Живот без семейство и деца

• 76 453
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 915
Сирен, аз поне разбрах, че съм по-необикновена от теб Simple Smile Това, само по себе си, никак не е малко Simple Smile

# 916
  • Канада
Мисля, че темата отиде към смисъла на човешкия живот.
Кое е по - стойностно - личното израстване, знания/умения, дисертации, докторати... или създаването и отглеждане на дете/деца, дом, семейство?

Двете може и да са съвместими, за някои хора, но в повечето случаи/ както и при мен/ енергията е насочена към второто. Работата е средство за правене на пари, отглеждане на поколението, купуване на дом, където това поколение да расте и осигуряване на старини. Прозаично, нали!

Един ден, като стана на 60, ще запиша да уча и ще израствам духовно. Може би най-накрая ще науча испански.

Но Ако разбира се децата ми дадат да гледам внуци - нещата ще бъдат различни.

# 917
Ми то има балкан разлика между това да си купиш имот и да ти го подарят. Сори, ама не може да се гордееш със "собствен имот", ако е на баба ти...та разговорът нали беше за таланти, работене, не-мързел, откъде дойдоха тия имоти "отнякъде"?

# 918
  • София
Аха, някой ден... А ако не доживееш до 60? Затам ред няма.

# 919
Моите не са от роднини. Сама съм ги постигнала, иначе не бих си го приписвала като заслуга, естествено.

# 920
Чии заплати? Статистика учила ли си? Как се прави сравнение и кое с кое сравняваш? Като въ вица, че средно българите ядат свинско със зеле - 20 процента ядат свинско, а 80 процента ядат зеле.
Учила съм, да - и в техникума, и в университета после. Но не говоря за официалната статистика, ти си посочила причините, а за реалността. В сферата на имотите съм и имам поглед в/у реалното положение в/у всички професии и хора с различен стандарт.
Иначе ако гледаме официалната 70 и повече %-та да са умрели от глад Joy

Да не разводняваме повече темата Hands Thumbsup

# 921
  • София
Изводът дотук за мен е: заплата, офис, работа са мръсни думи.
Седиш си вкъщи цял ден на отворен лаптоп и печелиш пари (като в ония фалшивите реклами), и то четирицифрени суми. Като междувременно на всеки 5 минути се отчиташ с пост в женски форум и около теб си играят дете/деца. Програмист е висш ешелон в класификатора на професиите. Всички под или над тази категория са планктон, като това е добре да се напомня ежедневно и регулярно с нотка на снизхождение, а понякога и презрение.

Беше ми смешно, после ми стана тъжно, а вече ми е съжалително...

# 922
  • Канада
Сега, имотът е купен със събрани пари от мен и съпругът ми + изплащаме си ипотеката.

Е, може да се гътна преди 60, за това сега почнах да уча испански по - малко. Мисля и да запиша някакви онлайн курсове за фън Simple Smile.

Вие какво бихте искали да правите, когато пораснат децата и имате много свободно време?

# 923
Аха, някой ден... А ако не доживееш до 60? Затам ред няма.

Аз затова предпочитам да си взема почивката, когато има файда от нея. Общо взето някои неща са ми важни и им давам приоритет, но гледам, че идеите за развитие на жената масово са други.

# 924
  • София
Тогава защо пишеш за имотиТЕ и заплатиТЕ. Какви имоти и какви заплати? И кои имоти от кой сегмент с кои заплати от кой сегмент? Не стига, че изначално стъпваш върху никаква основа за имоти и цени, ами и твърдението ти е абсолютно грешно. Още повече щом имаш поглед. Нито имотите са едни и същи, нито заплатите, за да ги сравняваш. На база грешни твърдения и създения се правят грешни изводи.

За правене - аз и сега го правя - гледам си професията, и не крия, че съм амбициозна в това отношение, пък да видим. Нито има закога да чакам, нито искам да чакам - точно сега му е времето. Нямаше как да стане преди децата да пораснат, защотто нямаше да разполагам с време и личностен ресурс, а професионалното развитие, каквото и да е то, е като децата - иска цялото време и усилия, за да има шансове нещата да се получат добре.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 15:46 от Andariel

# 925
Моите деца няма да пораснат скоро, но най-много на мен ми се пътува да обикалям. Затова сега с тях,  а на стари години сами ще обикаляме докъдето можем Simple Smile

# 926
Изводът дотук за мен е: заплата, офис, работа са мръсни думи.
Седиш си вкъщи цял ден на отворен лаптоп и печелиш пари (като в ония фалшивите реклами), и то четирицифрени суми. Като междувременно на всеки 5 минути се отчиташ с пост в женски форум и около теб си играят дете/деца. Програмист е висш ешелон в класификатора на професиите. Всички под или над тази категория са планктон, като това е добре да се напомня ежедневно и регулярно с нотка на снизхождение, а понякога и презрение.

Беше ми смешно, после ми стана тъжно, а вече ми е съжалително...

Ама супер точно си прозряла Сирената.

# 927
Между другото, хич не бих се смяла на това за лаптопа и четирицифрената сума, ама питайте Уиш. Напълно възможно си е. То и това ми е целта, още малко и да не стъпвам в офис, за какво ми е, като има интернет връзка...

# 928
И да не си офис планктон, а домашен такъв.

# 929
Че кой се смее, ние всички ти вярваме многоооооо Joy Joy Joy
Ти си номер едно, умна красива, плодовита с големи постижения, верно не стана ясно какви са точно ама да не придиряме.
Ти си както казва Божидара Бакалова една истинска Богиня. Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт