Астрология - 11 тема

• 68 178
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • SF
По сидерал остават везни, ако Слънцето им е в последните градуси на везни или стават Деви като тези, с които ти си се разбирала с лекота и сте се намирали и в купа сено.
Аз писах със същото объркване като теб.

Кое се явява първи дом на картата? АС ми е в последните градуси на 1-и дом и заедно с него имам още 4 планети там.

Слънцето и Меркурий са  във втори дом (бих могла да измисля как да печеля пари  Laughing), а Сатурн вече е в осми.
Но стелиум в първи дом в Дева и АС пак в Дева... Хич, хич не ми отива. Аз съм най-неработливият човек на света!

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 11:04 от Esmee

# 151
  • в 1001-та нощ
Дотолкова съм свикнала да се самоопределям като водна, че преместването на всичките ми планети по сидерал ме накара да са замисля доколко всъщност се познавам, или по-скоро, дали имам реална преценка върху нещата....

Човек, като прочете нещо за себе си и се понамества в него Simple Smile

Сбъдна се още една от прогнозите на Трифон - за смърт. Дойде ми, като гръм от ясно небе - случи се на новолунието, днес е опелото.

# 152
Alleks , благодаря сърдечно Hug

Моля, ако някой има идея, опит, да ме насочи.
Сотис, искаш ли ме за частна ученичка? Blush

Не, рано ми е още да обучавам. И нямам никакво време, в момента буквално колабирам от ангажименти.

Сега ръчкаме Трифон да започне да води семинари. Но мога да го питам дали приема частни ученици и при какви условия.
Много благодарности и на теб, за отзивчивостта, честността и подкрепата. Hug Разбирам те.  Пази се и разгребвай внимателно поетите дела.
И аз нося по няколко дини под една мишница, както в личен план, така и в чисто светски, професионален. На моменти се чувствам пред взрив.
Silky_soft , значи ще сме заедно с теб нейни ученички. Hug Много се радвам! Получих, действително мейл! По късни доби. Така се развълнувах, че не можах да заспя дълго време.  Flutter
a.l.e.n.a , ох..... Алена..........моите съболезнования.
Дано душата на човека е била готова да отлети, за да й е сега по- леко и близките приемат събитието мъдро и смирено, с Любов.
Тежко е това. А е част от Живота.

# 153
Алена, моите съболезнования! Hug

Чета за Луна в Стрелец  и АС Близнаци. Описват ме толкова подробно, чак неудобно ми стана.  Laughing
Интересното е, че описват АС Близнаци като "знака на сирачето" и трудното детство, в което абсолютно се припознавам. Май сидерала е в пъти по-точен. Само Везните ме хвърлят в оркестъра, но слънцето и без това е третостепенно според ведическата астрология, нали така беше?
Решения взимам бързо, не ме притеснява да вляза в опозиция, нито съм пасивно-агресивна. Скорпи съм си отвсякъде.

АС Близнаци:
http://www.starslikeyou.com.au/your-astrology-profile/your-ascendant-is-gemini/
Луна в Стрелец:
http://www.starslikeyou.com.au/your-astrology-profile/moon-in-sagittarius/

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 14:01 от Deziderata

# 154
Deziderata , много точно наблюдение. Описанията са кристално проникновени.
Вече на няколко пъти се смаях от точността, когато намерих подробни описания за моите пади и накшатри.

Западната астрология ме тикаше в роли, които не съм; в цели, които нямам, слагаше ми клишета, и се чувствах като криво отражение в счупено огледало, опитвайки се да опозная коя съм и защо съм......

# 155
Може ли някой да коментира, ако Лагната е в Скорпион, но управителят на конкретната Накшатра от Скорпиона е Меркурий,  как се анализира?  Главен управител на Лагната е  Меркурий и под управител Марс или обратното?  Rolling Eyes
При мен е  точно така. Лагна в Скорпион, Накшатра Джйештха разбрах че е, с управител Меркурий, Катеричке, от къде намери под управител?
Наклтрите и техните управители имат повече отношение при прогностиката чрез нашите. Има класически текстове, които разглеждат начало на антардашата и нейната планета , като главата на змията в наклатрите, а другите са тялото, следа се кои са управителите на махадашито и къде в "тялото" се намират. Помага при тълкуването

# 156
Западната астрология ме тикаше в роли, които не съм; в цели, които нямам, слагаше ми клишета

Това е проблемът и на астролозите, както и на по-напреднали любители. Масово се използват клишета и започват да ти приписват неприсъщи роли и вътрешна мотивация. При това много натрапчиво и настоятелно, с една категоричност и претенция, че по-добре от теб знаят към какво се стремиш, какви са твоите ценности, светоглед и т.н. Само по планета в знак, планета в дом, аспект.

# 157
Западната астрология ме тикаше в роли, които не съм; в цели, които нямам, слагаше ми клишета

Това е проблемът и на астролозите, както и на по-напреднали любители. Масово се използват клишета и започват да ти приписват неприсъщи роли и вътрешна мотивация. При това много натрапчиво и настоятелно, с една категоричност и претенция, че по-добре от теб знаят към какво се стремиш, какви са твоите ценности, светоглед и т.н. Само по планета в знак, планета в дом, аспект.
За всеки влак си има пътници. Така или иначе, ония, които не търсят отговори в съзвучие със себе си, винаги ще се осланят на чужди думи, не на звънчето, което откликва вътре в тях на думите.

# 158
  • в 1001-та нощ
Постът е редактиран след коментара на Sotis по-долу:

Зачетох се тази сутрин в книжката на Фроли за домовете. Обяснени са различните домови системи и как се изчисляват.

Направи ми впечатление нещо, което мен ме касае и идвам да го споделя с Вас. Става въпрос за домовете упачая или апачая - 3, 6, 10 и 11 дом - нарастващи. Планетите в тях, с времето добиват повече сила и с напредване на възрастта дават все по-добри резултати. А малефиците в тях - Марс и Сатурн - дават сила за преодоляване на трудностите. При мен Сатурн и Луната са в 6 дом, Слънцето и Меркурий в 11 дом, а Кети в 3 дом.

9 дом е тригонен дом. Тригонни домове са 1, 5 и 9 - тъй като правят тригон с асцендента (на него се отдава първостепенно значение в общ план). Планетите в тези домове имат сила, като на ъгъл. Иначе 9 дом е кадентен и планетиет там имат скрита сила. От тригонните домове (1, 5, 9) -  деветият е най-силен. Планетите там не са толкова силни, като външна изява, колкото , като сутрешен потенциал и диховна сила.

Хубаво са обяснени нещата в книжката. Рядко успявам да се заседя с нея, но днес съм много щастлива от това Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 11:55 от a.l.e.n.a

# 159
Аленка, сигурна ли си, че 9 дом е упачайа? Това е най-щастливият дом в хороскопа.

За упачайа дават 3, 6, 11 дом и отчасти 10ти. Десети дом е кендра (ъглов) и силен, там е кулминиращият знак в хороскопа. Ако няма планета в изгряващия знак, обикновено тази в кулминиращия има доминиращо влияние върху живота. Много често с тази планета си "видим" в социума, но в този контекст знакът на Арудха Лагна също се взема под внимание, особено ако има планети там.

Понякога силен бенефик в АЛ придава привидно приятно и харизматично излъчване на иначе неприятен и отблъскващ образ. И обратното – ако има малефици там, това слага отпечатък върху нашата социална маска. Оценката по АЛ рядко е обективна, т.е. ако се съди само по привидното външно впечатление. Но тази производна Лагна има важно значение в картите на личности от шоу бизнеса, политиката, с активен обществен живот.

# 160
  • в 1001-та нощ
Eeeee, вярно, че десети  Crazy  То вярно, че не се бях събудила добре, ама чак пък толкова  Hug

Сега наново ще размишлявам  Mr. Green Но поне за злощастния ми 6 дом важи  Twisted Evil където Сатурн се е намерсил достпочтено  Twisted Evil

Ще се върна да редактирм поста, за да няма объркване, ако друг чете и благодаря много за намесата  Blush

# 161
Еее, тъкмо щях да питам къде ми се е загубило щастието със слънце и луна в 9ти дом Simple Smile
На мен по сидерал само венера се премести в 11ти дом и слънцето слезе в Овен - така по- пасва на конфликтния ми характер Laughing
Сега ще свиквам с АС лъв и поразместени куспиди

# 162
Мен още в 10 ме събудиха с трион.  Тук и в неделя не ти дават почивка, най-вече в неделя.

В лошите домове малефиците са си добре, работят по предназначение и дават по-голяма издръжливост, устойчивост. Повече вредят в трикона домове. И докато в първи дом имат по-силно влияние върху физическите характеристики и темперамента, характера, в пети и девети вредят на житейския късмет. И двата дома са свързани с Божията милост, т.е. доколко Съдбата е благосклонна към нас.

# 163
Много се чудя за петия си дом. Там е разположен най-големия малефик Шани /Сатурн/ и най-големия бенефик Гуру /юпитер/, а за него казват, че той е като река Ганг и където излее енергията си винаги е щедро и за добро. Поне според старите източници. Иначе Лагна наистина е много важна, както и аспектите към лагна. Вчера четох на Рао от книгата му злощасните аспекти, свързани с тежки болести и заминаване от физическата равнина. Почити винаги едно от условието е малефик в Лагна и то почти в точен съвпад, падение на тази планета или аспекти от малефици, наред и с други злощастни показателни, като аспекти  от трудни домове и настъпване на даши, при които господар е планетата макара

# 164
Мисля, че съвпадът на Юпитер и Сатурн беше пак някаква йога, на все ѝ забравям името. Свързва се с мъдрост, познание, правилна преценка. А щом има връзка с 5 дом, може да идва от минала инкарнация. Знание, което вече имаш и просто ще си го припомняш. В една накшатра ли са или в две съседни? Зависи и по знак как са поставени, коя е по-силна. И дали имат аспекти с други планети.

При мен е така с медицината, традиционна и холистична. Марс в Сатабхиша в 5 дом. Накшатра, която се свързва с медицина, психология, астрология. В Навамша имам Юпитер и Меркурий в Сатабхиша, 10 дом. Вероятно имам някакви познания от минала инкарнация, които ми помагат сега. Имам и някакви "касапски" спомени, понякога просто нахлуват. Професията ми не е свързана с медицината, но работя с такива документи. И имам чувството, че просто си "спомням" някои неща, включително и на латински. Помага и при анализ на натални карти от астромедицинска гледна точка, макар че не специализирам този дял от астрологията.

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 14:54 от Sotis

Общи условия

Активация на акаунт