Астрология - 11 тема

• 68 185
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Мисля, че съвпадът на Юпитер и Сатурн беше пак някаква йога, на все ѝ забравям името. Свързва се с мъдрост, познание, правилна преценка. А щом има връзка с 5 дом, може да идва от минала инкарнация. Знание, което вече имаш и просто ще си го припомняш. В една накшатра ли са или в две съседни? Зависи и по знак как са поставени, коя е по-силна. И дали имат аспекти с други планети.

При мен е така с медицината, традиционна и холистична. Марс в Сатабхиша в 5 дом. Накшатра, която се свързва с медицина, психология, астрология. В Навамша имам Юпитер и Меркурий в Сатабхиша, 10 дом. Вероятно имам някакви познания от минала инкарнация, които ми помагат сега. Имам и някакви "касапски" спомени, понякога просто нахлуват. Професията ми не е свързана с медицината, но работя с такива документи. И имам чувството, че просто си "спомням" някои неща, включително и на латински. Помага и при анализ на натални карти от астромедицинска гледна точка, макар че не специализирам този дял от астрологията.

Сотис, много ти благодаря за коментара! В Каня /Дева/ са. В различни накшатри. Юпитер е в Хаста, а Сатурн е в Читра и двете планети са ми благотворни в хороскопа. Юпитер  е в знак на неутрален /но пък си е благодетел по природа/, а Сатурн е в знак на голям приятел. Управителя на Каня ми е силен -варготтама е и много добре разположен по знак и дом.

# 166
Мисля, че съвпадът на Юпитер и Сатурн беше пак някаква йога, на все ѝ забравям името. Свързва се с мъдрост, познание, правилна преценка. А щом има връзка с 5 дом, може да идва от минала инкарнация. Знание, което вече имаш и просто ще си го припомняш. В една накшатра ли са или в две съседни? Зависи и по знак как са поставени, коя е по-силна. И дали имат аспекти с други планети.

При мен е така с медицината, традиционна и холистична. Марс в Сатабхиша в 5 дом. Накшатра, която се свързва с медицина, психология, астрология. В Навамша имам Юпитер и Меркурий в Сатабхиша, 10 дом. Вероятно имам някакви познания от минала инкарнация, които ми помагат сега. Имам и някакви "касапски" спомени, понякога просто нахлуват. Професията ми не е свързана с медицината, но работя с такива документи. И имам чувството, че просто си "спомням" някои неща, включително и на латински. Помага и при анализ на натални карти от астромедицинска гледна точка, макар че не специализирам този дял от астрологията.

Сотис, много ти благодаря за коментара! В Каня /Дева/ са. В различни накшатри. Юпитер е в Хаста, а Сатурн е в Читра и двете планети са ми благотворни в хороскопа. Юпитер  е в знак на неутрален /но пък си е благодетел по природа/, а Сатурн е в знак на голям приятел. Управителя на Каня ми е силен -варготтама е и много добре разположен по знак и дом.

Ау, изненадах се много! Хаста е свързана с хора, които се занимават с таро. Това ми е първата окултна практика, която почнах да развивам. Много преди астрологията

# 167
Ау, изненадах се много! Хаста е свързана с хора, които се занимават с таро. Това ми е първата окултна практика, която почнах да развивам. Много преди астрологията

Да, за Хаста са много подходящи такива практики – гледане на карти, руни, хиромантия, лечение с ръце/докосване. В Хаста нямам нищо, но и аз започвах първо с Таро, после преминах към Астрология. Но с него бях много непостоянна – ту започвам, ту захвърлям. С астрологията се получи траен и постоянен интерес, с тарото съм на настроения.

Вкъщи имах близка, която много се интересуваше от гадателски и магически практики, но астрологията се оказа костелив орех за нея. Проявяваше и към нея интерес, но не се занимаваше да учи. Интересното е, че ако се сравнят двете натални карти, някой "прозападен" колега по-скоро нея би я изкарал астролог, а не мен. Но ако се разгледа по ведическата, всичко се преобръща, там се вижда много ясно кой с каква житейска програма е дошъл.

# 168

Да, за Хаста са много подходящи такива практики – гледане на карти, руни, хиромантия, лечение с ръце/докосване. В Хаста нямам нищо, но и аз започвах първо с Таро, после преминах към Астрология. Но с него бях много непостоянна – ту започвам, ту захвърлям. С астрологията се получи траен и постоянен интерес, с тарото съм на настроения.

Вкъщи имах близка, която много се интересуваше от гадателски и магически практики, но астрологията се оказа костелив орех за нея. Проявяваше и към нея интерес, но не се занимаваше да учи. Интересното е, че ако се сравнят двете натални карти, някой "прозападен" колега по-скоро нея би я изкарал астролог, а не мен. Но ако се разгледа по ведическата, всичко се преобръща, там се вижда много ясно кой с каква житейска програма е дошъл.

Не знам как ще съм аз с астрологията, въпреки, че в руската ведическа енциклопедия, която чета пише за Хаста, че астрологията също е една от практиките, свързани с нея /не знам доколко това си съответства с други източници, не съм сравнявала/. Никога не съм имала сериозен интерес към западната астрология, защото тя просто не успя да ме убеди /лично мен/, че работи. Покрай работата ми с таро, доста понавлязох в юнгианската психология и знам, че според Юнг, който е правил експерименти с различни гадателски инструменти и таро и астрологията /западната/ работят чрез архетипните образи. Склонна съм да приема някой елементи от хороскопите, които са ми правили професионалистите, че някой неща може да ме описват мен, но за други съм категорично несъгласна. Същото се отнася и за съпругът ми. За прогностиката с ръка на сърцето мога да кажа, че ключови събития от моя живот, не бяха установени чрез методите на западната астрология, докато сега като връщам дашите назад си ги откривам чрез ведическата. Влюбена съм джьотиш! Заради всичко в тази наука, заради духовната насоченост - имам луна и марс в стрелец в осми дом, заради сравнително точната прогностика, заради кармичната концепция на хороскопа, която напълно съответваства на това, което казва Едгар Кейси за самата астрология. Дано имам възможност да я изуча! Как прозвуча, ще се поправя, понеже в Индия твърдят, че за един човешки живот може да се изучи една четвърт от джьотиш и да пренесеш това знание в следващата инкарнация, та дано имам шанс, сили и възможности да изуча таза част Simple Smile

# 169
Тропическият Зодиак си е архетипен. Това са символични образи. Зодиакалните знаци в момента нямат съответствие с реалните позиции в небето. Но за целите на астропсихологията, която все повече започва да преобладава в астрологичните среди, този Зодиак е подходящ. А и човешките възприятия, на преобладаващата маса хора, се ограничават в рамките на зодиите и планета в знак /тропически/. И както са го написали по-горе, по планета в знак ти лепват етикет, за който се счита, че трябва да важи за всички без изключение. И ти приписват несвойствени изяви и мотиви. Планета в знак, планета в дом, управител на един дом в друг – така работи модерната астрология. Ако искаме повече "тънкости", добавяме безброй астероиди и фиктивни планети. По тоя път съм минала отдавна, не е като да не съм опознала инструментариума. Не ме устройва такъв начин на работа.

# 170
Като се замисля колко години не знаех за достоверността, която ни дава индийската астрология, изобщо не осъзнавах за разликите и заблудите, които идват от западната астрология.
В последните 2 годни преживях невероятно преобръщане; с болка, с изпитания...
Днес ми мина първото видео обучение. И там се спомена за 9 дом- домът на Съдбата, на учителите, на бащата...
До колкото разбрах, ако там има примерно Марс или Сатурн, погрешно е да се коментира веднага, че това е лошо. Важно е добре да се провери дали тези планети са силни и добре поставени, дали действат действително като малефици (врагове)  или като приятели. Дават ни се инструменти и  правила за преценка.
Сравненията и засичанията, които се правят за това, са много.

krisi_1979 , чела съм, че съединение на Юпитер и Сатурн дава много силен духовен импулс, живот, чиито ценности не са сцената, известността, светската суета,  парите и пр. бляскавости.

# 171
Като се замисля колко години не знаех за достоверността, която ни дава индийската астрология, изобщо не осъзнавах за разликите и заблудите, които идват от западната астрология.
В последните 2 годни преживях невероятно преобръщане; с болка, с изпитания...
Днес ми мина първото видео обучение. И там се спомена за 9 дом- домът на Съдбата, на учителите, на бащата...
До колкото разбрах, ако там има примерно Марс или Сатурн, погрешно е да се коментира веднага, че това е лошо. Важно е добре да се провери дали тези планети са силни и добре поставени, дали действат действително като малефици (врагове)  или като приятели. Дават ни се инструменти и  правила за преценка.
Сравненията и засичанията, които се правят за това, са много.

krisi_1979 , чела съм, че съединение на Юпитер и Сатурн дава много силен духовен импулс, живот, чиито ценности не са сцената, известността, светската суета,  парите и пр. бляскавости.

Много ти благодаря, Катерица! Напълно ми съответства, аз се интересувам най-вече от окултните си практики, пиша и се занимавам най-вече с тях и семейството си, друго не ме вълнува.
Забелязах, че има две нови момичета в курса. И двете изглеждахте много компетентни и в час Simple Smile  Надявам се, че ще останеш доволна от него. Аз харесвам страшно много Екатерина.

# 172
Катерица, при мен и Марс, и Сатурн, са в 9 дом. Днес, след уебинара, нямах време да дълбая, но ще имам две седмици за това. Не бързам да определям това положение, преди да разгледам всяка от планетите по сила. 🙂

# 173
  • в 1001-та нощ
Чета сега за Раджа Йога Карака - когато една планета управлява и ъглов (1, 4, 7, 10) и трогонов (1, 5, 9) дом  - тя придобива огромна мощ, става сигнификатор на огромна сила, дава статус, власт и престиж. Съюзът на управлението на ъглови и тригонови домове е съюз между Вшну и Лакшми - между Бог и Богиня, даващ огромни кармични възнаграждения.

Такава сила има Сатурн при асценденти Блзнаци и Везни, Венера - при Козирог и Водолей, МАрс - при Рак и Лъв.

Аз съм с асцендент Водолей и при мен Венера управлява 4 и 9 дом - телец и Везни. Самата тя е и в 9 дом с Раху,а Марс е в 4 дом.

П.П. Следващият текст е за индикаторите за богатство - когато една планета управлява 2 и 11 дом - може да е Меркурий при Асцендент Лъв или Юпитер - при Асцендент Водолей. Аз съм втория случай значи има шанс да забогатея, все още  Twisted Evil

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 21:39 от a.l.e.n.a

# 174
  • София
Алена мойте съболезнования Sad

Много сте задълбали всички във ведическата, аз нещо нямам енергия в момента за това. Само като ви прочетох как ако Сатурн и Марс са в 9 дом се депресирах представям си ако седна и да дълбаят в това Sad

# 175
Лайла, не се депресирай Simple Smile Не е токова трагично Simple Smile Освен това има и други още неща, които се изследват за тези планети, за да се каже, че не е добре да са в 9 дом.

При мен не е имало досега някакви страхотии или непреодолими трудности, за да кажа че ми липсва късмет или Съдбата ми е обърнала гръб. Всеки има своите трудности и така и трябва да бъде, за да израстваме и вървим напред. Така шлифоваме характер и устои.

# 176
  • в 1001-та нощ
А, винаги с едната ръка се взема, с другата се дава Simple Smile Аз Асцендент Водолей се счита, че е най-нещастен, а при нен Сатурн е и в 6 дом ... Но го дават и най-добрия вариант за духовно израстване ...

# 177
  • София
Тъй ли значи да не рева че асцендента ми се сменя от Водолей в Козирог по ведическата 😁
Иначе ясно че не е само позицията по дом на малефиците ама пък ако няма нищо хубаво знам ли Sad
Но пък управителят на първи дом в 9-ти ми звучи добре Wink

# 178
a.l.e.n.a,   днес говорихме и за Раджа йога. Това, което разбрах е, че се прави от 2 планети. Едната трябва да управлява ъглов дом(1,4,7,10 ), а другата тригонален(1,5,9). И те трябва да имат връзка. Примерно, да са в един дом, или да имат аспект помежду си.
Дано правилно съм разбрала. Ако греша, моля да се включат по- знаещите. Blush
Предполагам, че поради повечето възможности за образуване на Ражда Йога, варианта, за който ти споменаваш също е актуален. Grinning

Lailah , не прави прибързани заключения, трябва сериозен синтез за каквато и да е диагноза. Hug

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 23:30 от Катерица

# 179
Момичета и аз съм като Лейли, тотално се обърках с това задълбаване във Ведическата Астрология  ooooh! много по-сложна ми е от западната и не мога, и не мога да се примиря със знаците, в които ми попадат Планетите.

Луната и Меркурий ми отиват във Водолей - нищо общо нямам с Водолейска Луна.

Венера и Юпитер в Овен - 9Д, а в 5 (Стрелец) имам цели 4 Планети - плюс двата малефика Сатурн и Марс  ooooh!

Единственото хубаво е, че 5 и 9 доколкото ви чета се имат за щастливи домове и планетите м/у тях правят тригони, от там нататък всичко ми звучи супер зле.

Общи условия

Активация на акаунт