Астрология - 11 тема

• 68 217
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a,   днес говорихме и за Раджа йога. Това, което разбрах е, че се прави от 2 планети. Едната трябва да управлява ъглов дом(1,4,7,10 ), а другата тригонален(1,5,9). И те трябва да имат връзка. Примерно, да са в един дом, или да имат аспект помежду си.
Дано правилно съм разбрала. Ако греша, моля да се включат по- знаещите. Blush
Предполагам, че поради повечето възможности за образуване на Ражда Йога, варианта, за който ти споменаваш също е актуален. Grinning

...

Да, а аз писах за Раджа йога Карака - сигнификатор - когато една планета упрвлява и ъглов и тригонален дом  Peace

# 181
Скрит текст:
a.l.e.n.a,   днес говорихме и за Раджа йога. Това, което разбрах е, че се прави от 2 планети. Едната трябва да управлява ъглов дом(1,4,7,10 ), а другата тригонален(1,5,9). И те трябва да имат връзка. Примерно, да са в един дом, или да имат аспект помежду си.
Дано правилно съм разбрала. Ако греша, моля да се включат по- знаещите. Blush
Предполагам, че поради повечето възможности за образуване на Ражда Йога, варианта, за който ти споменаваш също е актуален. Grinning
...

Да, а аз писах за Раджа йога Карака - сигнификатор - когато една планета упрвлява и ъглов и тригонален дом  Peace
[/quote]

Да, добре че пак поясни Simple Smile.
Карака йога.
Много за раджа йогите, (а йогите са хиляди) . И най- специфичното е анализа им. Коя как се проявява, дали дава някакво влияние, благинки или защита....Четейки авторите, виждам, че не във всички становища по повод образуването им, анулирането им, подсилването им и отслабването им има единно мнение.
Аз имам Марс за Карака.  В 10 дом ми е, Овен (по западната астрология беше в телец  Laughing). Не знам до колко е мощен, но със сигурност,  целият ми живот е борба, кризи, преодолявания, прояви на агресия (явна и скрита) към мен и нужда все да се защищавам, доказвам..

# 182
  • в 1001-та нощ
А каква карака ти е Марс? При мен е Атмакарака Simple Smile

# 183
А каква карака ти е Марс? При мен е Атмакарака Simple Smile
Още не знам как да си определя Атмакараката. Blush
Сега се пинкам с определяне кои планети се проявяват при мен като приятели, кои са неутрални планети, дали имам планетарни войни, врагове, къде и кои са временни приятели и пр.

# 184
Атмакараката е планетата с най-висок градус в хороскопа.
При мен е Венера. А Аматякарака е Марс Simple Smile

http://argala.ru/atmakaraka.html

http://argala.ru/amatyakaraka.html

# 185
Ами ако се гледат само градусите, значи май ми е Луната.
Намира се в 11 дом, управлява ми Асц, и се намира в 25° 04`, ако правилно съм си настроила програмата.  Blush
Всичките ми други планети имат по- малки градуси.

# 186
  • SF
Момичета и аз съм като Лейли, тотално се обърках с това задълбаване във Ведическата Астрология  ooooh! много по-сложна ми е от западната и не мога, и не мога да се примиря със знаците, в които ми попадат Планетите.

Луната и Меркурий ми отиват във Водолей - нищо общо нямам с Водолейска Луна.

Венера и Юпитер в Овен - 9Д, а в 5 (Стрелец) имам цели 4 Планети - плюс двата малефика Сатурн и Марс  ooooh!

Единственото хубаво е, че 5 и 9 доколкото ви чета се имат за щастливи домове и планетите м/у тях правят тригони, от там нататък всичко ми звучи супер зле.

Е, аз пък мога да ти го тълкувам новото местоположение, но според западната астрология. То съвпада с това, което знам за теб - Венера и Юпитер ти даат далечни пътувания и също срещаш любовта си "на път" или пътуваш/пребиваваш в чужбина заради любовта. Това се потвърждава и от 5-и дом твоята любов в стрелец, а У5 в 9-и дом.  Laughing
Това е само отгоре-отгоре, без да се задълбочавам и да оспамвам темата с анализи. Laughing

Аз по западната съм със стелиум в 12-и дом, а по ведическата, той е в първи, със все Плутон там.

# 187
Момичета и аз съм като Лейли, тотално се обърках с това задълбаване във Ведическата Астрология  ooooh! много по-сложна ми е от западната и не мога, и не мога да се примиря със знаците, в които ми попадат Планетите.

Луната и Меркурий ми отиват във Водолей - нищо общо нямам с Водолейска Луна.

Венера и Юпитер в Овен - 9Д, а в 5 (Стрелец) имам цели 4 Планети - плюс двата малефика Сатурн и Марс  ooooh!

Единственото хубаво е, че 5 и 9 доколкото ви чета се имат за щастливи домове и планетите м/у тях правят тригони, от там нататък всичко ми звучи супер зле.

Е, аз пък мога да ти го тълкувам новото местоположение, но според западната астрология. То съвпада с това, което знам за теб - Венера и Юпитер ти даат далечни пътувания и също срещаш любовта си "на път" или пътуваш/пребиваваш в чужбина заради любовта. Това се потвърждава и от 5-и дом твоята любов в стрелец, а У5 в 9-и дом.  Laughing
Това е само отгоре-отгоре, без да се задълбочавам и да оспамвам темата с анализи. Laughing

Аз по западната съм със стелиум в 12-и дом, а по ведическата, той е в първи, със все Плутон там.

Хаха, Есмеее!! Simple Smile))

Не е същото, по западната стелиума ми е в Козирог, а не Стрелец. Както и 2 от Планетите са в 4, другите 2 в 5Д. Отделно Венера е на трон в Телец, а Юпитер също е там, пак в 9Д.

На мен това повече ми се връзва, а и Любовта ми дет викаш, не е Стрелец Grinning (малар чв първата ми любов беше тази зодия, но нещата не свършиха добре)
Grinning

# 188
  • SF
Нееее, любовта ти не е Стрелец, но е зад границите на България. Това съм имала предвид. Аз тълкувах 5-и дом (любовни връзки) - стрелец, с Управител Юпитер и Венера (любовта) в 9-и дом.
Аз знам, че живееш в чужбина и си във връзка там, а не просто да учиш, да работиш или на гости при леля си.

# 189
Моята Атмакарака е Луната, която е в стрелец в 8 дом и образува с Марс - чандра мангала. Луната ми е растяща и е варготтама, но въпреки всичко ми е правила проблеми - хронични заболявания, чувствителност, емпат съм и си страдам от това.
Момичета да сте имали по-особени сънища тази нощ? Луната е в Дхану преминава от накшатрата Анурадха в Джйештха, близо е до Антарес мисля. Тази нощ имах най- силния си и страшен сън, който изобщо някога съм сънувала. Беше просто разтърсващ!

Мисля, че имам и раджа йога в седми дом между слънце и меркурий, но Джаганата хора не я отчита. С учителката ми, уточнихме, че меркурий не е изгорен, така че не знам защо не я отчита. Слънцето ми е управител на 4 дом, а меркурий на 5-ти дом, така че би трябвало да я има. Как мислите?

# 190
Не, всичко беше спокойно.

# 191
Снощи от преумора се цопнах в леглото и не помня нищо. А обикновено имам много ярки и запомнящи се сънища, много интересни неща съм сънувала. Не съм правила наблюдения при Луна в каква накшатра повече сънувам или имам по-специфични преживявания, но като че ли повече фазите ми се отразяват. Особено около новолуние, когато Луната се скрие.

# 192
  • SF
Аз пък сънувах ужасни сънища. В 4 през нощта се събудих. Не можах да заспя дълго, беше ми лошо и бях много уплашена. Когато 2-3 часа по-късно съм заспала, продължих да сънувам странни сънища, свързани с починали, домовете им, мътни води и т.н. Събудих се отново притеснена, тъжна и с главоболие. Днес ми е ужасен ден. А сега отивам на интервю за работа с огромен скептицизъм, неудоволствие и потиснато усещане, че каквото и да ми предложат, няма да е моето. Все още ми е лошо физически.

# 193
Рядко сънувам. Единственото по-различно тази сутрин беше, че се събудих подута и първата ми, абсурдна мисъл беше, че луната се пълни и аз с нея.
Silky soft, мисля, че в програмата имаше това, което търсиш - за приятелите, неутралните и враговете... Мисля, че там го видях, освен ако от много четене не са ми се омешали чакрите и спомените.... u и бъркам.
Меркурий ми е Атмакарака, а луната аматякарака. Единственото, което засега успях да отбележа е, че Ме Участва в доста йогади, каквото и да значи това. Луната и Венера и те.

# 194
Благодаря luna, наистина май го има това. Щом се прибера, веднага сядам пред програмата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт