Живот без семейство и деца

• 76 509
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 840
И задължително всички майки с деца в ясла са по-зле от теб? Не на мене тия Simple Smile

Дай поне 1 пример за голямо свое постижение (може и да е отпреди децата, пак се признава:) Иначе за духовно развитие всеки може да дрънка.

# 841
Не знам за майките, но децата са в ясла- те дали са добре, не се наемам да кажа. Там може да има розови еднорози и захарни облачета, ама може да има и викащи лелки, болести и стрес. Не знам...

Примери за постижения вече дадох, бутам си общо взето четирицифрена заплата, ама някак не е достатъчно...

# 842
  • София
Сега на мен като на кибик ми стана интересно - какво разбираш под голямо постижение? А и като използваш "голямо свое постижение", вече автоматично означава, че това, което един човек може да смята за голямо свое постижение, за теб да е кръгла нула или дории не само да не е постижение, а и да е провал. Та, хайде, да навлезем в дебрите на това що е то постижение, що е то голямо постижение и що е то голямо свое постижение! (гадна ли съм? да! Харесва ли ми? Да! Wink)

# 843
  • София - Рим и обратно
Абе какви джобни бе хора, вие добре ли сте? Аз работя, но мъжът ми е този, който внася основната част от парите в семейната сметка. Защото умишлено съм си седнала на спокойно, закътано местенце за не много пари, но пък с достатъчно време за децата, кучето, котката и къщата. Но неговото виждане е такова - ти правиш много повече неща от мен, следователно ние заедно изкарваме тези пари (в общата сметка), няма значение, че неговият доход е голям, а моят малък. Той е общ. Защото всеки допринася, за да е факт. Какви джобни, кви глупости. Егати и мъжете си кътате, ако ще сте на джобни, защото сте "без работа".

# 844
  • София
Не знам за майките, но децата са в ясла- те дали са добре, не се наемам да кажа. Там може да има розови еднорози и захарни облачета, ама може да има и викащи лелки, болести и стрес. Не знам...

Примери за постижения вече дадох, бутам си общо взето четирицифрена заплата, ама някак не е достатъчно...

Направо си представих как я буташ цял ден тая четирицифрена заплата.... Joy Joy Joy
На гол тумбак чифте пищови, дет' се вика.

# 845
Добре, колко имота си си купила с голямата заплата досега? Защото ако отиват само за сметки и ежедневие, значи нищо не се спестява и пак си е една заплата като на планктона реално Wink

не е задължително да са имоти, разбира се, може и други, по-висши инвестиции

# 846
Simple Smile Може ли някоя добра душа да ми разясни какво е това животно "офисен планктон", че да разбера аз съм или не

# 847
  • София
Simple Smile Може ли някоя добра душа да ми разясние какво е това животно "офисен планктон", че да разбера аз съм или не

И аз това питам от 2 дни, но засега отговор няма.  Thinking

# 848
  • София
обикновен чиновник, по време на соца такива бяха всички по всякакви канцеларии, които премятаха едни папки от едно място на друго и бяха доволни, че са се уредили на топло и сухо.

# 849
  • Пловдив
Нещо като множеството от чиновници и други подобни седящи на бюра в работно време индивиди без шефски функции и без претенции, че творят нещо голямо и сложно. Употребявано с лека отсянка на превъзходство от хора, които обикновено са също толкова обикновени като планктона, но целят изява с поведението си.

# 850
Какво да е - всеки, който работи в офис на ниско или средно ниво и няма кариерни амбиции. В предишни писания на Сирената и всеки, който чака заплата, а не е шеф.

# 851
  • София - Рим и обратно
Да си клатиш краката в някой офис, да пишеш у форума или да превърташ фейса, да пообърнеш някоя папка и да посвършиш малко работа за разнообразие след кафето. Да си леснозаменяем кадър и да не ти пука от това.

# 852
Ми сега съм в майчинство, като не съм, общо взето имам прилични доходи, последната ми работа си беше точно такава. И закътана, щото все пак бях с дете вече и трябваше в 17:30 да съм в градината. Като си поизгледам децата, няма никаква причина положението пак да не е подобно или по-добро.

Ако е за имоти и спестяване- да не забравяме, че разводът ми остави голяма финансова дупка, но без нея най-вероятно щях да имам горе-долу 50% down payment за приличен тристаен апартамент, което мисля е нормално за моята възраст.

# 853
Значи нищо особено. Повечето планктон е по-осигурен. Надуването е излишно.

# 854
  • Пловдив
Цитат
...разводът ми остави голяма финансова дупка, но без нея най-вероятно щях...
Без развода щеше, без децата щеше...

Общи условия

Активация на акаунт