Живот без семейство и деца

• 76 714
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 930
Чакай де, ми аз съм казала съвсем обикновени неща, не пиша, че имам домашен еднорог и живея в облачен палат. Както вече казаха, всичките ми постижения са напълно прозаични, масови, обикновени, съответно защо да не са достоверни, след като явно всички са така и какво се правя на интересна...

За красива никъде не съм казвала нищо, споделяла съм обратното дори:)

# 931
  • Канада
Сега се сетих за една жена, която не иска деца- Богинята от Бг мамма. Тя официално е заявявала, че не иска да се размножава. Не си спомням причините точно, но както и да е.

Иначе и аз бих искала да работя програмист. Смятам, че ще ми се отдава.

# 932
  • гр.Пловдив
Уау,големи полемики се вихрят в тази тема....минавам да попрочета за планктоните .Simple Smile

# 933
Причината е една- жените идват на света с едно приятно, лирично и зареяно съзнание. От децата това съзнание се изнервя, мазолясва, ослепява, променя се- точно както се променяме физически. И затова младите моми инстинктивно бягат от детераждане, ама в един момент се прежалват.

А ако си без деца, донякъде си оставяш богиня, която отглежда расови еднорози за изложби и си декорира облачния замък.

# 934
  • София
Siren, това двегодишното, дето си играе с кукли цял ден, намери ли време поне да го нахраниш, сложиш да спи и прочие рутинни дейности? За другите не смея и да питам...

# 935
Разбира се, все пак ми е трето, рутинните дейности отнемат секунди. Айде да не се питаме какво правя цял ден, става ли? Нали се сещаш, че не ми отнема 2 часа да сменя памперс?

Слагам го и спи, какво толкова. То поне е спящо. Давам му храна и се храни. Нещо друго да питаш?

# 936
  • София
този въпрос с нахранването и спането на детето и форума е последното оръжие нна отчаянието - като няма нищо смислено за казване, и се вади то  - каква майка си, какво говориш, децата ти гладни и жадни стоят, а ти си виснала тук да ни обясняваш колко си велика! Виж ни нас, как се скапваме от работа от сутрин до вечер, само за три минути на ден влизаме във форума, а ти си тук да ни дразниш! Айде, марш и отивай да бършеш дупета и да пишеш домашни!

# 937
  • София
този въпрос с нахранването и спането на детето и форума е последното оръжие нна отчаянието - като няма нищо смислено за казване, и се вади то  - каква майка си, какво говориш, децата ти гладни и жадни стоят, а ти си виснала тук да ни обясняваш колко си велика! Виж ни нас, как се скапваме от работа от сутрин до вечер, само за три минути на ден влизаме във форума, а ти си тук да ни дразниш! Айде, марш и отивай да бършеш дупета и да пишеш домашни!

Ама разбира се, баш.  Peace
И да, далеч по-смислено е да изведеш детето на въздух, отколкото цял ден да убеждаваш група разнородни хора в собственото си фиктивно величие. Последното говори за смущаващи дефицити.

# 938
  • София
Аха, някой ден... А ако не доживееш до 60? Затам ред няма.

Колкото доживееш-толкова, важното да не минаваш през годините с кофти чувството, че си могла да направиш какво ли не, ама все някой и нещо ти е пречило.
От друга страна- хиляда години да живееш, пак ще останат ненаправени и ненаучени неща. Peace

# 939
Аз практикувам една много авангардна схема, оставям ги да поизгладнеят и сами да си покажат, че им се хапва. Иначе гоненето с храна си е типично за българската майка-орлица и произвежда специфични психични отклонения, трайни, и у малки, и у големи. Може и да се натрупват в поколенията и родово-клетъчната памет вече...

Ах, това извеждане "на въздух"...знаете ли, понеже активно обикалям парковете, чудя се що все са празни, къде са пълчищата добри майки, излезли на въздух...

# 940
  • София
Едва ли има човек, който в някакви моменти или периоди да не е бил в дупката да си мисли "ако не беше...., щях да....". Но някак си го преживява сам, пък в един момент му писне или получи "знак", и нещата вземат, че се променят. Но не може все другите да бъдат виновни, в крайна сметка всички хора обитаваме една и съща земя, все още не сме заживяли в паралелна вселена, и в този смисъл сме на едно дередже - имаме някакъв живот и трябва да го живеем, докато го имаме, че после няма, и да искаш.

# 941
Между другото, хич не бих се смяла на това за лаптопа и четирицифрената сума, ама питайте Уиш. Напълно възможно си е. То и това ми е целта, още малко и да не стъпвам в офис, за какво ми е, като има интернет връзка...
Кво да ме питат? Моята 4-цифрена сума за чер хайвер и яхта не стига. Laughing

# 942
Сега, имотът е купен със събрани пари от мен и съпругът ми + изплащаме си ипотеката.

Е, може да се гътна преди 60, за това сега почнах да уча испански по - малко. Мисля и да запиша някакви онлайн курсове за фън Simple Smile.

Вие какво бихте искали да правите, когато пораснат децата и имате много свободно време?

Аз вече си написах какво смятам да правя..

Иначе за мен важното е да има баланс между двете и ако се отвори възможност за нещо по-добро да не се изпуска. Прозаично, но факт.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 15:06 от Анонимен

# 943
Аз особено силно го усещам това, ако се разпише Богинята. Просто е запазила толкова въздушност и лекота...

Уиш, не стига, ама ти стига да имаш малко повечко свобода, нали?

# 944
Аз съм планктон, които изплаща жилище, имам и две деца не свръх обградени. Трябва ли да съм нещастна? Щото и без деца и жилище духовни висоти няма да постигна.

Общи условия

Активация на акаунт