината, поради която нито една от хилядите пишещи в този форум не написа в темата, че е сама по свой собствен избор и това я прави щастлива. Ти да видиш!

# 636
Е не може ли да са на градини и училище и да не работя? Все пак още съм в майчинство с третото- нея къде да я пратя, на луната ли?
Естествено че може, всичко може, както и назад писах, в 21-ви век можеш да си всякаква и на никого не дължиш обяснения. Хубаво е да можеш да избираш и да си доволен от това, което си избрал. Никой не те ръга с остена да тръгваш на работа, нито да си пращаш детето на Луната, но ако не се кефиш на дългото майчинство и пресмяташ пропуснатите ползи, можеше да избереш друг вариант за отглеждане на децата. Не е срамно да си признаеш, че ти е приятно да си майка и не ти е зле да не си на педал, притисната от срокове и задачи. Че то си е за завиждане. Аз например за трите деца ти завиждам и ако имах трето, щях да го гледам до три поне, ей така - за собствен кеф. И щях да се надувам до небесата, че имам три деца, ами за надуване си е, за мъжете също между другото.

# 637
Много хора не предполагат колко лесно е, всъщност, да си краен, ограничен, самоцелен.
И колко трудно е да съвместяваш всичко, за да не залиташ в крайности и да се чувстваш добре.
Сирен, сивотата е май само в твоята глава.Simple Smile
Напомняш ми на тийнейджърите дето са пощурели за рейтинг сред връстниците си.

# 638
Почти се убедих,че  е голям зор и лишения  да имаш деца.То  вярно е лесно -една овца ,едно легло,ама пък  и други лесни работи си има животът.Късно е  да съм без деца,но сама съм, понякога  има човеци  наоколо,идват и  заминават. Но  ме е страх сама-гледам по диреците все връстници  налепили.И аз не исках нещата дето писахте, дори да остарявам не искам.Не  съм престарила на 62,ама  когато се окажеш на ръба на пропастта  и  ти е време да паднеш като гнила круша е различно усещането.Всичко съм давала за децата си докато  можех. Сега не мисля баш същото. Има  и нещо друго.Чета за него тук.Само не знам дали си става това другото ,дали е по-хубаво от семейството.

# 639
Янечек, право в целта.
На Сирен позата ми е ясна. Форма на еснафщината и плащане на данък обществено мнение плюс осъзнаването, че се е нагърбила с повечко дини под мишница и реализацията, че нито кариерни върхове е постигнала, нито й се ще да ве бори.
Познато състояние.

# 640
Незнам, Down Under, ти си "вътрешна", явно знаеш как се пише и какво се пише тук.
Излизам засрамена, продължавайте да си дискутирате тук 3-5 човека, които се познавате явно от години, знаете си житейските драми, четете си блоговете, сигурно и фейсбуквате между другото.

Предишният ми постинг, които не си прочела, казваше нещо, което мислех по темата, която отворих.

Чак пък засрамена. Пусни го пак. Каква ти е драмата?

# 641
  • София
Mies, няма нужда да се фръцваш и да кокетничиш. Ако търсиш място под слънцето, няма как да стане с фръцкане, защото тук отдавна не се впечатляваме от такива чупки и стойки. Имаш за казване - казваш. Нямаш за казване, но искаш да ти обърнат внимание - пишеш някаква глупост и готово.

# 642
Ех, само да знаеше, сигурна съм, че щеше да я формулира. Но хем сърби, хем боли не става за възвишена формулировка.

# 643
А за какво е, извинявай, темата? Защото на питането "какво щеше да е ако баба ми беше с дръжка", някои отговориха, че щяха да са защитили докторат и да са стигнали Килиманджарото в кариерата, което си е по темата.

# 644
Почти се убедих,че  е голям зор и лишения  да имаш деца.То  вярно е лесно -една овца ,едно легло,ама пък  и други лесни работи си има животът.Късно е  да съм без деца,но сама съм, понякога  има човеци  наоколо,идват и  заминават. Но  ме е страх сама-гледам по диреците все връстници  налепили.И аз не исках нещата дето писахте, дори да остарявам не искам.Не  съм престарила на 62,ама  когато се окажеш на ръба на пропастта  и  ти е време да паднеш като гнила круша е различно усещането.Всичко съм давала за децата си докато  можех. Сега не мисля баш същото. Има  и нещо друго.Чета за него тук.Само не знам дали си става това другото ,дали е по-хубаво от семейството.
Разбирам за какво пишеш, това е горе-долу в смисъла на темата.

Ако имаш деца, просто се развиваш като човешко същество в посоката на майка, не можеш да ги игнорираш от живота си и те стават по-важни от самата теб. Пак можеш да правиш други работи (излизания, образование, приятели, културни интереси), но основната посока е родителската. Например, вместо да отидеш на гледаш Бекет в Народния театър, ще отидеш в Кукления театър с децата. Или на морето ще избереш комплекс, където ходят семейства с деца, не романтичен оазис или екстремен клуб, нудистки плаж. Ако избираш работа, ще заложиш на сигурността (постоянна, с постоянно работно време, удобно за семейство), вместо договор и предизвикателств

Ако не беше обаче взела решението да имаш семейство и деца, посоката щеше да е различна. За това говоря.

Общи условия

Активация на акаунт