Астрология - 11 тема

• 68 175
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Може ли някой да коментира, ако Лагната е в Скорпион, но управителят на конкретната Накшатра от Скорпиона е Меркурий,  как се анализира?  Главен управител на Лагната е  Меркурий и под управител Марс или обратното?  Rolling Eyes
При мен е  точно така. Лагна в Скорпион, Накшатра Джйештха разбрах че е, с управител Меркурий, Катеричке, от къде намери под управител?
Ами в програмата JH има понятие Nakshatra lord, но има и Sub lord.
Не съм сигурна, че в класическата школа работят с МС. Разглежда се 10 дом – от Лагна, от Арудха Лагна, от Чандра Лагна, от Сурйа Лагна. В някои по-модерни школи може и да използват МС, особено в КР Astrology. Но не съм се интересувала.

Аааа, добре:) значи да не му се впрягам да го разузнавам Simple Smile Добър повод ми даде, обаче - да се зачета за 10 дом. Слънцето ми е там по западната, а по ведическата е в 11 дом, та и 11 дом разгледах Simple Smile  Обичам такива спонтанни разузнавания Simple Smile
От тези разяснения да разбирам ли, че МС изобщо не е посочен в JH? В табличката, която излиза в Key info има много термини, повечето от които тепърва разучавам. Съкращения с букви и цифри, имена...нито едно от тях ли не е МС?

Аз днес писах мейл до Екатерина от мисис Бийн с въпрос да се обучавам. Simple Smile

# 136
  • SF

Мерси Simple Smile МС ми е там и тъкмо вчера и аз ровичках Simple Smile  Hug В последния градус на Скорпион - 29:19 според астрото. 

Тези градуси не съвпадат с градусите на наталната карта по тропикал, нали?
Аз имам Слънце в 5* на Скорпион, но може би не правя картата като хората и имам разминаване не само на градусите, а и на знака. По сидерал Слънцето при мен е във Везни.
Много се обърквам вече.
Къде да ги проверя тези Скорпионови градуси?

# 137
Катерица, благодаря! явно много хаотично и прескачащо стъпала чета  Rolling Eyes

# 138
  • SF
Явно и аз, защото даже и въпросите ми са хаотични и щипнати "оттук-оттам".

# 139
  • в 1001-та нощ

Мерси Simple Smile МС ми е там и тъкмо вчера и аз ровичках Simple Smile  Hug В последния градус на Скорпион - 29:19 според астрото. 

Тези градуси не съвпадат с градусите на наталната карта по тропикал, нали?
Аз имам Слънце в 5* на Скорпион, но може би не правя картата като хората и имам разминаване не само на градусите, а и на знака. По сидерал Слънцето при мен е във Везни.
Много се обърквам вече.
Къде да ги проверя тези Скорпионови градуси?

По сидерал - всички планети се връщат около 23-24  назад в зодиака. Моето Слънце по тропикал е на 30-1 градус в Стрелец, а по сидерал - е на седмия градус в стреелц. МС по тропикал и е на 23-я градус в Стреелц, а по сидерал застава ан 30-1 градус в Скорпион. Планетите, които по тропикал са между 24-я и 30-я градус - по сидеал остават в знака, но в първиет му градуси. А тези, които по тропикал ги виждаме от 0 градуса до 23 градус, по сидеал се връщат в предния знак, където реално са били видими.

# 140
  • SF
Да, аз го изчислих това, но в цитата, който посочих, се говореше за събития и конкретни градуси.
Искам с точност да проверя дали мои планети, след промяна на местоположението си, не попадат в тези градуси. И не знам къде да построя "новата" карта, за го проверя с точност. Правих няколко карти от линковете, които посочвате, и всичките са различни. Явно има квадратни, кръгли, ведически, сидерални... След третата "странна" карта, става много объркващо.

# 141
  • в 1001-та нощ
Ако е само за градусите на планетите - направи си картатa в астрото. Нищо, че е кръгла - нали градусите те интересуват  Peace Или инсталирай JH  Peace

# 142
  • SF
Аз съм с mac и не мога да инсталирам нищо, което няма версия или Арр за mac.
В астроком задавам само Сидерал като опция от падащото меню и нищо друго? Или нагоре пипам и системите?

# 143
  • в 1001-та нощ
Аз съм с mac и не мога да инсталирам нищо, което няма версия или Арр за mac.
В астроком задавам само Сидерал като опция от падащото меню и нищо друго? Или нагоре пипам и системите?

Под sideral има падащо меню за Ayanamsha - от него избираш Hindu/Lahiri, а от домовата система "Whole signs"

# 144
Есме, ето тук Мистик е обяснила нагледно  Peace

От Extended chart selection избираш следните опции и получаваш хороскоп по сидерал (ведически).

Скрит текст:

# 145
Момичета, имам молба за съдействие. Имам желание да се включа в сериозно он - лайн обучение по ведическа астрология за начинаещи, от Екатерина нямам отговор, така че- търся възможности.
Моля, ако някой има идея, опит, да ме насочи.
Сотис, искаш ли ме за частна ученичка? Blush

# 146
  • София
Катеричке, единственото, с което мога да помогна е да ти дам връзка към фейсбук групата, в която Екатерина Димитрова е член - астролайбъри се казва. Там пишат Адриана Вотей и разни други от известните имена, има и голяма библиотека за астрологична литература : https://www.facebook.com/groups/astrolibrary/
Затворена група е, поискай членство - веднага ще те присъединят  Naughty

Можеш да пробваш и през личния й профил: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000109188612&fref … =1378754065681171

Пък ако извадиш късмет да станеш ученичка на sotis - съвсем искрено ще ти завиждам  newsm47

Ще се радвам да съм ти била полезна  Hug

# 147
Моля, ако някой има идея, опит, да ме насочи.
Сотис, искаш ли ме за частна ученичка? Blush

Не, рано ми е още да обучавам. И нямам никакво време, в момента буквално колабирам от ангажименти.

Сега ръчкаме Трифон да започне да води семинари. Но мога да го питам дали приема частни ученици и при какви условия.

# 148
Катеричка, и аз писах на Екатерина ден-два преди теб и снощи получих отговор. Ще получиш и ти. 🙂
А, ако Трифон започне семинари, ще съм от редовните участници! 🙂

# 149
Дотолкова съм свикнала да се самоопределям като водна, че преместването на всичките ми планети по сидерал ме накара да са замисля доколко всъщност се познавам, или по-скоро, дали имам реална преценка върху нещата.

По сидерал съм с Лагна в Близнаци, накшатра лорд Меркурий, луна в Стрелец и слънце във Везни.
Айде де?

Иначе по тропикал съм Скорпион с АС Рак и Луна в Козирог.

Имам силно изразено чувсво за независимост, мнението на обществото не ме интересува и грам. Реша ли нещо, късам връзки, горя мостове и заминавам. Но Меркурий и Уран са ми в Скорпион, може би затова. Купонджийка съм само със себеподобни. В Академията се бяхме събрали тайфа Скорпионско гнездо с 2 Козирога за цвят и ни беше страхотно заедно. Иначе съм мизантроп и не мога да търпя хора. Ако не са като мен не ги искам. Домът и децата са ми изключително важни, да. Заради тях съм сменяла работа, местожителство, късала връзки и какво ли не.
И в гимназията имах тайфа изцяло от земноводни. Скорпита, Риби, Деви и Козирози. Сами се намерихме, всички бяхме от различни училища.

Лунните ми възли се изместиха по знак и те, вече съм супер объркана. Поне по дом всичко остана същото.

Познавам купища Везни от какви ли не националности. Майка ми е Везна и цялата и тайфа също.  Разликите между нас са очеизвадни. Дори в сравнение с интровертна Везна изглеждам като екстремен мизантроп.  Laughing Енергията е различна. Но те Везни ли са изобщо? Защото са такива по тропикал, но по сидерал са кой знае какво.

Как се справяте с разликите? Аз се "засякох" и не знам какво да си мисля вече. Ще се уча бавно и внимателно, но се чудя дали не съм се самоопределяла неправилно и следвам някаква чужда програма, а сега ще се дебъгвам постепенно, свиквайки с новата си същност на луна в Стрелец...

Общи условия

Активация на акаунт