При мен е така с медицината, традиционна и холистична. Марс в Сатабхиша в 5 дом. Накшатра, която се свързва с медицина, психология, астрология. В Навамша имам Юпитер и Меркурий в Сатабхиша, 10 дом. Вероятно имам някакви познания от минала инкарнация, които ми помагат сега. Имам и някакви "касапски" спомени, понякога просто нахлуват. Професията ми не е свързана с медицината, но работя с такива документи. И имам чувството, че просто си "спомням" някои неща, включително и на латински. Помага и при анализ на натални карти от астромедицинска гледна точка, макар че не специализирам този дял от астрологията.
Сотис, много ти благодаря за коментара! В Каня /Дева/ са. В различни накшатри. Юпитер е в Хаста, а Сатурн е в Читра и двете планети са ми благотворни в хороскопа. Юпитер е в знак на неутрален /но пък си е благодетел по природа/, а Сатурн е в знак на голям приятел. Управителя на Каня ми е силен -варготтама е и много добре разположен по знак и дом.

много по-сложна ми е от западната и не мога, и не мога да се примиря със знаците, в които ми попадат Планетите.