Ако изобщо има някаква връзка, тя би следвало да е в обратна посока.
Самотните хищници (дори и мъжките
) поемат много по-МАЛКО рискове. И най-малкото нараняване може да е равносилно на гладна смърт. Няма кой да ги замени и подкрепи - дори и за малко. Затова всеки рисков ход просто се заобикаля. Хищниците, живеещи в общност, поемат много по-големи рискове (отделен индивид). Ако нещо стане другите от групата ще поемат. Човек, който няма на кой да се опре в случай на неуспех, едва ли би предприел рискова стъпка - с рискуване с нов проект, поприще и каквото там искаш. Паднеш ли, ако си сам и няма кой да те повдигне... просто си оставаш паднал. А после ставаш храна за червеи.С години! Не ви ли действа отчайващо това наблюдение?
Аз родих деца на 26 и мога да кажа, че ако бях родила на 22 или 20 със сигурност щеше да се отрази и нямаше да съм на същото ниво. Талант-талант, ама някои неща си искат научаване, а визия и идеи, цели и амбиции се придобиват с времето, не се раждаш с тях. Определено човек има потенциал или да расте, или да си спре растежа на някакво ниво.
Децата са фактор, който спира растежа, дори да има някакви финансови успехи. Съжалявам, но има разлика между мен и млада журналистка, която е на разположение по всяко време, мисли си само за професията, а не с какво да нахрани всички...тя може да не е по-умна и талантлива, но понеже е на разположение- има предимство. И ако чете и се развива целенасочено, може да мине и на друго ниво.
Всъщност е точно обратното. Няма предимство - получава, ефективно, по-малко с/о вложеното време. Като пари, като признание - все едно - но е по-малко. Влага цялото си време, а получава колкото теб - т.е. полувава, примерно, на 1/3 от теб за 1-ца време.

. Тя е възвишена жертва, чакаща момента да се освободи от всичко и да направи гениално нещо, до тогава, офисният и планктон ще я спонсорира.