Живот без семейство и деца

• 76 476
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Репликата с "какво си купила..." ми напомня за един стар виц, в който един непушач казал да един пушач - "за тези пари, които си похарчил за цигари, си можел да си купиш едно ферари.". На това непушачът отвърнал - "а ти като не си пушил, къде ти е фераррито?".

# 856
На теб ти напомня за това, но въпроса е съвсем реален. Ако не инвестираш в нищо доходите си, нямаш нищо накрая реално постигнато и не е редно да се подиграваш на другите работещи хора.

# 857
  • София
Срамна работа няма, мисля.
Или пък не?

# 858
  • София
Това е твоятта гледна точка. Има сума народ, който не само не инвестира, а и го удря на жживот и хич не му дреме. Сега се бориш да докажеш, че твоят живот изначално е по-правилен от нейния ли?

# 859
Като си поизгледам децата, няма никаква причина положението пак да не е подобно или по-добро.
Когато поизгледаш децата, ще си много по-близо до 40, отколкото до 30. Това, съчетано с поне 5-годишна дупка в трудовата биография, не прави работодателите особено благосклони.

# 860
Добре, колко имота си си купила с голямата заплата досега? Защото ако отиват само за сметки и ежедневие, значи нищо не се спестява и пак си е една заплата като на планктона реално Wink

не е задължително да са имоти, разбира се, може и други, по-висши инвестиции

Чудесна забележка, защото ако мериш богатството не само в пари, но и в свободното време, в което можеш да работиш за духовното си израстване, да се посветиш на децата, докато са малки, или просто да си гледаш в една точка, то трябва да си си осигурил доход, който не зависи от ходенето на работа. Ако е така, то разбирам снизхождението към горките хора, на които им се налага да работят за насъщния.
Ако препитанието на семейството ми зависи само от заплатата на мъжа, лично аз ще съм все на тръни и все неспокойна, ще ми липсва сигурност. Сигурност не е мъжът да носи много пари, защото както днес ги носи, утре няма да ги носи, а децата пак ще искат да закусват.

# 861
Има, разбира се.

И значи всички жени на 35 са подсигурени със собствен имот, купен независимо? Не знаех...тоест всички, работещи каквато и да е работа? И къде са ви фераритата?

Иначе да, "ако не беше разводът" не е хипотетично, а реално, базирано на загубената от мен сума. Случват се такива неща.

Уиш, работодателите са ми последната грижа. Аз си гледам своите способности и пазара за тях. Ако двете неща съответстват правилно, няма абс. никакъв проблем. Работодател е малка техническа подробност- аз не разсъждавам по тоя начин.

Иначе мога да си позволя да си отглеждам семейството, със или без мъж, при сегашния стандарт около година, без да работя. Много ясно, че не съм стигнала до подхвърляне на 10 лева на ден. Ама да не стигаме до въпроса "ти като си ги раждала тия деца, мислила ли си как да ги гледаш", защото е грозничко.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 12:59 от The Siren of Titan

# 862
Глупости, просто отбелязвам, че няма на какво отгоре да се надува на другите хора. С какво е повече реално? С нищо.

И да, от Сирен конкретно съм постигнала повече в материално отношение поне, хем и аз от развод съм излизала, и загуби съм търпяла. Ама да се надувам колко съм велика хич не ми хрумва. затова й се чудя какви са тия напъни...

# 863
Каква сума толкова си загубила при развода?

# 864
  • Пловдив
Бе, не знам, ама аз на 34 си купих апартамент независимо и сама. С кредит, разбира се, защото кредитите са за планктона.

# 865
Хммм, Мамасита, относно пазара, ти сама писа за свободните валенции, които са отишли напред с материала, докато ти си у дома с децата.

# 866
  • София
Ми, надувай се, Бианка, кой ти пречи! Трябва ти спеециално разрешение за надуване или просто те дразни, че на нея й стиска да се надува, а на теб не? Хайде, малко да си уточни всеки вътрешните компаси - кое повече го дразни - другият, защото си позволява нещо или се дразни сам на себе си, че не си позволява същото нещо? В живота никой на никого не може да забрани или разреши да се надува, ако искада се надува или не иска да се надува.

# 867
  • София
Магдена, а откъде се появи немалката сума за самоучастие по този кредит? То не става само с ккредит, трябва и суха пара или пък, хем суха пара, хем ипотека на вече съществуващ имот. Няма го това "гут морген, дайте ми едно кредитче за апартаментче, пък аз ще го погасявам от заплатата".

# 868
Каква сума толкова си загубила при развода?

Петцифрена в евро.

# 869
  • Пловдив
Андариел, от заплата, защо?
От моята заплата, да уточня.

Общи условия

Активация на акаунт